Menü

Recept percek: Tamaskó Ádám kedvenc receptje – brassói

Ebben a rovatunkban kecskeméti kötődésű sportolók kedvenc ételeit mutatjuk be. A Recept percek  következő szakácsa Tamaskó Ádám, KTE HUFBAU játékosa, aki brassóit készített.

– Hetente 2-3 alkalommal szoktam sütni- főzni, talán többször is lenne rá lehetőségem, de nem mindig van hozzá energiám és lelkesedésem, emellett szeretem magam készíteni az ételeket. Ha meglátok valahol egy szimpatikus receptet, azt lementem és a következő alkalommal ahogy megkívánom, elkészítem. Nem fog ki rajtam egy bonyolultabb recept sem.

Ezúttal brassóit készítettem, mert nagyon szeretem, és ha már rám került a sor a Recept percek rovatnál, gondoltam élek a lehetőséggel, és ezt a számomra régen fogyasztott ételt hozom el az olvasóknak.

Hozzávalók:

80 dkg sertés lapocka

1 kg burgonya

6 gerezd fokhagyma

só (ízlés szerint vegeta)

bors

1 evőkanál fűszerpaprika

15 dkg kolozsvári szalonna

1. A hús felkockázása előtt mindig levágom az inakat, a zsírosabb fehér részeket. Ezt követően felkockázom, majd a szalonnát is. A burgonyát meghámozom és apróra vágom, valamint a fokhagymát is. Mind külön edénybe helyezem.

2. Miután előkészültem, a szalonnát megpirítom, hogy kiadja a zsírját, így olaj sem kell a hús alá. Kiveszem a pörcöket, a húst pedig a zsírba helyezem. Miután a húsnak lett egy kis színe, hozzáadom a pirospaprikát, sót és borsot.

3. Jól összekeverem, majd mehet bele a fokhagyma is. Ezután leveszem kis lángra, és másfél óráig főni hagyom.

4. Időnként rá kell nézni, megkavarni, ha úgy látjuk, kevéske vizet is önthetünk hozzá, nehogy leégjen. Az sem jó, ha túl sokat öntünk, mert akkor nem lesz szép, finom szaftos.

5. Ha már majdnem kész van, forró olajban kisütöm a burgonyát.

6. Amint a hús megpuhult, hozzáadom a félretett szalonnapörcöket, a krumplit, összekeverem, és már lehet is tálalni! Én nagyon szeretem a sajtot, így azt is szórhatunk rá ízlés szerint.

 

(Lejegyezte: Marizsi Szimonetta)


KTE Akadémia: Gyarmati Ferencé lett a házi aranycipő


Gólkirályi cím, bajnoki címek, BL-csodák – Gombos Zsolt különleges futballélményei


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!