Menü

Forray Gábor távozik Kecskemétről

Immár bizonyos, hogy nem Forray Gábor irányítja majd a KTE-Duna Aszfalt csapatát a 2020-21-es kosárlabda bajnokságban. A 46 éves szakember (fél év jászberényi kitérőt leszámítva) 2005 óta folyamatosan a kecskeméti kosárlabdában dolgozott, 2021. június 30-ig szólt a szerződése, amelyet a klub Forray Gábor kérésére bontott fel – áll a klub sajtóközleményében.

Forray Gábor Kecskeméten Meszlényi Róbert, Zsoldos András, Ivkovic Stojan mellett dolgozott, majd 2016-ban ő lett a csapat vezetőedzője. Mindeközben az U16-os, az U18-as és az U20-as korosztályban is magyar bajnoki címet szerzett edzőként korosztályos együtteseivel.

2013 óta ő a magyar felnőtt férfi kosárlabda-válogatott másodedzője, ez idő alatt irányította az U18-as, és az U20-as válogatott szakmai munkáját szövetségi edzőként.

„Számomra Kecskemét marad az otthon, függetlenül attól, hogy Budapesten születtem és Székesfehérváron nőttem fel – mondta Forray Gábor. – A családom itt marad, nem volt olyan terv, hogy elköltözünk. Annyi történt, hogy kaptam egy számomra rendkívül komoly előrelépést, és szakmai kihívást jelentő ajánlatot, ami az egyik álmom volt. Szerettem volna elfogadni, de ehhez kellett, hogy a KTE-Duna Aszfalt vezetősége elengedjen, miután még egy évre szóló szerződésem volt. A klubom roppant megértő volt, érezték a vezetők, hogy mekkora esély ez számomra, így hozzájárultak a szerződés felbontásához. Nagyon hálás vagyok a kecskeméti kosárlabdának, mert itt lettem érett, profi edző, fejlődhettem, és önállóan dolgozhattam. Hálás vagyok a tulajdonosoknak, a kollégáknak, a játékosoknak és persze a szurkolóknak, hiszen mindenkitől, mindig azt kaptam, ami a munkámhoz, egyben az előrelépésemhez a legfontosabb: türelmet, együttműködést, kitartást, profi környezetet és szeretetet.”

A KTE-Duna Aszfaltot működtető KTE Kosárlabda Klub Kft. büszke arra, hogy ambiciózus, felkészült és motivált szakember lett Kecskeméten Forray Gáborból.

„Azért döntöttünk úgy, elengedjük, mert azt gondoljuk, kész arra, hogy a mi lehetőségeinknél nagyobb célokat is meg tudjon valósítani – indokolta a klub döntését Fazekas Mihály, a sportvállalat tulajdonosi tanácsának elnöke. – Tudtuk, hogy mint ahogyan a színészeknek vannak szerepálmaik, számára is vannak ilyen edzői feladatok, szerettük volna segíteni Gábort ennek megvalósításában. És arra is büszkék lehetünk, hogy üzleti értelemben is értékes lett Forray Gábor. Ezt bizonyítja, hogy a klubunk kompenzációt kap az ügylet kapcsán.”

KTE Kosárlabda Klub Kft. rövidesen bejelenti azt, hogy ki veszi át a KTE-Duna Aszfalt szakmai munkájának irányítását.

Forray Gábor vezetőedzőként

Magyar Bajnok, U20-as korosztály (2006-07, Univer-Kecskemét; 2011-12, Kecskeméti KSE); U23-as korosztály (2011-12, Kecskeméti KSE), U16-os korosztály (2009).

Az Év U20-as Edzője díj nyertese (2007, 2011)

Felnőtt vezetőedzőként eddig 153 mérkőzésen irányított az NB I A-csoportban (Univer-KSE 7; Jászberény 12; KTE-Duna Aszfalt 134)

Első mérkőzése felnőtt edzőként: Univer-Kecskemét−Dombóvár 103-83 (2007. április 7.)


Kesport TV: Elkezdte a felkészülést a KTE LA – videós tartalom!


Sport és tánc: A Fantasy Dance Company vezetőjével, Darányi Attilával beszélgettünk


„Nincs más ebben a sportágban, aki elmondhatja magáról azt, amit én” – Boronkay Péter a rekordjáról és a vírus utáni helyzetről


Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


Rangos nemzetközi versenyt nyert meg a kecskeméti kerékpáros – interjúk


Szegedi edzőmeccsel zárja a hetet a KTE HUFBAU


Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja


Történelmi napokon van túl a Kecskeméti Spartacus Sportkör és elnöke, Ujhidy Tibor – interjú


,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával


Csúcsok az év első speciális dobó bajnokságán – Grosán Pál magyar bajnok


Válogatott játékossal erősített az SG Kecskemét Futsal csapata


Hanusz Boglárkának áldozatot kellett hoznia, ezért távozott Kecskemétről – interjú a kézilabdázóval


Augusztusban már hét bajnoki találkozó vár a KTE HUFBAU csapatára


Futóklub indul Boronkay Péterrel és Bálint Zoltánnal szerdán az Atlétikai Centrumban – interjú


A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic


Újabb két érkezővel erősített a KTE HUFBAU labdarúgócsapata


A KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna rangos strandkézilabda tornát nyert csapatával – interjú


Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk


,,Még több munkám lett a COVID-nak köszönhetően” – videóinterjú S. Juhász Tamással


KTE LA: Indul a felkészülés, kialakult az edzői stáb