Pazar formának örvend a kecskeméti férfi kézilabda klub. Hétről-hétre nagyszerű teljesítményt láthatunk Bencze József tanítványaitól, akik – immáron kijelenthetjük – megcélozhatják a bajnoki címet. Egyetlen pont választja el az első helytől a Kecskemétet, így úgy tűnik, idén a hőn áhított dobogós pozíció megszerzésével nem lesz probléma.

Ehhez Ózdon is győznie kell Bíró Balázséknak. Tekintve, hogy a borsodiak csak a kilencedikek a táblázaton, az esélyek mindenképp hírös városi sikert prognosztizálnak, ám Ózdon senkinek sem egyszerű. Hazai pályán bármikor képes bárki ellen felvenni a kesztyűt a piros-kék együttes, igaz, saját környezetben győzni eddig csak egyszer tudott, de már öt döntetlent is begyűjtött a Marosi István Sportcsarnokban. Úgy tűnik, ha játékerőben vagy tudásban nincs is ellenfele szintjén az Ózd, mégis egy pontot bármikor ki tud csikarni. Tavasszal egyébként még veretlenek a döntetlenkirály ózdiak, akik a Nyíregyházával és az FTC U21-gyel leikszeltek, míg Algyőn két góllal diadalmaskodtak, szóval ők is lendületből várhatják a pénteki összecsapást.

A két csapat egyébként október elején találkozott egymással, amikor a Kecskemét nagyon simán, 27-18-ra győzött. Az ózdiak ennél nagyobb vereséget csak egyszer szenvedtek el az idei szezonban, így bennük a visszavágás, míg a KTE játékosaiban a győzelmi sorozat tovább fűzésének vágya éghet.

A kesport.hu stábjának tippje: Négy góllal győz a Kecskemét

Dr. Bíró Balázs csapatkapitány (KTE-Piroska Szörp):Óva intenék mindenkit attól, hogy pusztán a helyezések alapján ítélje meg ennek a mérkőzésnek a kimenetelét. Az Ózd borzasztó kellemetlen ellenfél, teher nélkül kézilabdázhat, és hazai pályán nagyon veszélyes. Elvárás velünk szemben a győzelem, és mi is úgy megyünk oda, hogy nyerni akarunk, mert az elmúlt időszak remekül sikerült, ezt nem akarjuk megszakítani. Ugyanabban a mederben készültünk a találkozóra, ugyanazzal a metódussal, mint mindig. Minden sanszunk megvan arra, hogy ebből a meccsből is kihozzuk a maximumot, ha azt kézilabdázzuk, amit ősszel elkezdtünk, s januárban felépítettünk. Masszívan kell védekeznünk, az Ózd képes sokgólos találkozókat vívni. Ha belemegyünk egy adok-kapokba, az nem biztos, hogy nekünk fog kedvezni. Nincs apelláta, nincs mellébeszélés, nekünk ezt az összecsapást le kell hozni, és tovább kell ütnünk a vasat, amíg még meleg, mert a céljainkat még nem értük el.

ÓAM-Ózdi KC – KTE-Piroska Szörp

férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 15. forduló
2020. március 06. péntek, 18:30
Marosi István Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Bátori, Szécsi Lantos

Vélemény, hozzászólás?