Menü

Szinte az összes kontinensen kosarazott, de Kecskemét volt az egyik kedvence – múltidéző Cory Bradforddal

A kecskeméti kosárlabdázás aranynapja 2006. április 29-én íródott. Az akkori csapat, az Univer KSE története során először játszhatott Magyar Kupa finálét, és meg is nyerte azt. A döntőt ráadásul Pakson, az ellen az Atomerőmű ellen játszották a hírös városiak, amely hazai pályán, bajnoki- és kupacímvédőként sokkal esélyesebbnek számított. Végletekig kiélezett küzdelemben 82-79-es kecskeméti siker született, máig ez a sportág egyetlen kecskeméti aranyérme az élvonalban. 

A kupagyőztes gárda egyik kulcsembere az amerikai Cory Bradford volt. Az egykori közönségkedvenc boldogan állt a kesport.hu rendelkezésére egy múltidéző interjú erejéig:  

Karriered során több, mint 15 csapatban megfordultál. Kecskeméten több szezont is lehúztál, milyen érzésekkel gondolsz vissza az univeres időszakodra?

A kecskeméti érára több szempontból is nagyon boldogan és jó szívvel tekintek vissza. Az Univer KSE volt az első profi klubcsapatom, nagyon meghatározó és jó időszak volt ez az életemben. Nagyszerű atmoszféra vette körül a csapatot mind a csarnokban, mind a pályán kívül. Egy csodálatos kultúrával és nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg Magyarországon és Kecskeméten. 

Karriered elején jártál, mikor Magyarországra, ezzel együtt külföldre kerültél. Milyen volt Kecskeméten élni? 

Egy szóval: tökéletes. A Tennessee állambeli Memphisben születtem, s Kecskemét kisváros volt számomra, de már az első pillanattól kezdve nagyon tetszett ez a légkör. Mi játékosok és a szurkolóink egy közösséget alkottunk, közel voltunk egymáshoz. A mai napig remek kapcsolatom van a kecskeméti drukkerekkel, gyakran kapok üzeneteket tőlük, ők a legjobb szurkolók.    

Tagja voltál a 2006-os Magyar Kupa-győztes csapatnak. A mai napig ez az egyetlen aranyérem, amit élvonalbeli kecskeméti kosárlabdacsapat nyert. Mi jut eszedbe arról az együttesről és az emlékezetes döntőről?

Remek szezon volt. Az a kecskeméti csapat volt az egyik legjobb, amiben profi szinten játszottam. A 2006-os döntő nagyon nehéz volt, elképesztő csatát vívtunk az ASE ellen, és ami még különlegesebbé teszi azt a sikert, az az, hogy Pakson nyertünk. Hogy őszinte legyek, a bajnokságot is meg kellett volna nyernünk, de valamiért a bírók mindig megnehezítették a dolgunkat, talán ezért sem jött össze a bajnoki arany. Úgy gondolom, messze a mi csapatunk volt akkoriban Magyarországon a legjobb. (A 2005/06-os szezon alapszakaszát az 5. helyen zárta az Univer csupán két győzelemmel elmaradva az első helyezett Pakstól, de a rájátszás első körében kiesett a Kecskemét, miután a későbbi bronzérmes Körmend 3-1-re nyerte a párharcot – a szerk.) 

Melyik volt a kedvenc mérkőzésed az Univer KSE színeiben? 

Természetesen az ominózus kupadöntő az a meccs, aminek minden percét vissza tudom idézni még így 14 év távlatában is. Emellett még azokat a meccseket emelném ki, amiket a Szolnok ellen játszottunk. Az Olaj és Kecskemét ősi riválisok, az összes egymás elleni találkozó parázs volt, imádtam őket.  

Létezik egy olyan városi pletyka, mely szerint minden mérkőzés után lányok százai hagyták az autód szélvédőjén a telefonszámukat. Igaz ez?

Nem, nem igaz, de ezen most jót nevettem. Nem tudtam, hogy ilyen vicces történet terjedt el rólam.  

Van olyan univeres csapattársad, akivel a mai napig tartod a kapcsolatot?

Igen, természetesen a honfitársammal, Chad McClendonnal tartom a kapcsolatot, a mai napig sokszor beszélgetünk és találkozunk egymással. Kevésbé szorosabban, de némely más egykori, kecskeméti csapattársammal is szoktam beszélgetni egyszer-egyszer. 

Hova sorolod Kecskemétet az életedben? Összességében nézve a profi karrieredet lehet azt mondani, hogy az Univer KSE-ben töltött időszakod volt a legjobb?

Rengeteg csapatban, sok városban és több országban is játszottam a 19 éves profi pályafutásom során. Megfordultam Mexikóban, Kínában, Európában is sok helyen kosárlabdázhattam, de Kecskemét mindenképpen a legjobb háromba tartozik a szívemben Kolumbia és azon közel-keleti országok mellett, ahol játszottam (ide tartozik Libanon, Qatar és Jordánia). 

Hol élsz most és jelenleg hol kosárlabdázol?

Az Egyesült Államokban, Floridában, azon is belül Orlando városában élek a feleségemmel és a családommal. Éppen a profi karrierem utolsó szezonjában járok, a helyi csapatban kosarazok, amely a régió kosárlabda-bajnokságában szerepel. Azonban ahogyan mindenhol, úgy itt is szünetel a liga, a koronavírus miatt leállt minden, szóval az is lehet, hogy a pályafutásom véget ért. 

(Vizi Zalán)


Gólkirályi cím, bajnoki címek, BL-csodák – Gombos Zsolt különleges futballélményei


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!


KTE Akadémia: Csúri Dájmond már nagyon várta az edzéseket