Kosárlabda: „Úgy gondolom, jót fog tenni a környezetváltozás” – Molnár Dániel beszélt a távozásáról

Megtörtént az első “játékosmozgás” a KTE-Duna Aszfalt keretében, miután a klub bejelentette, hogy a 22 éves Molnár Dániel Debrecenben folytatja pályafutását. 

A székesfehérvári születésű játékos az elmúlt négy évét Kecskeméten töltötte, s az idei szezonban 11-szer lépett pályára az élvonalban, egyszer kezdőként kapott lehetőséget. A KTE NB I. B-csoportos utánpótlásgárdájában alapembernek számított, 23 meccsén 16 pontot átlagolt, mellyel a liga 12. legjobbja lett. Legtöbb pontját épp az új állomáshelyén, Debrecenben szerezte, amikor 28 pontot szórt a DEAC U23-as együttesének. 

Molnár Dániel a kesport.hu-nak adott interjút távozásának okairól és jövőbeli céljairól: 

„Négy Kecskeméten töltött év után úgy éreztem, eljött az ideje annak, hogy váltsak – kezdte Molnár. Úgy gondolom, jót fog tenni nekem a környezetváltozás, hiszen máshol is szeretném kipróbálni magam. Visszatekintve a hírös városban töltött időszakomra, megállapítható, hogy voltak jobb és rosszabb periódusaim, viszont összességében jól éreztem magam a klubnál. Rengeteget tanultam, sokat fejlődtem az évek során, mindezért nagyon hálás vagyok a kecskeméti edzőimnek és a csapatnak.” 

„A DEAC számomra szimpatikus, évről-évre fejlődő klub. Minden feltétel adott az új együttesemnél, hogy előrébb tudjak lépni. A gárda trénerét, Kovács Adriánt már fiatalabb korom óta ismerem, illetve egy-két leendő csapattársammal is jóban vagyok (például Molnár Mártonnal, akivel Kecskeméten játszottunk együtt), így remélem, a beilleszkedéssel nem lesz probléma. Várom már a közös munkát” – felelte a tehetséges játékos arra a kérdésre, hogy miért a debreceni csapat mellett döntött.

Molnár Dániel 1998-ban született, így teljes mértékben megfelel a következő idényben életbe lépő fiatal-szabálynak, mely szerint az első félidőben legalább egy U23-as magyar játékosnak mindig a pályán kell lennie. 

„Nagyon várom már az új szezont. A játék minden elemében fejlődni szeretnék, és úgy gondolom, erre Debrecenben minden lehetőségem meg is lesz. Minél több játéklehetőséget akarok kiharcolni magamnak, és az a célom, hogy amikor pályára kerülök, akkor hasznos játékpercekkel és jó megoldásokkal segítsem a csapatot.” 

(Vizi Zalán)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!