Új rovatunkban kecskeméti játékosok mesélnek legemlékezetesebb mérkőzéseikről – felelevenítenek egy olyan meccset, mely személyes élményeik miatt különleges, illetve olyan nemzetközi találkozót, mely az adott sportágban klasszikusnak számít.

Ezúttal a kiváló röplabdázót, a HÉP-Kecskeméti RC kulcsemberét, Pesti Marcellt kérdeztük legkülönlegesebb összecsapásairól.

„Profi pályafutásom kedvenc mérkőzése a közelmúltban történt – kezdte visszaemlékezését Pesti. 2020. január 30-át írtunk, amikor a remek formában lévő, ősi rivális Fino Kaposvárt fogadtuk hazai pályán a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. Somogy megyében 3:0-ra kaptunk ki, így a Messzi István Sportcsarnokban bravúr kellett ahhoz, hogy ledolgozzuk hatalmas hátrányunkat. Ez azonban sikerült, óriási tettet hajtottunk végre, 3:0-ra nyertük a meccset, kiharcolva ezzel az aranyszettet, ahol szintén a kaposváriak voltak végig előnyben, de végül mi győztünk. Erre szerintem nem sokan lettek volna képesek, de a KRC megcsinálta, és bejutottunk a döntőbe. Őszintén szólva, nem volt karrierem során sok olyan meccs, amely során elöntöttek az érzelmek, de ezután a fordítás után erre is sor került, és az örömkönnyeimet kellett törölgetnem.” 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=b8vxhZrYV2Q[/embedyt]

„A kedvenc olyan találkozóm, ami nem a saját mérkőzésem volt, az egy Világliga meccs volt Csehországban. Válogatottakat nézni amúgy is felemelő érzés, ráadásul a csehek a világsztárokkal teletűzdelt franciákkal csaptak össze. Ceske Budejovice-ban rendezték a mérkőzést, a magyar utánpótlás válogatottal jártunk éppen ott, velük és több ezer nézővel együtt néztem végig az összecsapást. Nagyszerű hangulat uralkodott a nézőtéren, mindenki kezében tapsoló és duda volt, szinte felrobbant a csarnok. Franciaország 3:0-ra nyert, s abban az évben megnyerte története első Világliga trófeáját. A torna MVP-je (legértékesebb játékosa) Earvin N’Gapeth lett. Többek között őt is láthattam akkor játszani, valamint Kévin Le Roux és a liberó, Jenia Grebennikov játéka is örök élmény marad számomra.” 

Az fent említett Earvin N’Gapeth – akit Pesti Marcell élőben látott játszani – sokak szerint a világ egyik legjobb, legviccesebb, vagy épp a legőrültebb játékosa (a szó pozitív értelmében). Ezt az alábbi videó is alátámasztja, jó szórakozást hozzá!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-JMc1JAar1Y[/embedyt]

(Vizi Zalán)

Vélemény, hozzászólás?