Menü

Az utolsó negyedben vérzett el a Kecskeméti KC

A fővárosi MAFC csapatával csapott össze a KKC az NBI/B. tizennyolcadik fordulójában. A hírös városiak a harmadik negyedig pariban voltak ellenfelükkel, majd az utolsó etapban bedobták a törölközőt, 72-55-re nyert a hazai csapat.

Az első negyedben Fekete kezdte meg a pontgyártást egy középtávolival, amire rögtön két triplával válaszolt a MAFC, 6-2. Schlégl, Burján L. és Kiss V. kosaraival azonban gyorsan visszavette a vezetést a hírös városi alakulat, 8-9. Ezután három percig nem született újabb pont, majd egy gyors pontváltás törte meg a csendet, 10-11. A hajrának 13-13-nál vághattak neki a csapatok, amit a MAFC játékosai jobban bírtak fejben, Hercze dobott be egy ziccert, valamint egy hármast, 19-13.

A második játékrész elején háromra zárkózott a KKC Burján L. ziccerével, és Schlégl triplájával, 21-18. Ekkor úgy tűnt egyenlíteni tud a Kecskemét, de a fővárosiak a negyed feléig elhúztak héttel, 27-20. Ezt követően egy kicsit kiengedett a MAFC, amit ki is használt a KKC, Burján L. vágott be egy trojkát, valamint Schlégl egy ziccert, 27-25. A hetedik percig maradt a kétpontos különbség, utána viszont a kecskemétieknek szinte semmi nem ment be és védekezésben is szétcsúsztak, aminek az lett az eredménye, hogy a fővárosiak kilencpontos előnnyel mehettek a nagyszünetre, 36-27.

A harmadik negyed elején úgy tűnt, hogy gyorsan pontot tesz a mérkőzés végére a MAFC, elhúzott tizennéggyel, 41-27. A hírös városiak viszont nem adták fel, aminek meg is lett az eredménye. Burján L. vezérletével egyre közelebb kerültek ellenfelükhöz, a kilencedik percben már csupán hat egység volt a KKC hátránya, 52-46. A kecskemétiek harmadik negyedben nyújtott teljesítményére végül Schlégl tette fel a koronát, egy utolsó másodpercekben bedobott ziccerrel, 52-48.

Az utolsó etapra kiharcolta magának a KKC, hogy legyen esélye megnyerni a mérkőzést, hiszen csupán négy pont volt a hátránya a fővárosiakkal szemben. Jobban nem is kezdhettek volna a hírös városiak, hiszen Urbán a negyed elején bevágott egy triplát, egyre csökkentve ezzel csapata hátrányát, 52-51. Ezután viszont jött a feketeleves, totálisan szétcsúszott a KKC, hibát hibára halmozott, amire a hazai csapat ki is használt és a hetedik percig eldöntötte a mérkőzést, 65-51. Már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyernek a fővárosiak, hetvenkét pontnál álltak meg végül, 72-55.

Kónya Levente vezetőedző (KKC) : – Az első két negyedben elfogadható teljesítményt nyújtottunk, majd jött a harmadik etap, ahol nagyon jól kosárlabdáztunk, életben tartva ezzel győzelmi esélyeinket. A negyedik negyed nagyon jól indult, hiszen egyre zárkóztunk, de végül kiengedtünk, elkezdtünk hibákat véteni, amit a MAFC kihasznált. Gratulálok nekik a győzelemhez!

MAFC – KKC 72 – 55 (19-13, 17-14, 16-21, 20-7)

A Kecskemét pontszerzői: Burján L. 16/6, Fekete 2, Kálló 3/3, Magna 5/3, Schlégl 14/6, Urbán 3/3, Tasi 6, Kiss 4, Burján B. 2.