Menü

Az MTK ellen sem tudott javítani mérlegén a Kecskeméti KC

A hetedik helyezett MTK otthonába látogatott a Kecskeméti KC az NBI/B tizenhetedik fordulójában. A hírös városiak sorsa már a második negyedben megpecsételődött, 82-46-ra kikaptak a fővárosiaktól.

Nagy meglepetésre a KKC kezdte jobban a mérkőzést, egészen a negyedik percig vezettek a hírös városiak, de ekkor az MTK rákapcsolt és előbb egyenlített, majd néggyel el is húzott, 11-7. Burján L. középtávolijával még fel tudtak zárkózni kettőre a hírös városiak, de a fővárosiak egy triplával és két ziccerrel kilencre növelték előnyüket, 18-9. A hajrára összeszedte magát a Kecskemét és öt pontot lefaragott hátrányából, 20-16.

A második játékrész nem kezdődött jól a hírös városiak számára, elhúztak kilenccel a hazaiak, 27-18. Az ötödik percig maradt a kilencpontos differencia, de ezután az MTK egy fokozattal feljebb kapcsolt és sorra dobta a kosarakat, és a védekezése is összeállt. A negyed végéig kellett várni arra, hogy a kecskemétiek újra betaláljanak a gyűrűbe, Fekete bevágott egy triplát, valamint értékesített egy közelit, 50-30.

A második negyedben mutatott játék megpecsételte a hírös városiak sorsát. A kecskeméti lányok feladták a küzdelmet, és ezt szerzett, illetve kapott pontjaik száma is hűen tükrözi. A harmadik negyedben mindössze kilencet dobtak, míg kaptak tizenkilencet. Az utolsó etapban még az előzőnél is kevesebbet, csupán hét pontot tudtak szerezni, ellenfelük tizenhármat, így zsinórban a nyolcadik meccsét is elvesztette a KKC, 82-46.

Kónya Levente vezetőedző (Kecskeméti KC): – Sokmindent nem tudok mondani erről a meccsről. Az első negyedben jól kosárlabdáztunk, utána azonban rengeteg hibát vétettünk és nem küzdöttünk, ennek köszönhető ez a nagyarányú vereség.

MTK – KKC  82 – 46 (20-16, 30-14, 19-9, 13-7) 

A Kecskemét pontszerzői: Burján B. 14/3, Fekete 11/3, Tasi 7, Kálló 5, Burján 4, Magna 3, Schlégl 2.

(Szarvas Zsombor) (fotó: kesport.hu – archív)