Menü

Kecskeméti kosaras lány lett az év játékosa az USA-ban

Farkas Petra lett az Amerikai Egyesült Államokban az év legjobb játékosa. 

Farkas Petra a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban érettségizett, valamint a Mercedes Akadémia, illetve a Kecskeméti KC színeiben kosárlabdázott magas szinten. Két évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államokban, Idaho államban folytatta tanulmányait, ahol jelenleg is él.

A kecskeméti lány a főiskolai liga nyugati konferenciájában szereplő Golden Eagle női kosárlabdacsapatának kulcsjátékosa volt végig a szezonban. Csapatának legjobbjaként 13.3 pontot átlagolt, mellyel a konferencia második legeredményesebb játékosa lett. Emellett lepattanózásban és gólpasszok tekintetében is a bajnokságának élén végzett (6.4-es, illetve 3.6-os átlaggal), így joggal érdemelte ki, hogy a régióban az év játékosának válasszák. 

„Nagyon hamar eltelt ez a két év, amit az USA-ban töltöttem – mondta Farkas Petra a kesport.hu-nak. Az idei, második szezont sokkal jobbnak ítélem meg az előzőnél. Bár eléggé nehezen indult a csapat éve, mert tíz új játékossal egészültünk ki, de hamar és nagyon jól összekovácsolódtunk. Év közben esélyünk volt játszani az ország második legjobb együttese ellen, és az utolsó pillanatokban még vezettünk, de egy dudaszós kosárral végül kikaptunk egy ponttal. Nagyon büszke vagyok a csapattársaimra, mert mindenki hatalmasat küzdött, de nem csak azon az említett mérkőzésen, hanem az egész évben. A regionális bajnokság második helyezettjei lettünk. Nagyon sokat jelent számomra, hogy én lettem az év játékosa a régióban, ezért dolgoztam minden nap az elmúlt két évben.”

Petra pár hónappal ezelőtt úgy nyilatkozott portálunknak, biztos benne, hogy a következő éveit is a tengerentúlon fogja tölteni. Ezt az állítását most is megerősítette:

„Az elkövetkezendő két évben is az Egyesült Államokban fogok kosárlabdázni, meg is van már, hogy melyik egyetemen fogom folytatni a pályafutásomat, de ezt majd csak április közepén fogom bejelenteni. Legnagyobb vágyaim között továbbra is az szerepel, hogy eljussak a WNBA-ig (profi amerikai női kosárlabda-bajnokság – a szerk.) és magyar válogatott legyek!”

Szerencsére Petra csapatának bajnokságára a koronavírus-járvány nem volt hatással, a liga lezárult, mielőtt a kór elérte volna az USA-t. Jelenleg azonban az amerikaiak vezetik a járványstatisztikát, de Petra biztonságban van. 

„Sajnos nem túl jó a helyzet itt. Már több államot lezártak, a legtöbb helyen kijárási tilalom lépett életbe, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az arra jogosult személyek csak boltba és dolgozni tudnak menni. Én szerencsés vagyok, mert a barátnőméknél van egy kosárlabdaterem a házban, így tudunk edzeni. A családom viszont nagyon hiányzik, ők is szeretnék, hogy hazamenjek, így valószínűleg áprilisban valahogy hazautazok” – zárta gondolatait Farkas Petra. 

(Vizi Zalán) (fotó: athletics.csi.edu)

 


Gólkirályi cím, bajnoki címek, BL-csodák – Gombos Zsolt különleges futballélményei


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!


KTE Akadémia: Csúri Dájmond már nagyon várta az edzéseket