13+1 kérdés és válasz rovatunkban nem mindennapi kérdéseket teszünk fel kecskeméti sportolóknak. Ezúttal a Kecskeméti RC albán röplabdázóját, Amarildo Deliut kérdeztük.

1. Mit csinálnál, ha már csak huszonnégy órád lenne hátra?

Felhívnám azokat az embereket, akik a legközelebb állnak hozzám, majd szerveznék velük egy találkozót, utána pedig felmennék egy hegyre és élvezném a kilátást.

2. Milyen gyakran jársz el szórakozni? 

Nem túl gyakran. Ha van lehetőségem, akkor elmegyek, de szezon közben nem szoktam. Figyelek, hogy ne legyen hatással a sportteljesítményemre.

3. Ki a legfontosabb személy az életedben?

 Számomra a húgom a legfontosabb, nagyon sok dolgon mentünk keresztül együtt, és mindig ott vagyunk egymásnak.

4. Melyik az a hely, ahova mindig szívesen mész?

A kedvenc helyem mindig is az otthonom lesz, nem számít, hogy az éppen melyik országban van, de az mindig az enyém lesz, és oda bármikor mehetek.

5. Mi a kedvenc sorozatod?

Yugioh mindörökké. Mikor kicsi voltam állandóan azt néztem, szóval azért ez a kedvencem, mert a gyerekkoromra emlékeztet. Azok közül pedig, amiket mostanában láttam, a Narcost mondanám.

6. Melyik volt életed legemlékezetesebb meccse?

A múlt szezonban a Kaposvár ellen játszottunk elődöntőt, és az első meccsen kikaptunk 3:2-re, de a másodikat hazai pályán megnyertük 3:2-re, ami azt jelentette, hogy döntőbe jutottunk. Azért olyan különleges ez számomra, mert külföldi pályafutásom során ez volt az első döntőm. 

7. Van valami különleges babonád meccsek előtt?

Összekészítem a ruhámat, amit magammal fogok vinni, majd szép sorban berakom őket a táskámba. A csarnok felé vezető úton végig azt a számot hallgatom, amit a legutóbbi győzelmünk alkalmával hallottam, ha esetleg kikapunk, akkor ezt a következő meccs előtt lecserélem egy másik zenére. A zoknimra és az aláöltözetemre szintén igaz, hogy amint kikapunk újat veszek. Valamint mindig bal lábbal lépek először a pályára.

8. Mi volt életed legkínosabb pillanata? 

Azt jobb, ha senki nem tudja. Annyira kellemetlen, hogy senkinek nem mertem még elmesélni.

9. Mi életed első emléke?

Amikor a tesóm megszületett. Még csak két éves voltam, de anyukám később mesélte, hogy iszonyatosan izgatott voltam.

10. Ki a legjobb barátod?

Nagyon sok jó barátom van, akinek mindent elmondhatok, de nem szeretnék kiemelni senkit, nehogy sértődés legyen a vége. Szóval meghagyom nekik, hogy eldöntsék egymás között.

11. Ha milliárdos lennél, mit csinálnál a pénzzel?

Először is segítenék a számomra fontos embereknek: rokonoknak, barátoknak stb. Ezen kívül befektetnék startup vállalkozásokba, valamint régi nagy álmom, hogy létrehozzak egy jótékonysági szervezetet, ami hátrányos helyzetű embereken, valamint állatokon segít. A maradék pénzből pedig utazgatnék a világ körül. 

12. Hogyan tudsz kikapcsolódni?

Amikor mindenem megvan, amit szeretnék, akkor tudok a leginkább kikapcsolni, hisz nem kell agyalnom más dolgokon. Sajnos ez ritka, ezért általában nem vagyok túl nyugodt.

13. Mi a kedvenc könyved?

A Káin és Ábel, amit Jeffrey Archer írt. Azért szeretem, mert tele van váratlan húzásokkal, és az olvasó soha nem számít arra, ami következni fog, valamint, ami még érdekesebbé teszi számomra ezt a könyvet, az az, hogy tökéletesen bemutatja hogy működik ma a világ.

13+1. Mi a kedvenc filmed?

A Csillagok között, mert az egyik kedvenc színészem Matthew McConaughey játszik benne, de a film többi színészére sem lehet panasz. Nagyon izgalmas film, ami arról szól, hogy egy csapat felfedező az űrben azt kutatja, hogy mi menthetné meg az emberiséget a pusztulástól.

(Lejegyezte: Szarvas Zsombor)

Vélemény, hozzászólás?