Kecskeméti kötődésű sportszemélyek kedvenc fotóit és a róluk mesélt történeteit idéző rovatunk következő alanya, Terbe Botond, a Vasas SC jobbhátvédje, a Kecskeméti TE egykori játékosa.

1. 2000. április 19-én születtem Kecskeméten. Ketten vagyunk testvérek a két évvel idősebb nővéremmel, Alízzal, akivel egészen kiskorom óta nagyon jó a viszonyom.

2. 2005-ben kezdtem el focizni a Kecskeméti SC Hírös-Ép csapatában, ahol elsőnek Bánhidi József, majd Hájer Sándor volt az edzőm. Nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak és az edzőknek, hiszen Ők szerettették meg velem ezt a sportot, és segítettek elsajátítani a labdarúgás alapjait. 

3. Ez a kép 12 éves koromban készült. Azért kedves számomra, mert talán az első képek egyike, amikor Kecskeméti TE melegítő van rajtam. 12 éves koromban kerültem Kecskemét legnagyobb labdarúgó csapatához.

4. Ez a kép Sydney-ben készült. A Nemzetközi Gyermek Világjátékok keretén belül töltöttünk el két hetet Ausztráliában, ahová bármikor visszamennék. Nem mellesleg, harmadik helyezést értünk el Kecskemét színeiben.

5. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen U15-től U19-ig folyamatosan lehetőséget kaptam az utánpótlás-válogatottban. Rengeteg országba eljutottam már egészen fiatalon, mint például Kínába vagy Japánba, illetve számos nemzetközi mérkőzésen játszhattam a világ legjobb válogatottjai ellen.

6. Kecskeméten 2017-ben a XXII. Sportbálon az Év Sportolóit 16 kategóriában díjazták. A „csapatsportág utánpótlás fiú” kategória győztese lettem a 2016/2017-es bajnoki szezon és a 2017-es versenyévadban elért eredményeim alapján. Ez óriási elismerés volt számomra, hiszen több száz kiváló kecskeméti sportoló közül rám esett a választás.

7. Ezen a képen a 2017/2018-as Bács-Kiskun megyei bajnokság győzelmét ünnepeljük. Azért is fontos számomra ez a kép amellett, hogy bajnokságot ünnepelni mindig gyönyörű, mert rögtön karrierem első szezonjában amit felnőttek között töltöttem, bajnok csapat tagja lehettem. Azzal, hogy itt elsők lettünk, elértük azt, hogy Kecskemétnek ismét országos bajnokságban szereplő csapata van. 

8. Ez a kép karrierem szempontjából nagyon fontos, hiszen akkor készült, amikor aláírtam első profi szerződésemet 2019-ben a Vasashoz. Nehéz döntés volt, hiszen szerettem Kecskeméten játszani, szerettem az edzőket, szerettem mindent, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy közel 14 évig játszottam szülővárosomban. Azonban úgy éreztem, hogy fontos továbblépni azért, hogy még jobb lehessek.

9. Ezek a képek is 2019-ben készültek. Nem sokkal a Vasashoz igazolásom után egyből egy hatalmas, felejthetetlen élménynek lettem részese, ugyanis pályára léphettem 5000 ember előtt az új Illovszky Rudolf Stadion avatóján. Ráadásul 2-0-ra győztünk a Dunaszerdahely csapata ellen.

(Lejegyezte: Marozsi Szimonetta)

Vélemény, hozzászólás?