A Kesport új sorozatában kecskeméti játékosok állítanak össze két álomcsapatot: egyet azokból, akikkel már játszottak együtt – akár ellenfélként, akár csapattársként – egyet világsztárokból. Ezúttal Szalai Gábor, a KTE HUFBAU focistája rakta össze álomcsapatait. 

Példaképek, világsztárok

Manuel Neuer (kapus, Németország): „A világ egyik legjobb kapusa, amellett, hogy óriási bravúrokra képes, lábbal is elképesztően jó, így hatékonyan tudja segíteni a labdakihozatalokat.

Marcelo (bal bekk, Brazília): „A Roberto Carlos után hagyott űrt kellett betöltenie a Real Madridnál. Nem volt egyszerű feladat, de sikerült neki, sőt talán még túl is szárnyalta honfitársát. Egyszerűen élmény nézni, ahogy játszik, támadókat megszégyenítő módon tud bánni a labdával.

Sergio Ramos (belső védő, Spanyolország): „Számomra ő az ideális csapatkapitány, egy igazi vezéregyéniség, valamint védő létére elképesztően gólerős.

Alessandro Nesta (belső védő, Olaszország): „Amellett, hogy kemény volt, nagyon elegánsan játszott. Egyszerűen nem lehetett mellette elmenni.

Dani Alves (jobb bekk, Brazília): „Ugyanazt tudom elmondani róla, mint Marceloról, remek technikai tudása, és a kombinatív játéka fogott meg.

Guti (középső középpályás, Spanyolország): ,,Több volt benne, mint amennyit kihozott magából, de ennek ellenére is helye van a csapatomban. Remekül látott a pályán, utolsó passzai és indításai zseniálisak voltak.

Zinedine Zidane (középső középpályás, Franciaország): ,,A valaha volt egyik legelegánsabb játékos. Nem volt olyan labda, amit ne tudott volna megszelídíteni, emellett remekül lőtt, fejelt, és mindkét lábát remekül használta. Ha a 2006-os VB döntőn nem borul el az agya (mellkason fejelte Materazzit – a szerk.) , akkor ma talán kétszeres VB-győztesnek mondhatná magát.

Ronaldinho  (irányító, Brazília): ,,A valaha volt legjobb játékos , minden megmozdulása élményszámba ment. Olyan lazán cselezte ki a védőket, mintha csak az utcán focizott volna a haverokkal.

Cristiano Ronaldo (balszélső, Portugália): ,,Ő a kedvenc játékosom, igazi példakép minden gyerek számára. Sokan féltek tőle, hogy mi lesz akkor, ha elveszti a robbanékonyságát, de csattanós választ adott rá: átalakult centerré, aki bármikor, bármilyen helyzetből képes gólt szerezni.

Ronaldo (center, Brazília): ,,Számomra ő a tökéletes center. A játék minden elemében – nyilván a védekezésen kívül – kiemelkedő volt. Remekül cselezett (karrierje során 88 olyan gólt szerzett, hogy kicselezte a kapust – a szerk.), kiváló rúgótechnikája volt, és olyan gyorsasággal rendelkezett, amire Usain Bolt is csak elismerően csettintene. Ha nincsenek a súlyos térdsérülései, még ennél is nagyobb játékos válhatott volna belőle.

Lionel Messi (jobbszélső, Argentína): ,,Élmény nézni, ahogy játszik. Képes egyszerre 4-5 embert is kicselezni, ezen kívül fantasztikus rúgótechnikája van és az előkészítés terén is ő a világ egyik legjobbja.

Csapattársak, ellenfelek, barátok

Apró Ármin (kapus): „Angliában játszottam vele, még csak most lett 18 éves, de már most sok mindenben kimagasló képességei vannak, mindig fejlődni akar, ez egy nagy erénye. Nem csak a pályán, hanem azon kívül is remekül megértettük egymást.

Bright (bal bekk, Nigéria): „Őt is Angliából ismerem. Borzasztóan erős, és gyors, nehéz mellette elmenni.

Ojo Adebayo (belső védő, Nigéria): „Angliában vele játszottam párban belső védőt, sokszor megkönnyítette a dolgom, gyors és nagyon agresszív, minden támadó életét megkeserítette. Továbbá a suliban sok közös tantárgyunk volt, és az órákon általában egymás mellett ültünk, jó kapcsolatot ápolunk, bármikor képes mosolyt csalni az ember arcára.

Szabó Péter (belső védő): „A KTE utánpótlásában több idényen keresztül voltunk csapattársak. Ő volt a csapatkapitány, nagy tekintélye volt a csapaton belül, mindenki felnézett rá. Gyors, agresszív és jól szerel, emellett nagyon éretten játszik, sokat segített a pályán.

Tamaskó Ádám (jobb bekk): „Egy igazi csupaszív játékos, nem ismer elveszett labdát, és mindig az utolsó másodpercig hajt. Pályán kívül is jó kapcsolatot ápolunk, sokat segített, amikor visszakerültem Kecskemétre.

Terbe Botond (védekező középpályás): „Jó barátságot ápolunk a mai napig , amikor tehetjük összefutunk. Fáradhatatlanul robotol a középpályán, és emellett technikailag is jól képzett, nem véletlenül játszik a Vasas felnőtt csapatában.

Emmanuel Doku (középső középpályás, Ghána): „Alacsony , erős , iszonyatosan gyors és technikailag nagyon magasan képzett. Labdakihozataloknál csak oda kellett adni neki a labdát és simán megoldott bármilyen szituációt.

Banó-Szabó Bence (középső középpályás): „Utánpótlásban  voltunk csapattársak , 14-15 éves korunkig. Pályán kívül is jó kapcsolatot ápoltunk, igazi vezéregyéniség volt már akkor is , és az akaratereje példa volt mindenki számára, minden meccsen kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Megérdemelten játszik most az NBI-es Honvédban.

Araphat Abubakar (irányító, Nigéria): „Ő is Angliában volt csapattársam, amikor kikerültem, rengeteget segített a beilleszkedésben. Technikailag ő is egy nagyon magasan képzett játékos. Erős , gyors és utolsó passzai is extrák.

Success Makanjoula (csatár, Nigéria): „Bármilyen cselt képes megcsinálni, és az induló sebessége valami egészen hihetetlen, nem mellesleg U23-as nigériai válogatott. Vele is tartom a kapcsolatot a mai napig, egy nagyon pozitív srác, ami átragad másokra is.

Csoboth Kevin (csatár): „Vele még pár éve Dél-Magyarország válogatottjában játszottam egy csapatban , nagyon gólerős csatár, akit már akkor is csak a gólszerzés motivált. Alacsonyabb játékos de nagyon nehéz volt tőle elvenni a labdát. Jelenleg a portugál Benfica játékosa, és ott is remekül  megállja a helyét.

(Szarvas Zsombor)

Vélemény, hozzászólás?