A Bácsvíz-KVSC uszonyos- és búvárúszó szakosztályának vezetője is a négy fal közé szorult, ahogy az egyesület többi sportolója is, ezzel együtt mégsem feltétlen szomorú, hiszen ikrei születtek. Juhos Gergely igyekszik azért otthon is formában tartani magát, ahogy a szakosztály sportolóit is. 

Járványhelyzet ide, járványhelyzet oda, Juhos Gergely számára ha nem is egyszerű, de nem is igazi teher az, hogy több időt kell otthon töltenie ezekben a hetekben. A búvárúszók szakosztályvezetője apai örömöket élhet meg, ráadásul duplán, hiszen ikrei születtek. A napi ritmus csak most pörög fel majd igazán a család életében, hiszen Réka és Petra hétfőn költözhetett haza. Ettől függetlenül természetesen a szakosztályos gyerekekről sem feledkezett meg. 

„Természetesen a kialakult helyzetben is nagy az öröm nálunk, a napirendünk viszont még csak most fog igazán kialakulni, hiszen a lányok hétfőn érkeztek haza a kórházból” – mondta Juhos Gergely. Hogy könnyebben telnek a napok, azt nem feltétlen mondanám, hiszen itthonról tervezőként továbbra is dolgozom, a szakosztályvezetés egyébként sem főállásom. Jelenleg annyit tudunk tenni, hogy kiadjuk a gyerekeknek, hogy otthon milyen feladatot kell elvégezni. Ehhez azért annyi segítséget adunk, hogy az edzők élőben jelentkeznek be, megmutatják a feladatot, így tudják másolni a gyakorlatokat a kicsik, könnyebb értelmezni számukra is.” 

A búvárúszók számára is egy komoly kihívás ez az időszak, leginkább azért, hogy a négy fal közötti munka ne menjen át monotonitásba. Ezzel tisztában van Juhos Gergely is, éppen ezért nekik is folyamatosan alakítaniuk kell majd az edzésprogramot. 

„Először még biztosan nagy a lelkesedés, hiszen más irányú a mozgás, semennyire nem medencés, nincs köze a vízhez. Eleinte ez még biztos tetszik, de azért be vannak szorítva a négy fal közé, egy idő után azoknak is szűkül a tér, akik kertes házban laknak. Kicsit monotonná válhat, így idővel másabb feladatokat is ki kellene találni, amit persze meg is fogunk tenni. Kétségtelen, ez az időszak próbára teszi őket is.” 

A víz mellett az igazi szerelem a kerékpározás lett Juhos Gergelynek, aki a Kecskeméti Első Sor lelkes tagja, csak úgy darálja a kilométereket két keréken. A család bővülésével, illetve a jelen helyzetben ez is változott most, de a garázsban azért mindig igyekszik egy órát tekerni.

„Most én is beszorultam a garázsba, akkor tudok felülni, amikor van egy szabad órácskám. Ez most tegnap este 9-kor jött el. Ilyenkor felülök a biciklire görgőzni. Aki még éppen tud, az megpróbál kimenni, de nem csoportosan, ezek már egyéni tekerések. Amíg nincs tiltva, addig sokan próbálkoznak, de nekem ez most elég szegényes, sajnos többet vagyok bent, mint kint. Ezt most azért annyira nem bánom.” 

 

(Nyitray András)

Vélemény, hozzászólás?