A kesport.hu stábja szubjektív véleménye alapján ezúttal is összeállította a hét csapatát. Öt olyan játékost emeltünk ki, akik nagyszerű teljesítményt nyújtottak, hozzájárulva kecskeméti csapatuk sikeréhez.

A hét csapatának tagjai:

Füstös Attila kézilabdázó (KTE-Piroska Szörp):

Időrendben haladva a férfi kézilabdázók meccsével indult a kecskeméti sportcsapatok „hétvégéje”. A KTE-Piroska Szörp csütörtökön hazai pályán fogadta az Algyő gárdáját. Az összecsapás rangadónak indult, de nagyon sima hírös városi sikerrel ért véget. A 34-22-es győzelem kulcsszereplője Füstös Attila volt. A KTE átlövője a meccs legeredményesebb játékosa lett, hiszen nyolc gólt termelt, ám nem csak emiatt, hanem az összjátékban mutatott teljesítménye miatt is kiérdemelte azt, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Nagyszerű labdákat osztogatott társainak, főleg a beállónak, Tóth Norbertnek, valamint Füstös védekezésben is kimagaslott.

Aleksandar Gavrilovic futsalos (SG Kecskemét Futsal Club):

Szenzációs hajrát mutatott be, leikszelt a listavezető otthonában pénteken a ScoreGoal. A meccs 38. perce még 3-1-es dunaújvárosi vezetéssel kezdődött, de az utolsó két percben kettőt lőttek, így fontos pontot szereztek a kék oroszlánok. A siker főkovácsa az egyik új igazolás, Aleksandar Gavrilovic volt, a szerb játékos kétszer is bevette a Dunaferr kapuját. Az első félidőben egy lecsorgó labdára vetette rá magát a légiós, szemfüles góljával kiharcolta az egyenlítést, majd a találkozó utolsó előtti percében is eredményes volt Dobosi passzát követően. Gavrilovic máris igazolta, remek döntés volt az ő szerződtetése.

Bozsik Máté labdarúgó (Kecskeméti LC):

Bravúrgyőzelemmel zárta a hétvégét a KLC, hiszen a második helyen álló Kalocsát verték idegenben Nagy Lajos fiai. A nagyszerű, kétgólos siker után a kecskemétiek legjobbja Bozsik Máté lett, aki duplázni tudott. A hírös városiak rendíthetetlen támadója először a 71. percben vette be a piros-fehérek kapuját, majd a 83. percben szintén ő volt eredményes, amivel eldöntötte a találkozót. A KLC ezzel a győzelmével a Kalocsa öt meccsen át tartó veretlenségének vetett véget.

Murár Bettina röplabdázó (Röpke SE):

Megkezdte a rájátszást a Röpke csapata, ráadásul rögtön komoly skalpot gyűjtöttek be Csala Bernát tanítványai, hiszen a ’B’ csoport bajnokát, a Kispestet győzték le hazai pályán. Az első szettet ugyan a fővárosiak húzták be, de innen felállva 3:1 arányban nyertek a női röpisek. Murár Bettina kiváló játékával járult hozzá a sikerhez, akinek nyitásfogadásban volt óriási szerepe. A Kispest ugyanis nagyon jól szerváló együttes, de a liberó vezérletével a kecskemétiek végig koncentráltan és magabiztosan védekeztek. Murár pontos fogadásaiból a hírös városiak hatékonyan támadtak, s megszerezték a fontos győzelmet.

Osman Qepa röplabdázó (HÉP-KRC):

Két fontos mérkőzés várt az előző héten a Kecskemét RC csapatára. Dávid Zoltán tanítványai drámai csatában szereztek kupaezüstöt pénteken, majd alig két nappal később már az Extraligában kellett győzniük ahhoz, hogy visszakerüljenek a legjobb négybe. Ez utóbbi össze is jött, hiszen 3:0-val küldték haza a DEAC csapatát, így felléptek a negyedik pozícióba. Az 51 perc alatt megszerzett győzelem legjobb teljesítménye Osman Qepa nevéhez fűződik, aki a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Az albán válogatott négyes ütő 13 ponttal járult hozzá a vasárnapi sikerhez, de már a kupadöntőben is megbízható teljesítményt nyújtott, ahol ugyanennyi pontot jegyzett.

 

(Vizi Zalán) (fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?