Befejezetté nyilvánította a szezont a Magyar Röplabda Szövetség, tekintettel arra, hogy a csütörtöki napon a kormány határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozásokat. Az MRSZ döntésének értelmében nem osztanak ki helyezéseket a bajnokságokban. 

A HÉP-Kecskeméti RC szezonja így véget ért. A csapat vezetőedzőjét, Dávid Zoltánt kérdeztük a döntésről:

Amikor március 13-án, pénteken hazaengedtem a játékosaimat, akkor mondtam nekik, hogy legyenek otthon egy hétig a családjaikkal, és ha új fejlemény van, akkor értekezünk. A következő hét fele mondtam a srácoknak, hogy több, mint biztos, hogy a bajnokság befejeződött. Valamennyi mozgást kértem tőlük, mert amint csillapodik a szituáció, akkor a következő szezonra muszáj mihamarabb nekiállni edzeni. Várható döntés volt. Miután kijelentették azt, hogy zárt kapuk mögött kell játszani, akkor már mindenki elveszített a motivációját. Az viszont nem lehetséges, hogy egy élsportoló hat-hét hónapot kihagyjon. Azt vallom, ha enyhül a vírus, akkor vissza kell menni az üres csarnokokba játszani, mert a sportélet ennyi időre nem szünetelhet, még akkor is, ha borzasztó érzés nézők nélkül játszani. Most mindenki küzd, mindenki szenved, várni a legrosszabb, de olyan még nem volt, hogy ne legyen sehogy. Maximálisan optimista vagyok.

A vezetőedzőnek már a jövő évi csapatösszeállításon kell gondolkodnia:

Nagyon sok klub a túlélésért fog játszani. Azok az együttesek, akik nagy költségvetéssel dolgoztak, nekik sokkal nehezebb lesz összegereblyézni a jövő szezonra a kellő 80-100 millió forintot, mint azoknak a csapatoknak, akik kisebb költségvetéssel működnek. Megvan, hogy kit szeretnénk, az is megvan, hogy kik távoznak tőlünk. Természetesen a KRC magját meg akarjuk tartani, azonban szeretnénk egy meghatározó játékost igazolni, aki magyar nyelvű, és azon belül is tud a srácok nyelvén is kommunikálni a pályán. Még egy évet nem vagyok hajlandó arra szentelni, hogy várjam, hogy valaki felvegye a vezérszerepet, egy pozícióban már biztos, hogy cserélünk. Többet nem szeretnék mondani, várjuk a fejleményeket, várjuk, hogy a gazdaság mikor áll vissza, hogy alakulnak a szponzorok. Eléggé összetett ez a dolog, de a tervek megvannak, a csapatépítés jól halad.

A HÉP-KRC a 2019/20-as csonkaszezonban kupaezüstöt ért el, míg a bajnokságban a top4-ben állt, mikor befejezték az idényt. Dávid Zoltán nem elégedettlen:

Nincs okom elégedettlennek lenni. Második éve vagyok edző, ez idő alatt két kupadöntőbe vezettem a klubot, vagy éppenséggel a játékosok vezettek engem két kupadöntőbe, ezzel maximálisan elégedett vagyok. Soha nem vesztek: vagy nyerek, vagy tanulok, és ez igaz a csapatomra is. Az, hogy a bajnokságban mi történhetett volna, azt senki sem tudja. Kiegyezünk ezzel a negyedik hellyel, csak úgy, mint tavaly, de úgy gondolom, hogy a végelszámolásnál bármi megtörténhetett volna.

(Vizi Zalán)

Vélemény, hozzászólás?