Menü

Kónya Levente: ,,Nem tesz rosszat, hogy lefújták a bajnokságot”

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány miatt a legtöbb sportszövetség felfüggesztette a bajnokság és a kupasorozat küzdelmeit.

A Magyar Kosárlabda Szövetség kedden jelentette be, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/20-as idényt minden korosztályban, így a KKC biztos, hogy jövőre is az NBI/B-ben játszik majd. A kialakult helyzetről a KKC vezetőedzőjét, Kónya Leventét kérdeztük.

,,Nem hiszem, hogy rosszat tenne nekünk egy kis pihenő, épp ellenkezőleg – kezdte Kónya Levente. Nem muzsikáltunk eddig túl jól a bajnokságban, és ez enyhe kifejezés, gyakorlatilag a kiesés szélén álltunk. A lányoknak nem igazán volt része sikerekben, ami az önbizalmukon is meglátszott, és egy esetleges kiesés még tovább rontott volna a helyzeten. Annak nyilván nem örülünk, hogy nem tudunk edzeni, de most az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges maradjon. A lányok kaptak feladatokat, amiket otthon is el tudnak végezni, így, ha újra munkába kell állniuk, akkor nem lesz gond a visszarázódással. Mindenkinek kitartást kívánok ezekben a nehéz időkben!”- zárta le a mondandóját a KKC trénere.