Menü

Bravúrgyőzelemmel kezdte meg a rájátszást a Röpke SE

A ’B’ csoport bajnokát, a Kispestet látta vendégül a Röpke a rájátszás első fordulójában. A Kispest az első szettet még behúzta, utána viszont feljavult a Kecskemét játéka, és 3:1-re megnyerte a mérkőzést.

Az első szett elején kettővel elhúztak a hírös városiak, de nem sokáig örülhettek, hiszen gyorsan egyenlíteni tudtak a fővárosiak, 3:3. A folyamatos pontváltások miatt fej-fej mellett haladt a két együttes egészen 7:7-ig, majd a Kispest zsinórban ütött három pontjának köszönhetően átvette a vezetést, 7:10. A szett végéig a Kispestnél volt az előny, de a Röpke előbb egyenlíteni tudott, majd elhúzott néggyel, 20:16. Ekkor úgy tűnt, hogy simán meglesz a szett a kecskemétieknek, de feljavult a fővárosiak játéka és a hosszú labdamenetekből rendre ők jöttek ki győztesen, így szépen fokozatosan ledolgozták a hátrányukat, majd nagy meglepetésre be is húzták ezt a játékrészt, 22:25.

A második etapra sokkal magabiztosan jöttek ki a kecskemétiek, ami a játékukon is meglátszott, rögtön egy 4:0-s futással kezdték meg a játékrészt. A vendégek még fel tudtak jönni két pontra, de ezt követően megint ütött zsinórban négyet a Kecskemét, 8:2. Ekkor gyakorlatilag eldőlt, hogy ki nyeri ezt a szettet, Hemmert és Selmeczy is tarthatatlannak bizonyult, és az ő vezérletükkel, végig vezetve, magabiztosan játszva nyerte a második etapot a Röpke, 25:19.

A harmadik játékrészt a fővárosiak kezdték jobban, rögtön az elején elhúztak hárommal, 0:3. Ismét elővette legjobb formáját a Kecskemét, és előbb egyenlített, majd nem sokkal később már vezetett is, ami miatt időt kért a vendégek trénere, 4:6. Az időkérés után sem változott a játék képe, fokozatosan egyre nagyobb lett a szakadék a két együttes között, ami főként annak volt köszönhető, hogy a hírös városiak feljavultak nyitásban, illetve nyitásfogadásban egyaránt. Csakúgy, mint az előző játékrészben ebben is kulcsszerepe volt Selmeczynek, valamint Hemmertnek, ezt a szettet is úgy nyerte meg a Kecskemét, hogy közben csak egyszer volt hátrányban, a játékrész legelején, 25:17.

A negyedik etapra teljesen hitehagyottá váltak a fővárosiak, ami meg is látszott a játékukon, már rögtön az elején ötpontos hátrányba kerültek, 6:1. Ezután szinte biztossá vált, hogy nem lesz ötödik szett, és a Röpke nyeri a mérkőzést, rövid idő alatt ütött tizenegyet, míg csupán hetet engedett ellenfelének, 17:9. Lehetett volna még izgalmas a vége, mert egy kicsit belealudtak a meccsbe a hírös városiak és ennek köszönhetően a Kispest feljött háromra, 17:14, de még időben felébredtek, így ennél közelebb már nem engedték magukhoz ellenfelüket, és megnyerték a mérkőzést, 25:19.

Csala Bernát vezetőedző (Röpke SE): – Az első szettet jól kezdtünk és biztos léptekkel haladtunk a szett megnyerése felé, de a végén sajnos sokat hibáztunk és így megnyerte a Kispest. A következő három játékrészben viszont feljavult a játékunk, és végig nagyon magabiztosan játszottunk. Kisebb periódusokat leszámítva végig vezettünk. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

Röpke SE – Kispest 3:1 (22:25, 25:19, 25:17, 25:19)

(Vizi Zalán) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)


Kecskeméti kosaras lány lett az év játékosa az USA-ban


ZaklajdaTeam HomeWorkout #2 [átmozgató edzés] | KeSport


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Bencze József, a KTE-Piroska Szörp szakmai tanácsadója


#maradjotthon – Palkovits István kedvenc otthoni időtöltései


Recept percek: Zaklajda József kedvenc receptje – Brutál Kencsó 2.0


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Lengyel Leonetta, a GBB Zrt Kecskeméti NKSE beállója


Sipeki Levente, a KTE-Piroska Szörp átlövőjének álomcsapata


#maradjotthon – Mészáros Dávid kedvenc otthoni időtöltései


13 + 1 kérdés Amarildo Deliuhoz, a HÉP-KRC röplabdázójához


Szinte az összes kontinensen kosarazott, de Kecskemét volt az egyik kedvence – múltidéző Cory Bradforddal


#maradjotthon – Bartolák Lilla kedvenc otthoni időtöltései


A délvidéki Blue Betyars szurkolói gyűjtést szerveznek


Recept percek: Major Dávid kedvenc receptje – Tejszínes brokkolis csirkemell


Kesport Kávéház: Bíró Balázs egyszer edzőként is letenné névjegyét Kecskeméten


#maradjotthon – Kmegy Máté súlyemelő kedvenc otthoni időtöltései


Sallai Bence, az SG Kecskemét Futsal játékosának álomcsapatai


Recept percek: Palotás Fanni kedvenc receptje – tárkonyos csirkeragu leves gazdagon és palacsinta


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Szrnka Levente, a KTE-Piroska Szörp beállója


#maradjotthon – Kitl Zoltán kedvenc otthoni időtöltései


#maradjotthon – Schlégl Odett, a KKC kosárlabdázójának kedvenc otthoni időtöltései