Menü

Az Algyő ellen is szárnyalt a KTE-Piroska Szörp

Csütörtökön, szokatlan időpontban rendezték a KTE-Piroska Szörp bajnokiját az NB I/B Keleti-csoportjának 14. fordulójában. Az ellenfél a gödörben lévő Algyő gárdája volt, amely nem tudott jelentős ellenállást kifejteni, így a Kecskemét nagyon simán nyerte a találkozót.

A meccs első pillanatától kezdve magához ragadta az irányítást a KTE, amely Füstös góljaival, valamint Nagy Máté sikeres hétméteresével 3-0-ás előnyre tett szert. Az Algyő házi gólkirálya, Mezei szerezte a vendégek első találatát, de a kecskemétiek nagyszerűen kézilabdáztak, főleg Füstös, aki tíz perc alatt négy egységig jutott, ekkor már 7-3 állt a táblán. Zsinórban jegyzett három találattal kettőre zárkózott az Algyő, 8-6, azonban a félidő második felét újabb nagy rohanással indították a hírös városiak. Füstös mellett Bíró és Tóth játszott nagyon elemében, előbbi két játékos kiváló labdákkal szolgálta ki a beállót, aki egy játékrész alatt négy gólig jutott. A 20. percben már kétszer annyi gól állt a KTE neve mellett, ez köszönhető volt Szélnek is, aki remekül védett, 14-7, de a különbség a szünetig csak tovább nőtt. A félidő utolsó pillanatában Bíró adott olyan passzt Berkesnek, aminél csak a befejezés volt szebb, ezzel az algyői szempontból demoralizáló, kecskeméti szemmel tankönyvbe illő szituációval és 20-11-es eredménnyel zárult a 30 perc.

A második felvonás ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Kis gólja után a hazai szurkolók leszámolták a tízet, 21-11, majd Tóth és Bíró volt eredményes, amivel még tovább nőtt a szakadék. Mezei és Dolezsál vezérletével szépen zárkóztak a zöldmezesek, 23-15-nél Bencze József kért időt, hogy figyelmeztesse játékosait, még nincs vége a meccsnek. A hálóőr Szél Gergőt viszont nem kellett semmi ilyesmire emlékeztetni, továbbra is nagyszerűen állta a sarat a kapuban, bravúrjainak hála maradt magabiztos előnyben a KTE. Negyedórával a vége előtt Füstös hetedik találatával, valamint Mazák ziccerével visszaállt a kétszámjegyű fór, 27-17. A hátralévő időben csak a számszerű végeredmény volt kérdéses. A Kecskemét rámehetett arra, hogy kozmetikázzon gólkülönbségén, és e téren is a listavezető Cegléd nyomába érjen. Ez teljes mértékben sikerült, ugyanis a vége 34-22 lett. 

A KTE-Piroska Szörp következő meccsét március 6-án rendezik Ózdon, míg hazai pályán legközelebb március 13-án, pénteken lépnek pályára Bencze József fiai az FTC U21 ellen.  

Bencze József szakmai tanácsadó (KTE-Piroska Szörp):Az első félidőben játszottunk jól, a másodikban már annyira nem. A megszerzett előny birtokában a második harminc perc során a koncentrációnk alábbhagyott, és közelebb engedtük az Algyőt. Cserékkel tudtunk frissíteni, és visszatornáztuk magunkat a tíz gól körüli különbségre.  

Füstös Attila játékos (KTE-Piroska Szörp): – Kiválóan felkészültünk az algyőiek játékából. Úgy érzem, nagyon össze van szokva a csapat, és ennek köszönhetően győztünk ilyen magabiztosan. Nehéz meccs volt, az eredmény csalóka. Az Algyő sajnos nem tudta nevezni a szegedi utánpótlásjátékosait, ezért elfáradtak a végére, így lett ilyen nagy a két csapat közti távolság, de nagyon örülök a sikernek. 

Herbert Gábor vezetőedző (ContiTech FKSE-Algyő): – Egy félprofi csapat játszott egy félamatőr ellen. Kiütközött a nagyobb tudás, a több edzés, és hogy a kecskemétiek többen vannak. Gratulálok a KTE-nek, teljesen más célja van a két klubnak. Sajnálom, hogy mi más irányt vettünk, hiszen nemrég azonos célokért harcoltunk. Jövőre nem folytatjuk a küzdelmeket a másodosztályban, de nem azért, mert nem szeretnénk bennmaradni. Nincs meg a megfelelő hátterünk. Elment a télen három játékosom, sajnos az együttműködésünk a Pick Szegeddel haldoklik, kettős játékengedéllyel játszottak nálam ősszel játékosok, akik már nem jöhetnek. Ez van, ezzel kell együtt élnünk, harcolni fogunk a további mérkőzéseken.

Mezei Richárd Bendegúz játékos (ContiTech FKSE-Algyő): – Először is gratulálok a Kecskemétnek, nagyon sok hibát vétettünk, amiből kialakult ez a különbség, és így sajnos elég csúfos vereség lett a vége. Sajnos most más célokért küzdünk, mint az előző szezonban, de ilyen kevesen is megpróbálunk bennmaradni. Jövőhéten nagyon fontos mérkőzést játszunk, amit be kell húznunk, arra kell összpontosítanunk. 

KTE-Piroska Szörp – ContiTech FKSE-Algyő 34 – 22 (20 – 11)

férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 14. forduló
2020. február 27. csütörtök, 19:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Hargitai, Markó

A Kecskemét gólszerzői: Füstös 8, Tóth 6, Ács 4, Kis 4, Bíró 3 (1), Csordás 2, Berkes 2, Nagy M. 2 (1), Szrnka 1, Mazák 1, Forgács 1.   

Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 6/2, ill. 2/1 

(Vizi Zalán/Marozsi Szimonetta) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)