Menü

Tóth Lilla, a GBB ZRT KNKSE játékosának kedvenc fotói

Kecskeméti kötődésű sportolók, sportvezetők kedvenc fotóit és a róluk mesélt történeteket idéző rovatunk következő alanya, Tóth Lilla, a GBB ZRT Kecskeméti NKSE játékosa.

1. 1999. július 17én születtem Kecskeméten. A családommal Helvécián élek, van két testvérem, akikkel nagyon jó a kapcsolatom.

2. 2006-2015ig a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába jártam, ott kezdtem el sportolni, jártam atlétika versenyekre és kézilabda edzésekre. Kiskorombam nagyon hiperaktív voltam, így le kellett vezetni az energiámat. A kézilabda elsőre megtetszett, az alapokat először szivacs kézilabdával tanultam. Az edzőm gyorsan felfigyelt rám, így egyre több versenyre vitt magával.

3. 2018-ban elvégeztem a cukrász szakmát a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában. Emellett a felnőtt csapatba is beválogattak, ahol elkezdődött az igazi élet. Egyszerre kellett tanulnom, és fejlődnöm a kézilabdában, valamint újabb célokat kitűznöm. Nem volt könnyű feladat.

4. Öt éve vagyok a felnőtt csapat tagja, sok szép emlékem lett. Átélhettem, milyen érzés NB1/B-ből feljutni az NB1-be, és pályára lépni igazán nagy csapatok ellen, mint például a Győr, vagy az FTC, ahol többszáz szurkoló van a csarnokban. Átélhettem azt is, hogy milyen amikor megismersz sok új játékost, egyben barátot, majd egy évet játszol velük, és búcsúznod kell tőlük. Azt is megtapasztaltam, milyen, amikor évről-évre új edzőm van, és meg kell ismernem a szokásait, és azokat követni.

6. A családom mindenben támogat, az unokaöcséim is mindig szurkolnak a hazai meccseken, a végén pedig lepacsizunk. A párom és a kiskutyám sokat segít, ha szünet van, és itthon kell edzeni. Sok időt töltünk együtt.

 

(Marozsi Szimonetta) (fotók: Tóth Lilla – saját albumok)