Menü

Dr. Kisjuhász Gyula a Széktói Stadion új létesítményvezetője – interjú a folyamatban lévő munkálatokról

Dr. Kisjuhász Gyula április első napján lépett be a Hírös Sport Nonprofit Kft. kötelékébe és átvette a Széktói Stadion létesítményvezetői pozícióját. Ezzel kapcsolatban készített vele interjút a kesport.hu: 

Milyen munkák zajlanak jelenleg a Széktói Stadionban és környékén?

Jelenleg a karbantartási munkák vannak főszerepben. A koronavírus ellenére el kell végezni azokat a feladatokat, amiket a természet megkíván, nem szüneteltethettük a munkát. A füves pályáink tavaszi műtrágyázása már április elején megtörtént. Emellett a fűnyírást, locsolást, tehát a szokásos, füves területeknél mindennapos feladatokat kell és kellett eddig is végrehajtani, még akkor is, mikor a karantén miatt nem voltak használatban a pályák. A szabadidőközpontban lévő két focipályánál elég komoly rekonstrukciós programot indítottunk el, ami több fázisból fog összeállni, hiszen – annak ellenére, hogy nemrég, 2017-ben lettek átadva – azok a pályák nagy felújításra szorulnak. Ott múlthéten elkezdtük a levegőztetési fázist. Hamarosan érkezik a műtrágya és a fűmag, s folytatódik a forgatókönyvszerinti munka. 

A forgatókönyvszerinti munkák tekintetében még milyen felújítások várhatóak a jövőben?

A szabadidőközpontban lévő pályáknál a speciális műtrágyázás, marozsi homokkal való felülszórás, majd a fűmag elszórása, azaz a felülvetés jelenti a technológiai sorrendet. Ezt követően folyamatos locsolás, majd ismételten speciális műtrágyával újabb munkára kényszerítjük az elvetett füvet. A következő fázisban komposztálással fogjuk felgyorsítani a technológiai folyamatokat, magyarán szólva főleg a meglévő fű és az újravetett fű gyökérzetét próbáljuk presszionálni, hogy minél hamarabb és minél mélyebbre ereszkedjenek le, hogy legyen egy stabil gyökérzet, amely az alapja egy strapabíró futballpályának. 

Az épületeken belül milyen munkálatok zajlanak?

Mivel senki sem használhatta az elmúlt időszakban a focipályákat, így az ügyvezető szervezésében március végén elkezdődött az öltözők tisztántartása, takarítása és festése. A Hírös Nonprofit Kft. állományába tartozó portaszolgálaton teljesítő emberek – akiknek megfelelő szakmai képzettségük is van – szintén besegítettek a munkálatok elvégzésébe. A KTE HUFBAU technikai vezetője, Filus Andor segítségével megvásárlásra kerültek a szükséges anyagok a festéshez és a takarításhoz, s a stadionban lévő dolgozókkal, edzőkkel együtt közösen hajtottuk végre a felújításokat, hogy minél szebb környezetbe térhessenek vissza a labdarúgóink. 

Az önkormányzat megvonta-e a koronavírus miatt azokat a támogatásokat, amiket eddig a stadion révén megkaptak?

Takarékossági okok miatt a melegvíz szolgáltatás értelemszerűen szüneteltetve lett az elmúlt időszakban, de megmondom őszintén, hogy nem tudok minket érintő konkrét intézkedésekről, amelyek a stadion létesítményvezetésével kapcsolatban negatív hatással lennének. Minden működik úgy, ahogyan eddig is működött, s a létesítmény működőképessége, fenntartásának lehetősége semmilyen szempontból nem csorbult.   

(Vizi Zalán) (fotó: KTE facebook)


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!


KTE Akadémia: Csúri Dájmond már nagyon várta az edzéseket


Kinyitott a kecskeméti wakeboard pálya, ahol biztonságban és jó hangulatban sportolhatunk