Menü

Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon

A Zaklajda Team vezetője, Zaklajda József amellett, hogy sikeres fitneszcsoportot hozott létre, most másik álmát is megvalósítja, és sporttábort szervez az 5 és 14 éves kor közötti gyerekeknek.

A tábor részleteit először maga a főszervező, Zaklajda József ismertette:

Mikor és miért fogant meg benned az ötlet, hogy gyerekeknek szervezz fitnesztábort?

A Zaklajda Team jelenleg nagyjából hetven főből áll, sikerült egy remek közösséget, kiváló fitneszcsoportot létrehoznunk, viszont a felnőttek mellett nekem mindig is az volt az álmom, hogy a gyerekekkel is foglalkozzak. Kézilabdatáborban már volt szerencsém ahhoz, hogy edzéseket tartsak a fiataloknak, és most a szakmám által adott lett, hogy a kisgyerekeknek egy fitnesztábort szervezzek. Konditerembe nem lehet őket vinni, nem is nekik való, de nyáron szuper programokat lehet nekik szervezni a szabadban, s a sportolás mellett több más programmal is készülünk.

Mikor lesz a tábor és hogyan lehet jelentkezni?

Június 22-én indulna a tábor és a jelentkezők mennyiségétől is függ, hogy egyhetes lesz-e, vagy akár több héten keresztül kell, hogy megrendezzük az eseményt. 5 és 14 éves kor között lehet jelentkezni a táborba. Facebookon engem Zaklajda József néven mindenki megtalál, és ott lehet nálam jelentkezni, illetve a telefonszámom megtalálható a szórólapon.

Mi lesz a tábor helyszíne?

A helyszín a felsőlajosi Krisztina Farm lesz. Ez egy tökéletes hely, ahol rengeteg sportolási lehetőség nyílik a fiatalok elé, többek között pingpongasztal, röplabdapálya, focipálya, de még medence is van. Révén, hogy nem Kecskemét adja a helyszínt, fontos megjegyezni azt is, hogy a szülőknek lehetőségük lesz arra, hogy busszal juttassák el gyermeküket a táborba, ugyanis minden reggel felnőtt pedagógus kíséretében a Noszlopy Gáspár parkból, a Kecskeméti Autóbusz-állomásról indul majd egy csoport ki a Farmra.

Milyen programok várnak a gyermekekre?

A tábor teljes menetrendjét a héten fogjuk kialakítani, de a program nagy vonalakban a következőképp fog alakulni: közös tornával kezdjük a napot, reggeli után szabadidős és kézműves programokat tervezünk, valamint különböző sporttevékenységeket űzhetnek a fiatalok. Akadálypályákat is fogunk építeni. Állatkertbe is tervezünk ellátogatni, illetve a farm adta előnyöket is kihasználva a természettel és az élővilággal is megismerkedhetnek a gyerekek.

Mi a tábor célja?

Nem kell megijedni a fitnesztábor szótól, ugyanis nem az a célunk, hogy a gyerekek minden nap izomlázzal küzdjenek és megerőltessék magukat. Pont ennek az ellenkezőjeként azt tervezem, hogy megszerettessem a fiatalokkal a sportolást, hogy ez az ő életük része is legyen. Igyekszem sok mindent tanítani nekik elméletben is, megpróbálok egy új szemléletet adni nekik, különböző tapasztalatokat fogok velük megosztani, amit a 15 éves sportpályafutásom során összeszedtem.

Mennyibe kerül a tábor?

Egy főnek 35 ezer forint a részvételi díj. Ha testvérpár jelentkezik, nekik csak 30 ezer fejenként, illetve, ha három testvér jelentkezik egyszerre, akkor nekik már csak 25 ezer fejenként. Az árban benne van a napi háromszori étkezés is.

Mint elhangzott, a helyszín a felsőlajosi Krisztina Farm lesz. A házigazda Princz Krisztina csak ajánlani tudja a tábort azoknak a szülőknek, akik szeretnék, hogy gyermekük aktív pihenéssel töltse a szünidőt.

Zaklajda Józseffel már régóta jó viszonyban vagyok – kezdte Princz Krisztina. Kézilabdás karrierje során is mindig azt láttam, hogy szívvel-lélekkel sportolt, és ennek szellemében kezdte el pályafutását a személyi edzősködés területén is. A kézilabdás gyerekek is nagyon szerették, mikor Józsi velük foglalkozott, a gyerektábor ötlete is innen indult, mert láttuk, hogy van érzéke és türelme a kicsikhez.

Az biztos, hogy amit öt hektárnyi területen meg lehet valósítani a mozgás szempontjából, azt meg is fogjuk tenni, legyen szó fociról, tollaslabdáról, röplabdáról, asztaliteniszről, vagy épp különböző falusi játékokról. A célunk főként a napi mozgásra nevelés, illetve személyes célom az, hogy a városi gyerekeket meg tudjam ismertetni a tanyasi élettel, lássanak birkákat, lovakat, kecskéket, fogunk kenyeret sütni, lekvárt főzni, kézműveskedni, és így tovább. Tapasztalataink alapján sok városban felnőtt gyerek számára ezek biztosan újdonságok lesznek.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A gyermekek zárt helyen, tiszta levegőn, falusi környezetben, gyümölcsfákkal és házikerttel rendelkező közegben tölthetnek el sportosan egy hetet. Mindenképpen csak ajánlani tudom azoknak a szülőknek ezt a tábort, akik nem szeretnék, hogy a gyerekük a gép előtt és a telefont nyomkodva töltenék a nyári szünetet, mert ebben a táborban nem ez lesz a fő, sokkal inkább az, hogy visszamenjünk egy kicsit az időben” – zárta gondolatait a farm házigazdája.

(X)


Kesport TV: Elkezdte a munkát a KESI és a Kosárlabda Akadémia is


Szeberényi Gyula Tamás egyelőre nem érez pánikhelyzetet Kecskemét sportjában – interjú


„Mezei” iskolatanárból lett olimpiai elődöntős edző – múltidéző Skaliczki Lászlóval, a korábban Kecskeméten is dolgozó kézilabdalegendával


Forray Gábor távozik Kecskemétről


Újabb két évig Koós Károly marad az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője


A KTE HUFBAU hivatalosan is megkapta az NB III-as licencet


Bogdán Bence, a HÉP-KRC játékosának kedvenc fotói


Kesport Kávéház: Nagy Zsoltnak 40 évesen adatott meg egyik legnagyobb sikere


KTE HUFBAU: Intenzív hete volt a csapatnak


SG Kecskemét Futsal: Az U17 és az U20 is bennmaradt az NBI-ben


Zaklajda József személyi edző gyerekeknek szervez sporttábort a felsőlajosi Krisztina Farmon


Galéria: Szépül a Széktói Stadion


Kesport TV: Horgássz kecskeméti sportolókkal – balatoni különkiadás


Felelsz vagy mersz? Aki felel: Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője


,,Mindent meg fogok tenni, hogy újra a régi formámban játszhassak” – videóinterjú Tamaskó Ádámmal


KTE Akadémia: Nagyobb átjárással, csak a saját eredményeiket viszik majd a korosztályok


Gyászol a magyar kosárlabda – elhunyt Guóth Iván


Sokkal több a ponty, mint korábban? Igen!


KTE Akadémia: Csúri Dájmond már nagyon várta az edzéseket


Kinyitott a kecskeméti wakeboard pálya, ahol biztonságban és jó hangulatban sportolhatunk