Az egyhónapos szünetet követően Körmenden folytatta a bajnokságot a KTE-Duna Aszfalt. A lila-fehérek Thomas sérülése ellenére is három negyeden keresztül pariban voltak, de a végén a vasiak érvényesítették hazai pályán a papírformát. 

Németh kosara nyitotta a meccset, amire Karahodzic válaszolt a vendégektől, majd Edwards hármasával és Taylor zsákolásával ellépett a Körmend. Kucsera triplájával zárkózott a KTE, de Person pontjait követően 12-7-nél befagyott az eredmény. A majd’ három perces kosárcsendet Edwards révén a hazaiak törték meg, de ennél sokkal fontosabb momentum volt, hogy a Kecskemét légiósa, Thomas megsérült, akinek kiugrott a válla, s mentők kísértek ki a játéktérről. A negyed vége így is a vendégeknek sikerült jobban; Djurasovic és Karahodzic kosaraival egálra jöttek fel, 15-15. 

Wittmann és Derasimovic hárompontosaival rögtön a második játékrész elején átvette a vezetést a Kecskemét. A hazaiaknál Durázi volt eredményes, ám Milisavljevic és Djurasovic pontjaival tovább növelte előnyét a Forray-legénység, 19-26. A lila-fehér gárdában Révész is megdobta első pontjait, azonban a félidő utolsó három percében már nem tudott kosarat dobni a KTE, amit kihasználva Varnado vezérletével visszavették az előnyt a vasiak, a szünetre 38-37-tel vonultak a csapatok. 

Varnado és Ferencz kosaraival folytatódott a találkozó, de ekkor Djurasovic húzott elő két extrát, s zsinórban szerzett hat pontjával visszavette a fórt a Kecskemét, 44-46. A piros-feketék egyik legjobbja, Varnado egalizált ziccerből, és a döntetlen közeli eredmény állandósulni kezdett, Karahodzic zsákjával 50-50 volt az eredmény. A negyed utolsó szava Derasimovicé volt, nagyszerű egyéni akciójának köszönhetőem KTE-előnnyel várták a záró felvonást a felek, 55-57. 

Bár Karahodzic bravúrtriplájával kezdődött az utolsó tíz perc, ezt követően mégis kissé beragadtak a hírös városiak. Turner sikeres távolijával és Edwards zsákolásával újra a Körmend állt jobban. Forray Gábor három percen belül kétszer is időkéréssel próbálta megállítani a folyamatot, miszerint a hazaiak átvették a kezdeményezést, de Turner főszereplésével négy perccel a vége előtt már hét volt közte, 69-62. Djurasovic faulttal együtt szerzett triplája adott némi reményt a Kecskemétnek, ám a körmendiek gyors támadásokkal, illetve könnyű kosarakkal büntették a vendégek elszórt labdáit. Hazai zsákolással és Ferencz-hármassal a 38. percben kétszámjegyűre nőtt a különbség, s eldőlt a meccs. A végén lehetőséget kaptak a fiatalok is, de a találkozót 83-68-ra megnyerte az Egis Körmend. 

Három negyeden keresztül óriásit küzdöttek a kecskemétiek, az utolsó játékrészben azonban a vasiak a maguk javára fordították a találkozót. A KTE-Duna Aszfalt a klub 2012-es fennállása óta még nem győzött Körmenden, és ez most sem változott, habár küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak Forray Gábor tanítványai. 

Wittmann Krisztián csapatkapitány (KTE-Duna Aszfalt): Úgy gondolom, jó meccset játszottunk,  végig volt esélyünk a győzelemre, még úgy is, hogy az első félidőben a csapattársunk, Thomas megsérült. Reméljük, hogy nem annyira komoly a sérülés, mint amilyennek elsőre látszik, de ezt egyelőre nem tudjuk. Elsősorban a sok eladott labda miatt kaptunk ki. Megyünk tovább, és szerdán, hazai pályán szeretnénk győzni a Debrecen ellen!

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 83 – 68 (15 – 15, 23 – 22, 17 – 20, 28 – 11)

férfi kosárlabda, NB I ‘A’ csoport, 20. forduló

2020. március 07. szombat, 18:00

Körmend, Városi Sportcsarnok

JV és MKOSZ ellenőr: Papp Péter, Goda László, Kulcsár Tibor (Bognár Tibor) 

Körmend: Varnado 15/3, Edwards 16/9, Taylor 17, Németh 4, Turner 14/3. Csere: Ferencz 8/6, Tóth N. 2, Durázi 4, Person 3/3, Takács -, Oroszi -. Edző: Matthias Zollner

KTE: Djurasovic 16/12, Thomas -, Milisavljevic 6/6, Karahodzic 11/3, Wittmann 8/6. Csere: Derasimovic 16/6, Révész 4, Kucsera 5/3, Lewis 2, Molnár D. -, Plézer -. Edző: Forray Gábor

(Vizi Zalán) (fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?