Menü

Pálinkás Tibor helyzetjelentése a sérüléséről és az amerikai járványhelyzetről

A kecskeméti születésű Pálinkás Tibor két és fél éve az Amerikai Egyesült Államokban kosárlabdázik. A tehetséges játékos idén a harmadik szezonját kezdte meg a Florida állambeli Bradenton városában lévő IMG Akadémián, ám az idény javarészét sérülés miatt kihagyni kényszerült.

Tibor sérüléséről, illetve az amerikai járványhelyzetről adott helyzetjelentést a kesport.hu-nak:

„A harmadik évemet töltöm idén a tengerentúlon. Azok után, hogy végzősként középiskolai bajnok lettem az IMG Akadémiával, maradtam ennél a klubnál, és a posztgraduális csapat tagja vagyok. Az idény második meccsén azonban kiment a térdem, és kétszer is meg kellett műteni, így a szezont gyakorlatilag kihagytam. A második műtétem négy hete volt, a rehabilitáció jól halad, szerencsére mindenki segít nekem a mielőbbi felépülésem érdekében. Jelenleg csak erre koncentrálok.”

„Rövidtávú terveim között az szerepel, hogy bejussak egy főiskolára, és ott kosárlabdázhassak – felelte a tehetséges kosaras arra a kérdésre, hogy jövőjét hol képzeli el. – A célom az, hogy Divízió 1-es iskolába kerüljek, ami azt jelenti, hogy az adott kosárcsapat a legmagasabb főiskolai szinten játszik. Ami a hosszútávot illeti, vagy az Államokban maradok, vagy visszamegyek Európába és ott fogok kosarazni.”

Mint ismeretes, a koronavírus-helyzet a világon jelenleg az USA-ban az egyik legkritikusabb, így Pálinkás Tibor ideje nagy részét az iskolai campuson belül tölti: 

„A bajnokságunk természetesen leállt, közösségi edzések sincsenek, minden játékostársamat hazaküldték. Aki csak tehette, hazautazott, én jelenleg a campuson tartózkodom. Szigorú korlátozások vannak, nincs se ki-, se bejárás. A korlátozás ellenére is eléggé elfoglalt vagyok. Az iskola online oktatással folytatódott tovább, emellett minden nap csinálom a rehabilitációs feladatokat. Amennyit csak enged a lábam, annyit edzek vele. Ezen felül mást nem nagyon tudok csinálni a campus falai között, van itt bent egy medence, ott szoktam még úszni. A legtöbbet a szobámban és az edzőteremben vagyok.”

„Itt bent annyira nem érződik, hogy pánikolnának az emberek, de az utcán már annál inkább. Az USA-ban most nem éppen jó a járványhelyzet, egyszer elmentem az egyik közeli boltba, és alig volt már valami az üzletekben, felvásároltak mindent az emberek. Ahogy hallottam, talán nem ennyire durván, de hasonló a helyzet otthon is. Kitartást és jó egészséget kívánok mindenkinek!” 

Pálinkás Tibor így edz a karantén idején: 102/100 bedobott büntető, 67 zsinórban…

 

(Vizi Zalán)


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!


KTE Akadémia: Csúri Dájmond már nagyon várta az edzéseket


Kinyitott a kecskeméti wakeboard pálya, ahol biztonságban és jó hangulatban sportolhatunk