Menü

KTE-Piroska Szörp: Nehéz idegenbeli túrának indult, sima győzelem lett belőle

Nagyon fontos meccs várt pénteken a KTE-Piroska Szörp csapatára, amely az utolsó előtti helyen álló Nyíregyházához látogatott. A derbi nehéznek ígérkezett, de okos játékkal a Kecskemét nagyon simán győzött. 

A hosszú utazás ellenére nagyon frissen kezdték a meccset a kecskemétiek, Berkes és Kátai találataival rögtön elléptek. A 7. percben már hárommal vezettek a hírös városiak, amikor kiállították a hazaiak közül Nyitrait, és ebből még nagyobb előnyt faragott magának a KTE. Két minutum alatt hármat rátett a vezetésére, Bíró, Csordás és Kátai vette be az ellenfél kapuját, 2-7-nél időt kért a Nyíregyháza. A következő három támadásukból gólt lőttek a nyírségiek, mindet a télen szerződtetett Vízler szerezte, amivel 5-8-ra zárkóztak. A nyíregyházi feltámadás itt még nem ért véget, sorra dobták a gólokat, a vendégek védekezése ekkor hagyott maga után kívánnivalót, s a 20. percben már csak eggyel mentek, 9-10. Bencze József időkérését követően Tóth volt eredményes, majd Sipeki lőtt bődületes gólt a felsőbe, 10-12. Ez a különbség sokáig maradt, sőt, a félidő utolsó percében Berkes értékesített szép akciót, így a szünetre 12-15-tel vonultak a csapatok. 

Hazai találattal indult a második játékrész, de ezután ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az első félidő elején. A nyíregyháziak kapkodtak támadásban, amit a KTE könnyű gólokkal büntetett meg; Csordás, Kis és Tóth talált a kapuba. 13-18-nál időt kellett kérnie Varga Zsoltnak, majd Vízler törte meg a majd’ tíz perces hazai gólcsendet, 14-19. A vendégsereg nagyon okosan játszott, Füstös nagyszerű passzából Csordás lőtt gólt, amivel már hétgólos volt a fórjuk, 15-22. Hiába került kettős emberhátrányba a Kecskemét, erre sem tudott úgy reagálni a hazai együttes, ahogyan kellett volna. Magabiztos előnyével remekül sáfárkodott Bencze József legénysége, s a hátralévő tíz percben már csak a végeredmény volt kérdéses. Ebben a periódusban is sikerült egy 3-0-ás rohanást produkálnia a KTE-nek, mellyel még inkább bebiztosította győzelmét. A vége 21-29 lett. 

Sikerével továbbra is tapad az első helyen álló Ceglédre a Kecskemét. A KTE-Piroska Szörp következő összecsapását február 17-én, CSÜTÖRTÖKÖN rendezik, amikor az Algyő látogat a Messzi István Sportcsarnokba. 

Bencze József szakmai tanácsadó (KTE-Piroska Szörp):Ahogy vártuk, nagyon nehéz mérkőzés volt, remek csapattal találtuk szemben magunkat. Óriási fegyvertény Nyíregyházán nyerni, attól függetlenül, hogy a tabella alsó szegmensében foglalnak helyet a nyírségiek. Az első félidőben a védekezésünk jól működött, az elején sok könnyű gólt lőttünk, de egy idő után megtorpantunk, és visszahúztuk magunkra a hazaiakat. A második játékrészben még jobban összeállt a játékunk hátul, ehhez kiváló kapusteljesítmény párosult. A 45. percre kialakult magabiztos vezetésünket egészen a végéig meg tudtuk tartani. Külön öröm, hogy csak 21 gólt kaptunk, az előző fordulóban bekapott 32 találat után ez fantasztikus teljesítmény volt. 

Nyíregyházi SN Kft – KTE-Piroska Szörp 21 – 29 (12 – 15)

férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 13. forduló
2020. február 21. péntek, 18:00
Continental Aréna, Nyíregyháza
Játékvezetők: Kovács Gergő, Papp Béla András

A Kecskemét gólszerzői: Nagy 6 (5), Berkes 4, Füstös 4, Csordás 4, Kátai 3, Tóth N. 2, Bíró 2, Szrnka 2, Sipeki 1, Kis. D. 1. 

Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/5

(Vizi Zalán)


Kecskeméti kosaras lány lett az év játékosa az USA-ban


ZaklajdaTeam HomeWorkout #2 [átmozgató edzés] | KeSport


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Bencze József, a KTE-Piroska Szörp szakmai tanácsadója


#maradjotthon – Palkovits István kedvenc otthoni időtöltései


Recept percek: Zaklajda József kedvenc receptje – Brutál Kencsó 2.0


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Lengyel Leonetta, a GBB Zrt Kecskeméti NKSE beállója


Sipeki Levente, a KTE-Piroska Szörp átlövőjének álomcsapata


#maradjotthon – Mészáros Dávid kedvenc otthoni időtöltései


13 + 1 kérdés Amarildo Deliuhoz, a HÉP-KRC röplabdázójához


Szinte az összes kontinensen kosarazott, de Kecskemét volt az egyik kedvence – múltidéző Cory Bradforddal


#maradjotthon – Bartolák Lilla kedvenc otthoni időtöltései


A délvidéki Blue Betyars szurkolói gyűjtést szerveznek


Recept percek: Major Dávid kedvenc receptje – Tejszínes brokkolis csirkemell


Kesport Kávéház: Bíró Balázs egyszer edzőként is letenné névjegyét Kecskeméten


#maradjotthon – Kmegy Máté súlyemelő kedvenc otthoni időtöltései


Sallai Bence, az SG Kecskemét Futsal játékosának álomcsapatai


Recept percek: Palotás Fanni kedvenc receptje – tárkonyos csirkeragu leves gazdagon és palacsinta


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Szrnka Levente, a KTE-Piroska Szörp beállója


#maradjotthon – Kitl Zoltán kedvenc otthoni időtöltései


#maradjotthon – Schlégl Odett, a KKC kosárlabdázójának kedvenc otthoni időtöltései