Menü

Nézők nélkül nehezebb volt, de megküzdött a győzelemért a KTE-Piroska Szörp

A férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 16. fordulójában a második KTE-Piroska Szörp a harmadik helyen álló FTC U21-es csapatát fogadta. A zárt kapus körülmények ellenére nagyon izgalmas meccset játszottak a csapatok, a sok gólos találkozót a Kecskemét nyerte.

A kormány szerdán hozott döntése értelmében nézők nélkül rendezték meg a mérkőzést. Úgy tűnt, a furcsa és szokatlan helyzet inkább a fiatal ferencvárosiakat zavarta meg jobban, ugyanis Tóth, Kátai és Berkes révén 3-0-val indított a KTE. Az FTC a 4. percben vette be először Podoba kapuját, aki aztán hetest hárított, míg Bíró, valamint Tóth nagyszerű támadások után volt eredményes a túloldalon, 5-1. A zöldmezesek kapkodós támadójátéka kezdett felfejlődni, az első igazán lendületes vendég gólt a 13. percben lőtte Imre a szélről, majd pár minutummal később emberelőnyben 9-8-ra jöttek fel. Kátai és Forgács találataival tartotta előnyét a hírös városi gárda. A hazaiak azt hihették, kétgólos fórral vonulhatnak szünetre, hiszen az utolsó támadásukat emberhátrányban góllal fejezték be. Ám Kátai hibázott, nem ment le időben cserélni, így Podoba nem tudott visszatérni kapujába, s a középkörből még betalált az utolsó másodpercben az FTC, 17-16.      

Gyors gólváltással indult a második játékrész. A 33. percben egy blokkolt kecskeméti próbálkozást követően Holdosi robogott végig a pályán, aki egyenlített, majd Ónodi az előnyt is megszerezte csapatának, 18-19. Nem vezetett sokáig a Fradi, Ács és Bíró révén újra a KTE állt jobban, majd Nagy két hétméterest is értékesített, 22-20. Innen sorjában találtak a kapuba a csapatok, az FTC rendre feljött egy gólra, amire a Kecskemét mindig válaszolt, vagy ha az egyik gárda éppen hibázott, akkor a másik is. Ez a sorozat tizenhárom minutummal a vége előtt tört meg Podoba óriási védését és Kis találatát követően, 28-25. Kis 53. percben szerzett góljával négygólos előnyben voltak a hazaiak, de rögvest jött a ferencvárosiak sikeres ellentámadása, a KTE nem nyugodhatott meg, 32-29. A meccs utolsó öt percében azonban sok hiba csúszott be a vendégek játékába, az FTC emberhátrányba is került, így a Kecskemét győzelme biztossá vált. A végén még Tamás is eredményes volt, a találkozót Tóth gólja zárta le, 36-31-es eredménnyel zárult az összecsapás.

A Cegléd is győzelemmel zárta a fordulót, így a listavezető és a KTE-Piroska Szörp között továbbra is három pont van a táblázaton.     

Bencze József szakmai tanácsadó (KTE-Piroska Szörp):Bebizonyosodott, hogy az FTC U21 nagyon szívós, remekül kézilabdázó csapat. Nehezen állt össze a védekezésünk, hátul nehezen pörögtünk bele a mérkőzésbe az üres lelátók mellett. Hellyel-közzel tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. Nagyon értékes győzelmet arattunk, örülünk a sikernek. Az biztos, a nézőink borzasztóan hiányoztak, nagyon nehéz volt így pályára lépni.  

Dr. Bíró Balázs csapatkapitány (KTE-Piroska Szörp): – Ez egy nagyon nem megszokott állapot. Nekünk különösen nagy hátrányt jelentett ez a szituáció, mert borzasztóan jó közönségünk van, amelyre büszkék vagyunk. Nézők nélkül nehéz volt, pláne, hogy ez rangadó volt a második és a harmadik helyezett között. Sokan egy karlegyintéssel elintézik, hogy fiatal csapat ez a Fradi, és nekünk kötelező ellenük győzelmet aratni. Azonban azt tudni kell, hogy nagyon tehetséges csapatról van szó, modern kézilabdát játszanak, és soha nem adják fel. Ez is volt a nehézsége ennek a találkozónak, hiába vezettünk végig, tudtuk, hogy a fővárosiak jönni fognak, nem engedik el a meccset. Az első félidőben jól kezdtünk, de visszaengedtük őket, a második játékrészben ugyanez történt. A múlt heti vereségünket ki akartuk javítani, talán emiatt voltunk görcsösebbek, de örülök neki, hogy mindannyian hozzá tudtunk tenni a játékhoz. Köszönjük mindenkinek, aki otthonról is követte a mérkőzést, tudjuk, hogy sokan nézték a meccset a Kesport TV-n. Reméljük minél előbb megoldódik a helyzet!   

KTE-Piroska Szörp – FTC U21-Diagnosticum 36 – 31 (17 – 16)

Férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 16. forduló
2020. március 13. péntek, 19:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Csányi, Drinóczi

A Kecskemét gólszerzői: Tóth 6, Bíró 4, Kis 4, Ács 4, Sipeki 4, Füstös 3, Kátai 3, Berkes 3, Forgács 2, Nagy M. 2 (2), Tamás 1. 

Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4

(Vizi Zalán)


Kecskeméti kosaras lány lett az év játékosa az USA-ban


ZaklajdaTeam HomeWorkout #2 [átmozgató edzés] | KeSport


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Bencze József, a KTE-Piroska Szörp szakmai tanácsadója


#maradjotthon – Palkovits István kedvenc otthoni időtöltései


Recept percek: Zaklajda József kedvenc receptje – Brutál Kencsó 2.0


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Lengyel Leonetta, a GBB Zrt Kecskeméti NKSE beállója


Sipeki Levente, a KTE-Piroska Szörp átlövőjének álomcsapata


#maradjotthon – Mészáros Dávid kedvenc otthoni időtöltései


13 + 1 kérdés Amarildo Deliuhoz, a HÉP-KRC röplabdázójához


Szinte az összes kontinensen kosarazott, de Kecskemét volt az egyik kedvence – múltidéző Cory Bradforddal


#maradjotthon – Bartolák Lilla kedvenc otthoni időtöltései


A délvidéki Blue Betyars szurkolói gyűjtést szerveznek


Recept percek: Major Dávid kedvenc receptje – Tejszínes brokkolis csirkemell


Kesport Kávéház: Bíró Balázs egyszer edzőként is letenné névjegyét Kecskeméten


#maradjotthon – Kmegy Máté súlyemelő kedvenc otthoni időtöltései


Sallai Bence, az SG Kecskemét Futsal játékosának álomcsapatai


Recept percek: Palotás Fanni kedvenc receptje – tárkonyos csirkeragu leves gazdagon és palacsinta


Kesport TV: Felelsz vagy mersz? Aki felel: Szrnka Levente, a KTE-Piroska Szörp beállója


#maradjotthon – Kitl Zoltán kedvenc otthoni időtöltései


#maradjotthon – Schlégl Odett, a KKC kosárlabdázójának kedvenc otthoni időtöltései