Menü

Küzdelmes felkészülési mérkőzésen győzött a KTE HUFBAU

A felkészülés hatodik hetében két edzőmérkőzés volt beütemezve a kecskeméti labdarúgók számára. A mai napon az ESMTK-t fogadták, ahol izgalmas mérkőzésen sikerült győzniük  Gombos Zsolt tanítványainak. Szombaton a megye I-es Szarvas csapatát fogadják, 11:00-kor.

Az első negyedórában a mezőnyjáték volt főszerepben, Kecskemét frissen választott csapatkapitánya törte meg a csendet, Károly passzából Grünvald próbálkozhatott, ám a kapufa itt még megmentette a vendégeket. A  17. percben Peres ütközött szerencsétlenül, a játékot ezután nem tudta folytatni, Hegedűs váltotta őt. A 30. percben Polyák beadása után Hegedűs fejelhetett, de elkerülte a kaput. Ezt követően Károly lövését már Menczelesnek kellett védenie. Pár perccel később egy hazai kontra közben Hegedűst úgy buktatta Tóbiás, hogy az büntetőt ért. Tóth állt a labda mögé, és nem is hibázott (1-0).  A Pesterzsébetnek is adódtak lehetőségei, azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. A első félidő Károly szögletével zárult, de veszélytelen volt. Félidő: 1-0.

A második félidő Despotivic helyzetével kezdődött, de elmérte lövését. Kevés mezőnyjáték után eredménytelen pontrúgások voltak mindkét oldalon.  Az 55. percben Babolek és Grünvald összjátékát követően került helyzetbe a KTE, de Menczeles a helyén volt. Pár perc mezőnyharc után Slezák buktatta Tóthot, a megítélt szabadrúgással  Károly próbálkozhatott, de ez sem volt veszélyes. Az 57. percben adódott az első komolyabb vendég helyzet, ám Mészárost nem tréfálta meg a lövés, majd Despotivic egy pontrúgásból tesztelte a hazai kapust, aki ekkor sem hibázott. Negyed órával a meccs vége előtt Grünvald éles beadását magabiztosan fogta Papp, ezután több szöglettel is próbálkoztak a fővárosiak, ám a kecskeméti védelem betonbiztos volt. A meccset Hegedűs és Károly lehetőségei zárták, de ezek már nem értek gólt. 

Gombos Zsolt vezetőedző (KTE HUFBAU): – Úgy gondolom, hogy elérte a célját a mérkőzés, egy kicsit ébren tartott bennünket, mert egy rendkívül agresszív csapattal találkoztunk. Nagyon jó labdarúgói vannak az ESMTK-nak, illetve van elképzelés a játékukban, tehát mindenképpen a felkészülésünket szolgálta ez a mérkőzés. Amit már tegnap is nyilatkoztam; most egy olyan szakaszban vagyunk, amikor fáradtabbak a játékosok, ez főleg a pontatlan játékban mutatkozott ma meg. Az első félidőben elég sokat hibáztunk, könnyű labdavesztéseink voltak. Az ellenfélnek az első 15 percben olyan magas pressingje volt, hogy egy kicsit szenvedtünk, de örülök ennek, mivel tapasztalataim szerint az NBIII Közép-csoportban kevés ilyen csapat van, aki ilyen bátran játszik, és fent védekezik. Ez jót tesz nekünk, meg kellett tapasztalnunk, mert ha találkozunk például a Péccsel, akkor ők ezt fogják játszani. Viszont azt tudtuk, hogy ezt a letámadást nem lehet 90 percig csinálni. Kb. 15 percig tartott, utána átvettük az irányítást, helyzeteket dolgoztunk ki, sikerült egy gólt is szerezni. A második félidőben ugyanez történt, az első 10-15 percet megnyomta az ellenfél, habár már nem olyan intenzitással, hiszen már ők is fáradtak. Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, sokat dolgoztak a srácok, a hibák benne voltak a játékban. Ahogy közeledünk a bajnokság felé, egyre jobban le fog ez tisztulni, és mindenki jobban fog teljesíteni. Ismét lehoztuk a meccset kapott gól nélkül, úgyhogy ebből erőt kell meríteni, megyünk tovább.

Grünvald Attila játékos (KTE HUFBAU): – Nagyon szépen köszönöm a csapatnak, hogy megválasztottak kapitánynak, igazán megtisztelő számomra ez, hiszen még csak fél éve vagyok a csapatnál. Véleményem szerint az első félidőben egészen jól játszottunk, jól tartottuk a labdát, szép támadásokat vezettünk, és sikerült is betalálnunk. A második félidőre kicsit elfáradtunk, dehát nem is csoda a felészülés ezen szakaszában, így egy kcisit kapkodóvá vált a játékunk, de szerencsére sikerült megtartanunk az eredményt, és ismét nem kaptunk gólt.

KTE HUFBAU – ESMTK 1-0 (1-0)

Edzőmeccs, Széktői 2-es műfű

KTE: Kunsági, Grünvald, Peres, Szalai G., Urbán, Vágó, Károly, Tóth, Polyák, Asztalos, Babolek

cserék: Mészáros, Hegedűs, Fehér, Hirman, Daróczi, Szalai J., Tamaskó

edző: Gombos Zsolt

ESMTK: Menczeles, Nagy, Turi, Lipcsei, Tóbiás, Balogh, Slezák, Despotivic, Boda, Horváth, Kovács

cserék: Papp, Reznek, Mogyorós, Szilágyi

edző: Turi Zoltán

(Marozsi Szimonetta) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)


13 + 1 kérdés Amarildo Deliuhoz, a HÉP-KRC röplabdázójához


Szinte az összes kontinensen kosarazott, de Kecskemét volt az egyik kedvence – múltidéző Cory Bradforddal


#maradjotthon – Bartolák Lilla kedvenc otthoni időtöltései


A délvidéki Blue Betyars szurkolói gyűjtést szerveznek


Recept percek: Major Dávid kedvenc receptje – Tejszínes brokkolis csirkemell


Kesport Kávéház: Bíró Balázs egyszer edzőként is letenné névjegyét Kecskeméten


#maradjotthon – Kmegy Máté súlyemelő kedvenc otthoni időtöltései


Sallai Bence, az SG Kecskemét Futsal játékosának álomcsapatai


Recept percek: Palotás Fanni kedvenc receptje – tárkonyos csirkeragu leves gazdagon és palacsinta


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Szrnka Levente, a KTE-Piroska Szörp beállója


#maradjotthon – Kitl Zoltán kedvenc otthoni időtöltései


#maradjotthon – Schlégl Odett, a KKC kosárlabdázójának kedvenc otthoni időtöltései


ZaklajdaTeam HomeWorkout – 1. rész: hasizom edzés


Recept percek: Tamaskó Ádám kedvenc receptje – brassói


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Tóth Lilla, a GBB ZRT KNKSE játékosa


Olimpia: Ujhidy Tibor szerint nem lehetett kérdés, hogy halasztani kell


Kenderes Dóra, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


13+1 kérdés Forgács Tamáshoz, a KTE-Piroska Szörp kézilabdázójához


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője


#maradjotthon –Szűcs Dominik kedvenc otthoni időtöltései