Menü

Maczelka Gábor, az SC Hírös-Ép, valamint a ScoreGoal játékosának kedvenc fotói

Kecskeméti kötődésű sportolók, sportvezetők kedvenc fotóit és a róluk mesélt történeteket idéző rovatunk következő alanya, Maczelka Gábor.

1997. július 22-én születtem Kecskeméten. Már kiskoromban látszódott, hogy érdekel a labda, amikor csak tehettem, rúgtam a bőrt. Ezen a képen ugyan nincs labda, de később nem sok ilyen fotó készült.

Egy testvérem van, Maczelka Zoltán. A köztünk lévő három év lehetővé tette, hogy együtt nőjünk fel. Gyerekkorunk óta jó kapcsolatot ápolunk egymással, nagyon sokat fociztunk, bandáztunk együtt. Jelenleg gépészmérnökként dolgozik egy kecskeméti vállalatnál.

Az első focival kapcsolatos élményem óvodás koromból van. Az SC Hírös-Ép által szervezett Ovi-kupán vettünk részt, ahol 23 góllal gólkirály lettem. Ebben az évben az UFC-ben kezdtem el focizni, első edzőm Csáki Tibi bácsi volt. Később az általános iskolában második osztályos koromban bejutottunk az Országos Diákolimpia döntőjébe, ahol végül a 6. helyen zártunk a Bravik Béla bácsi vezette csapattal. A gólkirályi címet itt is sikerült elnyernem.

Innen igazoltam később az SC Hírös-Ép klubjához, ahol Koós Károly csapatához kerültem. Gyermekkorom legnagyobb sikereit értem el itt. Többek között a klub eddigi legnagyobb sikerét, a Gothia kupán elért második helyezést, ahol a döntőt a göteborgi Ullevi stadionban játszottuk. Az edzőinkkel fogadást kötöttünk az utazás során, ennek tárgya az volt, ha bejutunk a döntőbe, tangában egy kört futnak körülöttünk. Hazautazás előtt meg is tartották szavukat.

A Nemzetközi Gyermekjátékok révén Skóciában és Dél-Korában is képviseltük Kecskemétet. A csapatból azóta is sokakkal tartom a kapcsolatot. Életre szóló emlékeim vannak ebből az időszakból is.

Az utánpótlás éveimet a két éves Vasas kitérő után a KTE korosztályos csapataiban töltöttem el, legnagyobb sikerünket Nagy Lajossal értük el. Az U17-es másodosztályban az összes mérkőzésünket megnyerve lettünk elsők a bajnokságban.

A középiskola végeztével a Neumann János Egyetemre nyertem felvételt, gazdálkodás és menedzsment alapszakos hallgató vagyok. Az egyetem által duális képzésben végzem tanulmányaimat, gyakorlatomat egy autóipari beszállítói tevékenységgel foglalkozó vállalat pénzügyi osztályán végzem.

A felnőtt labdarúgásba érve a Bács-Kiskun megyei bajnokság első helyét sikerült elérnünk a Kecskeméti LC csapatával, illetve az osztályozón kiharcoltuk a feljutást érő eredményt. Ez egy nagyon jó szezon volt, felemelő érzés volt a KTE színeit képviselni. Örülök, hogy ennek a csapatnak részese lehettem. Kár, hogy azóta már nem sokan vannak ott az NB3-as kerettel.

Jelenleg a ScoreGoal NB1-es futsal csapatának vagyok játékosa. A tavalyi szezonban sikeresen feljutottunk az első osztályba. Célunk a bennmaradás, és a sportág népszerűsítése Kecskeméten, és az országban. Teljesen más az első osztály, olyan játékosok az ellenfeleink, akik már évek óta profi szinten űzik ezt a sportot.

Az SC Hírös-Ép labdarúgó csapatában futballozom, tavaly a megyei másodosztályban a második helyet értük el, idén a feljutást érő első helyet tűztük ki célul, jelen állás szerint be is tartjuk ezt az ígéretet. Nagyon jó kis közösség alakult ki a csapat háza táján, mérkőzések után családiasan összeülünk, megvitatjuk a mérkőzést egy tál étel mellett.

2019-ben edzői szerepkörben az SC Hírös-Ép 2011-es korosztályával kezdtem el foglalkozni. Idén a labdarúgó edzői ”C” licencet sikerült megszereznem. Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel megszerettessük ezt a sportágat, igyekszem minden tudásomat megmutatni, átadni nekik.

2019 nyarán eljegyeztem a páromat, szeptemberben meg is tartottuk az eljegyzésünket. A tanulmányaim és a munkám végeztével szeretem minden időm vele tölteni, szerencsés vagyok, hiszen mindenben támogat engem.

Vicces sztori: Jó formában voltam, a listavezető Kerekegyháza csapata ellen játszottunk. Az egyik csapattársam azt mondta meccs előtt: „Maczi, ha itt is mesterhármast fogsz rúgni, és nyerünk, 12 tyúkot adok neked!”

Íme az eredmény 🙂 

(Lejegyezte: Marozsi Szimonetta)


Meccsgazdag hétvégén vannak túl a KESI kézilabdázói


Bácsvíz-KVSC éremeső a XII. Arena-Hód Faktor úszóversenyen


Befejeződtek a 2020. évi Bács-Kiskun Megyei asztalitenisz utánpótlás ranglista versenyek – eredményekkel


Radics Milán újabb érmet szerzett, remek nyári szezont zárt a KES Cycling Team – interjúkkal


Élő közvetítés: Ma a Magyar Kupában is legyőzné a Békést a KTE-Piroska Szörp


Galéria: A KTE HUFBAU – FC Dabas mérkőzés képekben


A veretlen Dabas legyőzésével a tabella élén a KTE HUFBAU!


Győzelemmel kezdte az idényt a Kecskeméti RC


Kettőből kettő idegenben; szenzációs KNKSE-siker Dunakeszin


Igaz, csak a szezon elején járunk, de vasárnap létfontosságú lenne a győzelem a KNKSE számára


Kesport Kávéház | Ifj. Dunszt Ferenc: “Édesapám büszke lenne rám”


Élő közvetítés: DEAC – Kecskeméti RC férfi röplabda mérkőzés | 17:00


Nem várt döntetlent játszott az SC Hírös-Ép


Második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a KTE-Piroska Szörp


Ismét jó játékkal tudott felülkerekedni ellenfelén a Kecskeméti LC


Élő közvetítés: Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda mérkőzés | 18:00


Folytatná jó sorozatát a Kecskeméti LC


SG Kecskemét Futsal: Parázs meccs Dunaújvárosban, tovább él a veretlenségi sorozat


Újra felállítaná a kétéves veretlenségi sorozatát az SC Hírös-Ép, ezúttal Tiszaalpárra látogatnak


Kesport TV: Rangadóra készül a KTE HUFBAU, a veretlen Dabas jön a Széktóiba