Menü

Pesti Ambrus nehezen viseli meccsek nélkül a napokat

A HÉP-KRC vezérszurkolója nemcsak röplabda mérkőzéseken hallatta hangját, hiszen rendszeresen ott volt a kecskeméti kézilabdázók meccsein is. Ahogy nemzetközi szinten, úgy Magyarországon is gyakorlatilag teljesen leállt a sportélet a koronavírus-járvány miatt, így maximum magát és családját tudja most biztatni Pesti Ambrus. 

„Nagyon nehéz meccsek nélkül, hiszen volt olyan évem, amikor 200-nál is több mérkőzést láttam élőben!” – sóhajtott fel Pesti Ambrus. ”Nem könnyű ez, próbálok mindig a csapataimhoz alkalmazkodni. Ebben sportágtól függetlenül benne vannak a válogatott meccsek, így röplabda, kézilabda, kosárlabda, illetve a kecskeméti csapatok mellett a Békéscsaba női röplabdacsapata.” 

Pesti Ambrus bár nagyon nehezen viseli, ennek ellenére fontosnak tartja, hogy jelen helyzetben mindenki maradjon otthon, aki teheti. Lakóhelyén maga is kiveszi a részét a megelőzésből. 

„Sajnos tavaly volt egy műtétem, ami nyolc hónap kényszerpihenővel járt. Kicsit már „rágyúrtam” erre a mostani helyzetre. Most az a legfontosabb, hogy mindenki maradjon otthon, aki csak teheti, figyeljünk oda egymásra! A lépcsőházban napi szinten megy a fertőtlenítés, lemosom a liftajtót és a gombokat is.” 

A Pesti családban természetesen fia, Marci is szokatlan helyzettel találta magát szemben, hiszen gyakorlatilag a rájátszás előtt kellett felfüggesztenie az MRSZ-nek a bajnokságot. Szurkolás és játék nélkül sem telnek ugyanúgy a hétköznapok. 

„Nagyon nehéz Marcinak is, hiszen 6 éves kora óta pályán van, Szerencsére nagyon összetartó család vagyunk, barátnője és kiskutyája segíti ebben a nehéz időszakban. Egyébként a kosárlabdát nyomja a PS-en, van ideje most rá. Nem csak ő van ebben a helyzetben, de éppen ma hívta fel edzője, Dávid Zoltán is, hogy miben tudna segíteni, kitartást kívánva.” 

 

(Nyitray András)