Menü

Kenderes Dóra, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói

Kecskeméti kötődésű sportszemélyek kedvenc fotóit és a róluk mesélt történeteit idéző rovatunk következő alanya, Kenderes Dóra, a Röpke SE játékosa. 

1. 1994. május 3-án születtem Dombóváron. Másodikként érkeztem a családba. Van egy nővérem, aki három évvel idősebb nálam, majd 6 évvel később megszületett a húgom is. Csodálatos kapcsolat van köztünk.

2. Igazi olasz családnak mondanám magunkat. Anyukám férjének van 2 gyermeke, akiket szintén testvéremnek tekintek, ők anyuékkal is élnek, ezért csak a szűk családi kör 7 fő.

3. Röplabdás pályafutásom viszonylag későn kezdtem el, 2008-ban, akkor voltam 14 éves. Kosárlabdáztam, hiszen édesapám válogatott kosárlabdázó volt és édesanyám is magas szinten űzte a labdajátékot, ezért nem is volt kérdés, hogy rám is ez vár. 2008 nyarán azonban megalakult egy teljesen új egyesület, a KRA, ami Koch Róbertről kapta akkor a nevét. Szerencsésnek érzem magam, hiszen Robi jelenleg a férfi válogatott mestere, nekem pedig volt szerencsém tőle megtanulni az alapokat. Természetesen mellette dolgozott még jó pár tehetséges edző, köztük Csizmadia Szabolcs, aki nélkül nem lennék most az a játékos, aki vagyok.

4. 2010-ben kerültem Kecskemétre. A jó tanulmányi eredményemnek, de leginkább a röplabdának köszönhetően csatlakozhattam a Református Gimnázium, akkor 9. D. osztályához a második félévben. Nagyon tetszett, hogy az iskola támogatja a röplabdát és Dunszt Pista bácsi “angyalkái” közé tartozhattam. Ezzel egyidejűleg csatlakoztam a KESI serdülő csapatához, ahol szintén kezdő játékosként számítottak rám. A csapattal sikerült is az Országos Serdülő Bajnokságban harmadik helyezést elérni.

5. 2013-ban ballagtam a gimiből, és kezdtem az egyetemet Szegeden. Egy év kihagyás után csatlakoztam az újjáalakult Röpke csapatához, majd játszottam a szegedi EHÖK SE, illetve az akkor Honvéd Zrínyi NB2-es csapatában.

6. 2016-ban ismerkedtem meg a jelenlegi párommal, aki mára már a vőlegényem. Nagyon örülök, hogy megismertem, és az életem része. 2018-ban döntöttünk úgy, hogy Kecskemétre költözünk.

7. Életem egyik legmeghatározóbb ideje volt a 2017-2018-as év. Sajnos itt a röplabda egyáltalán nem szerepelt az életemben, ugyanis kisbabát vártam.

8. 2018. április 14-én megszületett a kislányom, Annabella. Bővült a mi kis családunk egy csodálatos angyalkával, aki a nevetésével a legnehezebb napokat is csodálatossá varázsolja.

9. Három hónapos volt a kislányom amikor Kecskeméten egy újabb felkészülés vette kezdetét. Nagyon hiányzott már a röplabda, ezért nem volt kérdés, hogy az anyai teendők mellett szeretnék újra NB2-ben játszani.

10. A 2019/2020-as szezon nagyon meghatározó volt számomra. Az a megtiszteltetés ért, hogy csapatkapitányként léphetek pályára. A kedvenc képem, hűen tükrözi az idei évet. Rengeteg küzdelem, nyerni akarás és szerencsére győzelem van mögöttünk. Őszintén bízom benne, hogy lesz folytatás, és továbbra is szárnyalhat a RÖPKE.

 

(Marozsi Szimonetta/kesport.hu)