Ebben a rovatunkban kecskeméti kötődésű sportolók kedvenc ételeit mutatjuk be. A Recept percek következő szakácsa Szabó Csenge, a Röpke SE játékosa, aki szójamentes szezámmagos csirkét készített el.
“Mivel a hétköznapjaim elég sűrűek, az edzések és a munka miatt sajnos mindig későn érek haza, ezért mostanában nem sok időt töltök a konyhában. Alapvetően szeretek főzni, de még jobban szeretek sütit sütni.
Az étel, amit elkészítettem, az kínai szezámmagos mézes csirke, jázmin rizzsel. Ennek a receptnek a különlegessége, hogy nem tartalmaz szóját, hiszen szójaallergiás vagyok, így sajnos mellőznöm kell a legfontosabb alapanyagot, de a végeredmény így is tökéletes.“
Hozzávalók:
3 db csirkemell filé
Ízlés szerint só
Bundához:
20 dkg liszt
3 db tojás
2-2.5 dl tej
Két kávéskanál étolaj
1/2 csomag sütőpor
Szezámmag
Méz
Ketcup
(szójaszósz, chiliszósz)
1. Első lépésben felkockázzuk a húst, és ízlés szerint sóval ízesítjük.
2. Elkészítjük a bundát. A lisztet, tejet, olajat, tojást, sütőport csomómentesre keverjük. Kicsivel sűrűbb állagot kell kikeverni, mint a palacsinta tésztánál. (Ha kevés a tej, nyugodtan higíthatjuk vízzel vagy tejjel.)
3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a húskockákat a masszába forgatjuk, úgy, hogy mindenhol vastagon bevonja. Az olajban ropogós pirosra sütjük a húskockákat.
4. Amíg sül a hús, addig kikeverjük a szószt. Kb. 150g ketchupot összekeverünk 3-4 evőkanál mézzel és szezámmaggal. Miután kisültek a húskockák, alaposan beleforgatjuk a szószba őket.
5. Köretnek elkészítjük a rizst, tálaláshoz egy kis petrezselyemzölddel díszítjük.
Csenge tippje: Ajánlatos pirított zöldséges tésztával is megkóstolni, hiszen úgy még finomabb.
(kesport.hu/Marozsi Szimonetta)