Közönség nélkül fogadta a KTE-Duna Aszfalt a DEAC gárdáját a férfi kosárlabda-bajnokság 21. fordulójában. A találkozó így is nagyon izgalmasan alakult, végig kiélezett csata zajlott a pályán, melyből a debreceniek jöttek ki jobban (80-86). 

Elképesztő dobóformával nyitotta a meccset a Debrecen, Manigat és Drenovac révén rögvest három triplát és egy középtávolit értékesítettek a vendégek, a kecskemétiek oldalán Wittmann és Djurasovic szerezte az első két kosarat, 5-11. Moody és Harrison pontjaival növelte előnyét a DEAC, de Djurasovic vezérletével – aki nagyon hamar elérte a tíz pontot – jól zárkózott a Kecskemét. Karahodzic ziccerével egy labdabirtoklásnyi különbségre jött fel a KTE, ám Polyák és Somogyi hármasaival újra elléptek a cívis városiak. Tíz perc alatt már nyolc triplánál jártak a debreceniek, pontjaik majdnem 80%-át messziről érték el, ez jelentette a két csapat közti különbséget egy negyed után, 22-31.  

Wittmann triplájával kezdődött a második játékrész, majd a kezdőben helyet kapó Kucsera szerzett labdát, aki jól indította Djurasovicot, 27-31-nél időt is kért a Debrecen. Tóth remek centermegmozdulása törte meg a vendég kosárcsendet, de Djurasovic hatalmas zsákolásával és Milisavljevic távolijával egalizált a KTE, 35-35. Döntetlen állásról a vendégek tudtak ellépni Manigat triplájával és Moody büntetőivel. A lila-fehérektől ismét Milisavljevic jegyzett távolit, majd Wittmann is betalált, de a szünetre 45-49-es DEAC-előnnyel vonultak a csapatok. 

Kucsera nagyszerű hárompontosával kezdődött a második félidő, s Wittmann ziccerével átvette a vezetést a Kecskemét, 50-49. Több, mint három perc telt el az első debreceni kosárig, ekkor Moody kettőből egy büntetőt süllyesztett a helyére. Fej-fej mellett haladtak a felek hosszú percekig, majd Révész kiváló elzárás-leválás után dobott ziccerével, illetve Karahodzic kosarával öt pontos fórra tett szert a hírös városi alakulat. A negyed utolsó percében ugyan egyenlített a DEAC, de Milisavljevic a dudaszó előtt két másodperccel újra előnyhöz juttatta csapatát, 67-65.  

A záró tíz percet Drenovac sikeres közelije indította, a túloldalon Wittmannt lökték meg triplakísérlet közben, aki hidegvérrel értékesítette mind a három büntetőjét, valamint Milisavljevic is eredményes volt, de ekkor kissé beragadt a KTE, s zsinórban szerzett hét pontjával a DEAC állt jobban, 72-74. Három perccel a vége előtt Moody hármasa után 74-80-nál időt kért Forray. A 38. percben a csapatkapitány Wittmann dobott rendkívül fontos triplát, 80-82, de a vendégek gyorsan válaszoltak, majd kivédekezték a KTE ellentámadását, amivel eldőlt a találkozó. A vége 80-86 lett. 

Forray Gábor vezetőedző (KTE-Duna Aszfalt): – Gratulálok a Debrecennek, nem fér kétség hozzá, hogy jogosan nyertek Kecskeméten. Sajnos rossz periódusban vagyunk, de ez nem jogosítja fel a társaságot, hogy ilyen puhán kezdjük el a mérkőzést. Ráadásul tudtuk, hogy a Debrecen nagyon jól indítja a meccseket, valamint nagyon jól támadnak. Ha nincs megfelelő védekezés, akkor ők huszonötször is be fogják dobni a helyzeteket. Ez így is történt az elején, példátlan sorozatot láthattunk, hiszen 7-8 triplát bevertek rögtön. Utána helyreállt a rend, mi csináltunk egy ehhez hasonló etapot, és teljesen át is vettük az irányítást. Lehet, ha a nézők itt vannak, akkor a fordulóponton esetleg át tudtak volna minket billenteni, de ezt soha nem fogjuk megtudni. Igazi meccslabda nálunk is volt, két teljesen üres hárompontost hagytunk ki, míg a Debrecen bedobta, ott gyakorlatilag eldőlt a meccs. Mindkét csapat sokat tett azért, hogy megnyerje ezt a mai mérkőzést, de a kulcsszituációkban a DEAC higgadtabb volt. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban! 

Kovács Adrián vezetőedző (DEAC): – Gratulálok a csapatomnak és a Kecskemétnek is. Úgy gondolom, nagyon jó mérkőzést játszottunk, reméljük ez az új szituáció mihamarabb megoldódik. Megfelelő intenzitással kezdtük a találkozót, ami azt eredményezte, hogy könnyű támadásokat tudtunk vezényelni. Majd fordult a kocka, kicsit gyengébben védekeztünk, a KTE bekeményített. Örülök, hogy a végén hideg fejjel meg tudtuk oldani a védekezést, megvolt a kellő agresszivitásunk, jól kommunikáltunk és helyezkedtünk, így a Kecskemétnek kikényszerített helyzetben kellett több nehéz dobást elvállalni. Gratulálok mégegyszer a Kecskemétnek, további sikereket kívánok!

Wittmann Krisztián játékos (KTE-Duna Aszfalt): Először is szeretnék gratulálni a Debrecennek, megérdemelten nyertek. Puhán kezdtük a merkőzést, elég sok könnyű dobást engedtünk az ellenfélnek, ők  ezt ki is használták. Amikor sikerült visszakapaszkodnunk a meccsbe, mindig olyan hibákat követtünk el, hogy nem tudtunk túllépni a saját árnyékunkon, és nem tudtuk növelni az előnyünket. Sok eladott labdánk volt csakúgy, mint Körmenden. Amíg ezt nem tudjuk csökkenteni, s a kulcsszituációkat higgadtabban megoldani, addig nagyon nehezen fogunk mérkőzéseket nyerni. Azon leszünk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk, és biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog. A következő mérkőzésen a Zalaegerszeg ellen mindent megteszünk a győzelem érdekében!

Jahenns-Ley Manigat játékos (DEAC): – Nagyon boldog vagyok, hogy ma nyerni tudtunk egy ilyen jól felkészített csapat ellen, mint a Kecskemét. A hangulat elég furcsa volt, hiszen nézők nélkül játszottunk. Voltak hullámvölgyeink a meccs közben, de szerencsére a végjátékban összeszedtük magunkat, így fontos pontokkal térünk haza. 

KTE-Duna Aszfalt – DEAC 80 – 86 (22 – 31, 23 – 18, 22 – 16, 13 – 21)

Férfi kosárlabda NB I ‘A’ csoport, 21. forduló
2020. március 11. szerda, 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor, Fodor Attila (Páli Dr. Kálmán)

KTE: Karahodzic 16, Milisavljevic 11/6, Djurasovic 19/6, Wittmann 21/6, Kucsera 3/3. Csere: Derasimovic 4, Révész 6, Lewis -. 

DEAC: Moody 16/6, Tóth 3, Manigat 20/12, Bognár 10/3, Drenovac 15/3. Csere: Milosevic 7, Harrison 6, Somogyi 3/3, Polyák 6/6, Omenaka -. 

(Vizi Zalán/Marozsi Szimonetta) (fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?