Menü

A Fino Kaposvár nyerte a rangadót Kecskeméten

A FINO Kaposvárt fogadta a Kecskeméti RC vasárnap a Messzi István Sportcsarnokban. A vendégek simán nyerték a mérkőzést 3:0-ra.

Az első etapban 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd elhúzott a KRC, de nem sokkal később kishíján egyenlített is a Kaposvár, ám ekkor rákapcsoltak a hírös városiak, 9:5. Egészen 15:13-ig nem tudtak felzárkózni a vendégek, de ekkor elkezdték halmozni a hibákat a hazaiak és ennek köszönhetően előbb egyenlített, majd fordított a Kaposvár, 17:19. A hírös városiak megtörtek, és így a vendégek be is húzták az első szettet, 22:25.

A második etapban is hasonló volt a forgatókönyv, mint az elsőben. 8:7-ig vezetett a Kecskemét, majd egalizált és fordított a Kaposvár, 8:10. Ezután gödörbe kerültek a hazaiak, öt pontra nőtt a vendégek előnye, 10:15. Ekkor gyakorlatilag el is dőlt a szett, a kecskemétiek nem tudták összeszedni magukat, így a Kaposvár simán nyerte a második játékrészt is, 21:25.

A harmadik szettben már rögtön az elején négypontos hátrányba kerültek a hazaiak, 3:7. Ezt követően engedett a gyeplőn a Kaposvár, aminek végül az lett az eredménye, hogy egyenlíteni tudott a Kecskemét, 10:10. A hírös városiak azonban nem örülhettek sokáig, pár perc leforgása alatt visszaállította a négypontos differenciát a FINO, 10:14. Ekkor sikerült megráznia magát a hazaiaknak, fokozatosan megkezdték a felzárkózást, majd a hajrában megszerezték a vezetést, 20:19. A Kaposvár viszont jobban bírta fejben az utolsó labdameneteket, így megnyerte a mérkőzést, 23:25.

Dávid Zoltán a Kecskeméti RC vezetőedzője nem kívánt nyilatkozni a mérkőzés után.

Krupánszki Olivér játékos (HÉP Kecskeméti RC):-  Nem erre készültünk. Hazai pályán eddig egész jól teljesítettünk leszámítva az utolsó mérkőzést, így nekünk kellett volna ma nyernünk. Az első szett után összeesett a csapat, nem tudom miért. Személy szerint nekem is rosszul ment a játék, az edzőnk próbált cserélgetni, de elfogytunk, a padról sem tudtunk senkit beküldeni. Pályán kívül és edzéseken is megvan az összhang, de nincs meg a vezéregyéniség. Úgy érzem, ezt nekem is fel kellene vállalni, valamint Pesti Marcinak is többet kellene ebben segítenie. 

Nagy József játékos (FINO Kaposvár) : –  Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a mai mérkőzést, annak pláne, hogy 3-0-ra. Így még jobban fáj az, hogy nem sikerült bejutnunk a Magyar Kupa döntőjébe. A héten volt időnk felkészülni, hétfőtől kezdődött a tréning. Az edzések elég stresszesek voltak, gondolom azért, mert mindenki próbálta kihozni magából a maximumot. A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen a mai meccsen higgadtan tudtunk játszani, tudtuk hozni amit kellett. 

Wolochin Ruben vezetőedző (FINO Kaposvár): – Először is szeretnék gratulálni a csapatnak. Örülök a győzelemnek, hiszen a kupában ez sajnos nem jött össze a Kecskemét ellen. A mai meccsen viszont nagyon magas szintű volt a támadójátékunk, és nagyon szervezettek voltunk védekezésben. Egy nagyon jó meccset játszottunk, Kecskemét ellen hazai pályán nem egyszerű győzni. Nagyon boldogok vagyunk. 

Kecskeméti RC – FINO Kaposvár 0:3 (22:25, 21:25, 23:25)

A Kecskemét pontszerzői: Vaiopoulos 5, Gacs 8, Pesti 6, Krupánszki 7, Horváth B. 1, Subotic 4, Deliu 2, Qepa 14

(Szarvas Zsombor/Marozsi Szimonetta) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)


13 + 1 kérdés Amarildo Deliuhoz, a HÉP-KRC röplabdázójához


Szinte az összes kontinensen kosarazott, de Kecskemét volt az egyik kedvence – múltidéző Cory Bradforddal


#maradjotthon – Bartolák Lilla kedvenc otthoni időtöltései


A délvidéki Blue Betyars szurkolói gyűjtést szerveznek


Recept percek: Major Dávid kedvenc receptje – Tejszínes brokkolis csirkemell


Kesport Kávéház: Bíró Balázs egyszer edzőként is letenné névjegyét Kecskeméten


#maradjotthon – Kmegy Máté súlyemelő kedvenc otthoni időtöltései


Sallai Bence, az SG Kecskemét Futsal játékosának álomcsapatai


Recept percek: Palotás Fanni kedvenc receptje – tárkonyos csirkeragu leves gazdagon és palacsinta


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Szrnka Levente, a KTE-Piroska Szörp beállója


#maradjotthon – Kitl Zoltán kedvenc otthoni időtöltései


#maradjotthon – Schlégl Odett, a KKC kosárlabdázójának kedvenc otthoni időtöltései


ZaklajdaTeam HomeWorkout – 1. rész: hasizom edzés


Recept percek: Tamaskó Ádám kedvenc receptje – brassói


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Tóth Lilla, a GBB ZRT KNKSE játékosa


Olimpia: Ujhidy Tibor szerint nem lehetett kérdés, hogy halasztani kell


Kenderes Dóra, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


13+1 kérdés Forgács Tamáshoz, a KTE-Piroska Szörp kézilabdázójához


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Dávid Zoltán, a HÉP-KRC vezetőedzője


#maradjotthon –Szűcs Dominik kedvenc otthoni időtöltései