Ebben a rovatunkban kecskeméti kötődésű sportolók kedvenc ételeit mutatjuk be. A Recept percek következő szakácsa Zaklajda József, a Stádium Fitness személyi edzője, aki “Brutál Kencsó 2.0″ elnevezéételt készített.

Általában heti 3-4 szer szoktam felkötni a köpenyt magamra. Sajnos nem a legmegfelelőbb időintervallumban, a lehetetlen életvitelem miatt. Normális esetben heti 4szer kézilabdázom és kétszer K1ezem, emellett ötször kondizom, plusz a bajnoki mérkőzés. Ezen felül személyi edzőként dolgozom a Stádium Fitnessben. Ilyen mennyiségű mozgás mellett nagyon igényli a szervezetem a nagy tápértékű ételeket.

Hozzávalók:

500 g csirkemell sonka

fél rúd kolbász

300 g sajt

4 fej lilahagyma

fél gerezd fokhagyma

10 szem krumpli

sültkrumpli fűszersó

libazsír

Elkészítés:

1. Reszelünk salátát és répát, majd hozzáöntjük a kukoricát. Fontos a zöldségbevitel, így mindig odafigyelek rá, hogy minden étel mellé fogyasszak.

2. Libazsírral bekenjük a tepsit. Felszeletelünk egy fél rúd kolbászt, megpucoljuk a lilahagymát, fokhagymát, krumplit, és felkockázzuk a sonkát.

3. Lereszeljük a sajtot, majd egy nagy kanál zsírt teszünk a tepsibe. Felszeleteljük gusztára a krumplit, megszórjuk a sültkrumpli fűszersóval és belehelyezzük a tepsibe, majd 250 fokon 20 percig sütjük.

4. Beletesszük a hagymát, kolbászt, és a csirkemell sonkát. Miután látjuk, hogy kezd aranybarnára sülni a krumpli, rászórhatjuk a sajtot, és piruláskor kivesszük a sütőből.

(Lejegyezte: Marozsi Szimonetta)

 

Vélemény, hozzászólás?