Történelmet írhat a KTE-Duna Aszfalt Körmenden

Véget ért az egyhónapos szünet, hétvégén újra pályára lép a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata. A Forray-legénység Körmendre látogat szombaton.

A Kecskemét a kilencedik helyről várja a folytatást, eddigi 19 meccséből kilencet nyert meg. A szezon elején bravúrt bravúrra halmozott a KTE, a fantasztikus eredményekhez tartozik többek között az Alba, a Pécs, a ZTE, vagy a soron következő ellenfél, a Körmend ellen elért győzelem. A vasiakkal a hetedik fordulóban találkoztak a hírös városiak, és a Messzi István Sportcsarnokban lejátszott összecsapás az őszi szezon egyik legkiélezettebb találkozóját hozta, ahol a hazaiak 75-74-re nyertek.

Ősz végén és tavasz elején volt egy kisebb fajta formahanyatlás a kecskeméti gárda életében, amely december vége után hat vereséget eredményezett zsinórban. A negatív szériát február első napján törte meg a KTE, amikor Székesfehérváron okozott meglepetést, majd a szünet előtti utolsó meccsen a listavezető Jászberényt is megverte. Az együttesre egyébként ráfért a hosszabb pihenő, ugyanis sokszor kellett már az idény közben megváltoztatni a csapat szerkezetét, és ebben az egy hónapban az utolsó láncszem, a január végén igazolt Milos Milisavljevic beépítése is megtörténhetett. 

Ami a szombati ellenfelet illeti, az Egis Körmend a bajnoki címre is jó eséllyel pályázik, a Falco mögött a sárga-feketéknek van a legtöbb sansza az aranyéremre. A vasiak a második helyen tanyáznak, 15 győzelmet és négy vereséget számlálva. Nagyon veszélyes csapatról van szó, pláne hazai környezetben, hiszen eddig csupán egyszer, a Pécstől kapott ki otthon Matthias Zollner együttese. 

A két csapat története egészen elképesztő részletet is tartalmaz. 2013-ig visszamenőleg, ami pontosan húsz mérkőzést jelent, amikor a Körmend és a Kecskemét találkozott egymással, kivétel nélkül mindig a hazai csapat győzött, egyszer sem sikerült a vendégsereg számára a diadal. Ha szombaton a lila-fehérek nyernének Körmenden, történelmet írhatnának, ugyanis a klub 2012-es megalakulása óta a KTE-Duna Aszfalt még nem nyert tétmérkőzést a körmendi Városi Sportcsarnokban. 

A kesport.hu stábjának tippje: Öt ponttal győz a Körmend. 

Kemal Karahodzic játékos (KTE-Duna Aszfalt):Mint mindig, szombaton is a győzelem reményében fogunk pályára lépni. Nagyon jól tudjuk, hogy Körmenden rettentően nehéz nyerni, de mindent meg fogunk tenni a sikerért, és a legjobbunkat fogjuk nyújtani. A kulcs az lehet, hogy meg tudjuk-e állítani az ellenfél irányítóját, Turnert, illetve le kell lassítanunk a körmendiek tranzíciós játékát. Nagyon kellett az egyhónapos szünet az együttesnek, mindannyiunkra ráfért a pihenés. Úgy gondolom, remekül sikerült a felkészülés, mindenki nagy elánnal vetette bele magát a munkába, keményen edzettünk és izgalmas meccset várok. 

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt

férfi kosárlabda NB I. ‘A’ csoport
2020. március 07. szombat, 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok
JV ÉS MKOSZ ellenőr: Papp Péter, Goda László, Kulcsár Tibor (Bognár Tibor)

Kapcsolódó cikkek

Történelmet írhat a KTE-Duna Aszfalt Körmenden

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.