Menü

Újabb sima vereséget szenvedett a Kecskeméti KC

A hírös városi kosaras lányok a Pécs vendégei voltak az NBI./B tizenkilencedik fordulójában. A hazaiak érvényesítették a papírformát, és 92-64-re legyőzték a Kecskemétet.

Már az első negyed elején jól látszott, hogy ez ismét nem a KKC napja lesz, hiszen már a negyedik percben 12-1-re vezetett ellenfele. Ezután nem igazán sikerült javítania játékán a Kecskemétnek, Burján L. utolsó másodperces hármasára óriási szükség volt, hogy ne legyen annyira csúfos az első játékrész vége, 26-14. 

A második etapra sem sikerült megráznia magát a Kecskemétnek, rengeteg labdát adott el, és rendkívül rossz százalékkal dobta mind a triplát, mind a duplát. A baranya megyeiek viszont ihletett formában játszottak, így elhúztak hússzal, 37-17. A negyed végére sem sikerült kozmetikáznia a hírös városiaknak, csupán két pontot tudtak lefaragni hátrányukból, így a Pécs megnyugtató, tizennyolcpontos előnnyel mehetett a nagyszünetre, 49-31.

A harmadik etapban óriási csodának kellett volna történnie ahhoz, hogy a KKC meccsben tudjon maradni, de ez nem történt meg. A negyed feléig huszonöt egységre növelte előnyét a PINKK, eldöntve ezzel a mérkőzést, 64-39. A harmadik játékrészt végül huszonnéggyel nyerte a Pécs, 74-50.

A negyedik negyed már könnyed labdázgatással telt, és csupán annyi volt a cél, hogy ne sérüljön meg senki. A PINKK kilencvenkettőnél, a Kecskemét hatvannégynél állt meg végül, így a KKC-t továbbra is a kiesés réme fenyegeti, 92-64.

Kónya Levente vezetőedző (KKC):Ellenfelünk mind fizikálisan, mind kosárlabdában előttünk jár. Nem mi voltunk a találkozó esélyesei, de úgy vágtunk neki ennek a mérkőzésnek, hogy megpróbáljuk megszorongatni a Pécset, sajnos ez nem sikerült. Gratulálok nekik a győzelemhez!

PINKK SE – Kecskeméti KC 92 – 64 (26-14, 23-17, 25-19, 18-14)

A Kecskemét pontszerzői: Burján L. 17/6, Schlégl 14, Burján B. 11, Fekete 7/3, Kiss 7, Kele 4, Magna 4

(Szarvas Zsombor) (fotó: kesport.hu/archív)