Ebben a rovatunkban kecskeméti kötődésű sportolók kedvenc ételeit mutatjuk be. A Recept percek következő szakácsa Zaklajda József, a Stádium Fitness személyi edzője, aki “Brutál Kencsó 2.0″ elnevezésű ételt készített.
– Általában heti 3-4 szer szoktam felkötni a köpenyt magamra. Sajnos nem a legmegfelelőbb időintervallumban, a lehetetlen életvitelem miatt. Normális esetben heti 4–szer kézilabdázom és kétszer K1–ezem, emellett ötször kondizom, plusz a bajnoki mérkőzés. Ezen felül személyi edzőként dolgozom a Stádium Fitnessben. Ilyen mennyiségű mozgás mellett nagyon igényli a szervezetem a nagy tápértékű ételeket.
Hozzávalók:
500 g csirkemell sonka
fél rúd kolbász
300 g sajt
4 fej lilahagyma
fél gerezd fokhagyma
10 szem krumpli
sültkrumpli fűszersó
libazsír
Elkészítés:
1. Reszelünk salátát és répát, majd hozzáöntjük a kukoricát. Fontos a zöldségbevitel, így mindig odafigyelek rá, hogy minden étel mellé fogyasszak.
2. Libazsírral bekenjük a tepsit. Felszeletelünk egy fél rúd kolbászt, megpucoljuk a lilahagymát, fokhagymát, krumplit, és felkockázzuk a sonkát.
3. Lereszeljük a sajtot, majd egy nagy kanál zsírt teszünk a tepsibe. Felszeleteljük gusztára a krumplit, megszórjuk a sültkrumpli fűszersóval és belehelyezzük a tepsibe, majd 250 fokon 20 percig sütjük.
4. Beletesszük a hagymát, kolbászt, és a csirkemell sonkát. Miután látjuk, hogy kezd aranybarnára sülni a krumpli, rászórhatjuk a sajtot, és piruláskor kivesszük a sütőből.
(Lejegyezte: Marozsi Szimonetta)