Menü

Sipeki Levente, a KTE-Piroska Szörp átlövőjének álomcsapata

A Kesport új sorozatában kecskeméti játékosok állítanak össze két álomcsapatot: egyet azokból, akikkel már játszottak együtt -akár ellenfélként, akár csapattársként- egyet világsztárokból. Ezúttal Sipeki Levente, a KTE-Piroska szörp kézilabdázója állította össze álomhetesét.

Példaképek, világsztárok

,,Fiatalon rengeteg mérkőzést néztem, ezt a csapatot a kedvenc játékosaimból állítottam össze, mindegyik játékos komoly eredményekkel rendelkezik, mind klub, mind pedig válogatott szinten” – kezdte Levente.

Puljezevics Nenad (kapus, Magyarország): ,,Mindig a 2007-es németországi VB egyik magyar mérkőzése jut az eszembe róla, mégpedig a dánok elleni meccs végjátéka. Három-négy óriási bravúrral segítette győzelemhez a magyar válogatottat.”

Anders Eggert (balszélső, Dánia): ,,Elképesztő technikai tudással rendelkezett a már visszavonult dán zseni, aki mindig lehetetlennek tűnő gólokat dobott, valamint a büntetőket is mindig különböző módon értékesítette.”

Filip Jícha (balátlövő, Csehország): ,, Ő sem aktív már, jelenleg a THW Kiel felnőtt csapatának vezetőedzője. Mindig is nagy hatással volt rám a lövő technikája, illetve ereje és dinamikája.”

Domagoj Duvnjak (irányító, Horvátország): ,,Bátran mondhatom, hogy jelenleg a világ legjobb játékosa. Ő  az egyik  kedvenc játékosom a sokoldalúsága miatt, hiszen hétről-hétre hatvan percet tölt az adott mérkőzésen a pályán, ha kell irányítóban, ha kell átlövő pozícióban, védekezésben pedig középső védőként vagy zavaróban is világklasszis teljesítményre képes.”

Andreas Nilsson (beálló, Svédország): Azért esett rá a választásom, mert volt szerencsém többször játszani ellene a magyar bajnokságban. A fizikai paramétereit  tekintve az NBI és a világ legjobb beállói köze tartozik,  olykor 2-3 védő játékos sem elég az ő semlegesítéséhez. 

Nagy László (jobbátlövő, Magyarország):,, A magyar- és a világ kézilabdájának ikonja, a posztján a világ legjobbja volt, nem nagyon tudnék olyan balkezes átlövő játékost mondani, aki hármas védőként is magas szinten funkcionált, majd támadásban szintén klasszis teljesítményre volt képes. 

Mirza Dzomba (jobbszélső, Horvátország):,,2011-ben vonult vissza, őt gyerekként láttam csak játszani, de mindig is tetszettek a hátmögötti, illetve a „kínai” góljai.”

+1 Didier Dinart (védekező specialista, Franciaország): ,,Őt azért jegyezném meg plusz egy játékosként, mert válogatott és klub szinten mindent megnyert, amit egy játékos el tud képzelni. Játékosként brutális fizikai adottságokkal rendelkezett, védő teljesítménye a világ élvonalába tartozott. Az Onesta-korszak után négy éven keresztül volt francia szövetségi kapitány, mely csapattal szinten kiemelkedő eredményeket ért el.”

 Csapattársak, ellenfelek, barátok

Tóth Mihály (kapus): ,,Gyöngyösön voltunk csapattársak, serdülő korunk óta ellenfelek voltunk különböző bajnokságokban, majd csapattársak is lehettünk két évig. Életkorát és testi adottságait tekintve is sok van még benne, hiszen évről-évre látszik a fejlődés, minden téren tud előrelépni, bizonyítja ezt a válogatott meghívója is.”

Lászlai Szabolcs (balszélső): ,,Cegléden játszottunk együtt két évet. Az egyik legjobb technikai és kondicionális képességű balszélsőnek tartom az első osztályban.”

Mirko Herceg (balátlövő, Bosznia-Hercegovina) ,,Gyöngyösön volt a csapattársam, és a honi bajnokságot tekintve, valamint az utóbbi éveket figyelembe véve egyik legjobb légiósnak tartom a saját posztján, mind dinamikája, mind lövőereje a magyar bajnokság top játékosai közé emeli.”

Dr. Bíró Balázs (irányító):,, Szintén Cegléden játszottunk együtt két évet, valamint jelenleg is csapattársak vagyunk. Játékintelligenciáját tekintve a magyar kézilabda prominens irányítója, melyet az is remekül mutat, hogy többszörös élvonalbeli gólkirály.”

Uros Vilovski (beálló, Szerbia-Magyarország): ,,Gyöngyösön játszottam vele, akik otthon vannak a kézilabdában, biztosan tudják, hogy ki ő, hiszen top csapatokban játszott, illetve a magyar válogatottban is szerepelt.”

Krivokapics Milorád (jobbátlövő): ,,Gyöngyösön volt a csapattársam, szintén nem lehet idegen a neve a volt magyar válogatott kézilabdázónak, hiszen a klasszis bal kézzel megáldott, tapasztalt és bölcs játékos szerepelt a Dunaferr és a Pick Szeged csapataiban is.”

Országh Ádám (jobbszélső): ,, Cegléden játszottunk együtt, szintén válogatott szélsőről beszélünk, aki mind támadásban, mind védekezésben képes kiváló teljesítményre. Az ellenfelek nem szívesen találkoznak vele agresszivitása és kíméletlen játékstílusa miatt.”

(Szarvas Zsombor)


KTE Akadémia: Gyarmati Ferencé lett a házi aranycipő


Gólkirályi cím, bajnoki címek, BL-csodák – Gombos Zsolt különleges futballélményei


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!