Menü

Gólkirályi cím, bajnoki címek, BL-csodák – Gombos Zsolt különleges futballélményei

Ezúttal Gombos Zsoltot, a KTE HUFBAU labdarúgócsapatának vezetőedzőjét kérdeztük legkülönlegesebb összecsapásairól. Először arról a korszakról mesélt, melynek még aktív pályafutása során volt részese:

A ZTE-ben kezdem el a labdarúgást, majd Keszthelyre iratkoztam be a Vendéglátóipari Szakközépiskolába, és a Keszthelyi Haladáshoz igazoltam. Jól ment a játék, nagyon szerettem azt a közeget. Varsányi Sanyi bácsival csaknem három évig dolgozhattam együtt, nagyon sokat tanultam tőle, amiért mindig hálás leszek. Sok emlékezetes mérkőzést játszottam abban a 4 évben. Bajnokságot nyertünk, de jól ment a góllövés és az előkészítés is. Akkoriban irányító középpályást játszottam, az egyik mérkőzésen 8-0-ra megvertük az ellenfelünket és az összes gólt én rúgtam. 17 évesen Gellei Imre, az akkori NB II-es első csapat edzője felvitt a nagyokhoz. Később a Vasas vezetőedzője lett és azt mondta, hogy töltsem a kötelező katonai szolgálatot Budapesten és játsszak a Vasas junior csapatában. Akkoriban, 1990-ben még más volt az átigazolási szokás, nem annyira mozgolódtak a játékosok, mint napjainkban. Nem tudtam kilépni a komfortzónámból, s maradtam Keszthelyen, ahol egy kiváló katonacsapat tagja lettem. Hévízre igazoltam a szolgálat lejárta után és ott töltöttem majd’ három évet a harmadosztályban. Ezt követően pályafutásom nagy részét Ausztriában töltöttem félamatőr, amatőr csapatokban. 22 évesen, 1994-ben igazoltam Pöllauba Hévízről. Egyszer hazajöttem még Hévízre Szabó Imre hívására, egy évet NB III-ban töltöttünk, de a következő évet már a másodosztályban kezdtük. Ezután ismét Ausztriában játszottam, volt egy szezonom, amikor a 14 csapatos bajnokságban úgy rúgtam 43 gólt, hogy közben egy kulcscsonttörés miatt ki kellett hagynom öt mérkőzést. Ezzel nemcsak a bajnokságban, hanem Steiermark tartományban is gólkirály lettem. Az aranycipőt Günter Neukirchnertől, a Sturm Graz egykori csapatkapitányától, osztrák válogatott futballistától és Rudolf Rothtól, az akkori GAK elnöktől vehettem át:

Gombos Zsolt számára nem volt kérdés, hogy aktív pályafutása után is a labdarúgás mellett marad:

Szerencsés vagyok, mert 2015-ben, amióta hazajöttem edzősködni, az első évet leszámítva sok jó meccsben és sikerben lehetett részem. Nagykanizsán a második szezonban bajnokok lettünk, de sajnos az osztályozó első mérkőzése nem sikerült, Makón kikaptunk 4-1-re. A hazai mérkőzésre ennek ellenére több, mint 3000 néző látogatott ki, de a 2-0-ás győzelmünk kevés volt. Következő évben ismét bajnokságot nyertünk, illetve a kupában a kiváló Érdet 0-2 es hátrányból 3-2-re legyőztük, ezzel Magyar Kupa nyolcaddöntőt és Amatőr Kupadöntőt játszhattunk. Ebben az évben az osztályozó is jól sikerült, hiszen mindkét mérkőzést megnyerve magabiztosan vívtuk ki az NB III-as tagságot. Tavaly a ZTE másodedzőjeként részese voltam az élvonalba jutott gárdának és több emlékezetes csatánk volt, valamint a szentlőrinci időszakomra is kedves szívvel emlékszem vissza, főleg arra vagyok büszke, hogy a mezőnyben csak nekünk sikerült legyőzni a rendkívül erős Pécset.

Az Érd elleni kupagyőzelem ezek közül az egyik legkedvesebb emlékem:

A KTE vezetőedzője nézőként is részese volt pár nagyon különleges futballcsatának, melyekre örökké emlékezni fog:

2002. augusztus 14-én a Zalaegerszeg a Manchester United csapatával játszott a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében. Zalaegerszegi születésű vagyok, és hatalmas élmény volt számomra, hogy kedvenc csapatomat a Népstadionban 40 ezer nézővel együtt nézhettem. Dávid és Góliát harca volt várható, de a ZTE bizonyította, hogy nincs lehetetlen és Koplárovics Béla 90. percben szerzett góljával 1-0-ra megnyerte a meccset. Különleges volt ez a nap számomra, hiszen barátaimat, egykori csapattársaimat láttam, ahogy legyőzik a világ egyik legnagyobb klubját, ez a mérkőzés is mindig a szívemben marad.

Koplárovics Béla híres gólja az MU ellen:

Ami a legnagyobb nemzetközi futballélményemet illeti, 2018. április 10-én volt szerencsém az AS Roma – Barcelona BL negyeddöntőjének visszavágóját élőben megnézni. Az első mérkőzésen a Barca 4-1-re győzni tudott, sokan elkönyvelték a katalánok továbbjutását, de a Roma szurkolók biztosan nem. Fantasztikus hangulat várt a stadionban, már egy órával a mérkőzés kezdete előtt tele voltak a lelátók. El sem kezdődött a mérkőzés, de már arra gondoltam, hogy bármi lesz az eredmény, ezért már megérte ott lennem. A fanatikus Roma szurkolók, mind a 60 ezer néző végig énekelte a meccset.

Gombos Zsolt felvétele:

Már a mérkőzés előtt lehetett érezni, hogy itt valami nagy dolog készülődik. Általában, ha az időm engedi, korábban megyek mérkőzésekre, mert kíváncsi vagyok a csapatok bemelegítésére. Ami szembetűnő volt, hogy a Roma stábja, játékosai ezer fokon égve beleálltak a bemelegítésbe, a Barcelonára viszont pont ennek az ellenkezője volt jellemző, a spanyolok csak lötyögtek, kocogtak, jó pár játékost nem láttam sprintelni. Messi bemelegítésének a fele szabadrúgás gyakorlásával ment el – hozzáteszem, hogy a kaput csak ritkán találta el, ami természetesen tetszett a közönségnek. Elkezdődött az összecsapás és amit a bemelegítésnél tapasztaltam, tovább folytatódott a 90 perc során. Élesebb, agresszívabb, pontosabb volt a hazai csapat. A végeredmény 3-0 lett, amivel a AS Roma jutott a BL elődöntőjébe. Fantasztikus élmény volt minden gól, a nézők hangulata, a szurkolók buzdítása.

VIDEÓ: AS Roma – FC Barcelona 3 – 0


Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


Rangos nemzetközi versenyt nyert meg a kecskeméti kerékpáros – interjúk


Szegedi edzőmeccsel zárja a hetet a KTE HUFBAU


Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja


Történelmi napokon van túl a Kecskeméti Spartacus Sportkör és elnöke, Ujhidy Tibor – interjú


,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával


Csúcsok az év első speciális dobó bajnokságán – Grosán Pál magyar bajnok


Válogatott játékossal erősített az SG Kecskemét Futsal csapata


Hanusz Boglárkának áldozatot kellett hoznia, ezért távozott Kecskemétről – interjú a kézilabdázóval


Augusztusban már hét bajnoki találkozó vár a KTE HUFBAU csapatára


Futóklub indul Boronkay Péterrel és Bálint Zoltánnal szerdán az Atlétikai Centrumban – interjú


A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic


Újabb két érkezővel erősített a KTE HUFBAU labdarúgócsapata


A KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna rangos strandkézilabda tornát nyert csapatával – interjú


Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk


,,Még több munkám lett a COVID-nak köszönhetően” – videóinterjú S. Juhász Tamással


KTE LA: Indul a felkészülés, kialakult az edzői stáb


Kisjuhász Petra: „Már régóta dédelgetett álmom volt, hogy visszatérjek Kecskemétre kézilabdázni”


Kesport Kávéház: Nagyinterjú Dr. Bozóky Imrével, az MLSZ egykori elnökével


Képgaléria: KTE HUFBAU – FTC II. 3-1