Menü

Kiss Norbert elhagyta a Tankpool24-et és Kecskemétet is

A kétszeres Európa-bajnok, illetve egyszeres bronzérmes kamionversenyző, Kiss Norbert négy év után távozik csapatától, a Tankpool24-től. A kamionját kecskeméti műhelyben felkészítő versenyzőt az okokról kérdeztük, emellett az is megtudtuk tőle, hogy a váltás költözéssel is jár majd számukra. 

Miért váltak el ennyi év után az útjaitok a Tankpool24-gyel? 

Amikor négy évvel ezelőtt elkezdtük, akkor nagy terveink voltak, az Európa-bajnokságot akartuk megnyerni. Folyamatosan szó volt a motor, illetve a csapat fejlesztéséről is. Utóbbi nagyrészt meg is valósult, mert az autó, amit építettünk, abszolút versenyképes volt, viszont a motorfejlesztésre ez már nem igaz. Sajnos nem igazán tudtunk előre lépni, ha a 2016-os év második felét nézem, ami nem mostanában volt. Még tavaly nyáron is voltak megbeszélések Németországban a Mercedes-szel, de ezek nem igazán vezettek eredményre, így nem nagyon történt semmi. Ezek miatt az okok miatt döntöttem úgy, hogy ideje megnézni, milyen más lehetőségeim vannak. 

Mire jutottál? 

Erről nem szeretnék még beszélni, a váltásról is más formában szerettük volna tájékoztatni a közvéleményt és a sajtót, de sajnos a vírus átírta a terveinket. A döntés megszületett, de a hivatalos bejelentésnek szeretnénk megadni a megfelelő keretet egy sajtótájékoztató formájában majd, amire most még nem tudjuk, mikor kerülhet sor. 

A járványügyi helyzet természetesen a ti sportágatokat is érinti, milyenek az eddigi tapasztalatok? 

A kiutat sajnos nem látja még senki, mert nem tudni, meddig tart ez az állapot, mikor cseng le annyira a vírus, hogy rendezvényeket lehessen tartani. Mindenki csak reménykedik, hogy ez minél hamarabb lecseng, nem is elsősorban a sport, hanem a gazdaság és az emberek egészsége, jóléte miatt is. Az összes autósportos rendezvény el lett halasztva, ez nekünk is nagyon rossz természetesen, ettől függetlenül csináljuk a dolgunkat kis létszámban a műhelyünkben, ahol ugye maximum 4-5 fővel dolgozunk egyébként is. Készülünk, hogyha bármikor azt mondják, hogy újra lehet versenyezni, akkor ne érjen minket meglepetésként. 

Csapatot fogsz váltani, de ezek szerint a műhelystáb együtt marad Kecskeméten? 

A Tankpool csapatot is kvázi az én barátaimmal, illetve régi szerelőimmel együtt csináltuk Kecskeméten. Ők velem tartottak a szakítás után is, az új projektet is együtt fogjuk csinálni, viszont nem Kecskeméten, sajnos a műhely is költözik. 

(Nyitray András)


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!


KTE Akadémia: Csúri Dájmond már nagyon várta az edzéseket


Kinyitott a kecskeméti wakeboard pálya, ahol biztonságban és jó hangulatban sportolhatunk