Menü

Kosárlabda: „Úgy gondolom, jót fog tenni a környezetváltozás” – Molnár Dániel beszélt a távozásáról

Megtörtént az első “játékosmozgás” a KTE-Duna Aszfalt keretében, miután a klub bejelentette, hogy a 22 éves Molnár Dániel Debrecenben folytatja pályafutását. 

A székesfehérvári születésű játékos az elmúlt négy évét Kecskeméten töltötte, s az idei szezonban 11-szer lépett pályára az élvonalban, egyszer kezdőként kapott lehetőséget. A KTE NB I. B-csoportos utánpótlásgárdájában alapembernek számított, 23 meccsén 16 pontot átlagolt, mellyel a liga 12. legjobbja lett. Legtöbb pontját épp az új állomáshelyén, Debrecenben szerezte, amikor 28 pontot szórt a DEAC U23-as együttesének. 

Molnár Dániel a kesport.hu-nak adott interjút távozásának okairól és jövőbeli céljairól: 

„Négy Kecskeméten töltött év után úgy éreztem, eljött az ideje annak, hogy váltsak – kezdte Molnár. Úgy gondolom, jót fog tenni nekem a környezetváltozás, hiszen máshol is szeretném kipróbálni magam. Visszatekintve a hírös városban töltött időszakomra, megállapítható, hogy voltak jobb és rosszabb periódusaim, viszont összességében jól éreztem magam a klubnál. Rengeteget tanultam, sokat fejlődtem az évek során, mindezért nagyon hálás vagyok a kecskeméti edzőimnek és a csapatnak.” 

„A DEAC számomra szimpatikus, évről-évre fejlődő klub. Minden feltétel adott az új együttesemnél, hogy előrébb tudjak lépni. A gárda trénerét, Kovács Adriánt már fiatalabb korom óta ismerem, illetve egy-két leendő csapattársammal is jóban vagyok (például Molnár Mártonnal, akivel Kecskeméten játszottunk együtt), így remélem, a beilleszkedéssel nem lesz probléma. Várom már a közös munkát” – felelte a tehetséges játékos arra a kérdésre, hogy miért a debreceni csapat mellett döntött.

Molnár Dániel 1998-ban született, így teljes mértékben megfelel a következő idényben életbe lépő fiatal-szabálynak, mely szerint az első félidőben legalább egy U23-as magyar játékosnak mindig a pályán kell lennie. 

„Nagyon várom már az új szezont. A játék minden elemében fejlődni szeretnék, és úgy gondolom, erre Debrecenben minden lehetőségem meg is lesz. Minél több játéklehetőséget akarok kiharcolni magamnak, és az a célom, hogy amikor pályára kerülök, akkor hasznos játékpercekkel és jó megoldásokkal segítsem a csapatot.” 

(Vizi Zalán)


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!


KTE Akadémia: Csúri Dájmond már nagyon várta az edzéseket


Kinyitott a kecskeméti wakeboard pálya, ahol biztonságban és jó hangulatban sportolhatunk