Farkas Petra két éve az Amerikai Egyesült Államokban kosárlabdázik. A kecskeméti kosaras lány április 20-án közösségi oldalán jelentette be, hogy felsőoktatási tanulmányait és szeretett sportágát a coloradói egyetemen űzi tovább. 

Petra a magunk mögött hagyott szezonban a főiskolai liga nyugati konferenciájában szereplő Golden Eagle női kosárlabdacsapatának kulcsjátékosa volt. Csapatának legjobbjaként 13.3 pontot átlagolt, mellyel a konferencia második legeredményesebb játékosa lett. Emellett lepattanózásban és gólpasszok tekintetében is a bajnokságának élén végzett 6.4-es, illetve 3.6-os átlaggal. A számok és a mutatott játéka méltóvá tette arra, hogy régiójában az év játékosának választották. 

„Nehéz döntés volt, mert szerencsére nem egy és nem is kettő egyetem közül választhattam – mondta a kesport.hu-nak Farka Petra. Októberben hivatalos látogatáson vettem részt a coloradói egyetemen, ahol bemutatták az iskolát, illetve beszélhettem az edzőkkel, valamint az ott kosárlabdázó lányokkal. Nagyon tetszett az, amit felvázoltak nekem, így végül örömmel választottam ezt az egyetemet. Hogy pontosan mit fogok tanulni, azt még nem igazán tudom, de az üzleti, gazdasági szakok nagyon érdekelnek, így valószínűleg ilyen területen folytatom tanulmányait.” 

„Elsősorban a gyors és jó beilleszkedés lesz az, amire majd nagyon szeretnék törekedni. Emellett bizonyítani szeretném mindenkinek, hogy megérdemelten kerültem ilyen jó egyetemre, és az ottani kosárlabdacsapatba” – felelte Petra arra a kérdésre, hogy mik az elsődleges céljai.

A magyar kosaras jelenleg is az USA-ban tartózkodik, ahol a koronavírus-helyzet kritikus. 

„Úgy volt, hogy júniusban már oda tudok költözni Coloradóba, az egyetemi campusba, de a koronavírus közbeszólt, így jelen állás szerint ez augusztusra fog tolódni. Jelenleg az egyik barátnőmnél lakom Salt Lake Cityben, Utah államban. Itt nagyon rossz a helyzet, kijárási tilalmat vezettek be. Mi csak boltba járunk ki, de amikor kimegyünk az utcára, akkor sok embert látunk sajnos az utcákon. A tervem az, hogy hamarosan hazautazom, remélhetőleg ezt májusban meg fogom tudni tenni.”

Fotó: athletics.csi.edu

(Vizi Zalán)

Vélemény, hozzászólás?