Menü

Kosárlabda: „Nagyon szerettem volna Kecskeméten maradni, de…” – Révész Ádám a távozásáról

Molnár Dániel és a vezetőedző, Forray Gábor távozását követően a napokban újabb távozót jelentett be a KTE-Duna Aszfalt. Révész Ádám egy Kecskeméten töltött szezon után a következő idényt már Kaposváron kezdi meg.

A négyes-ötös poszton bevethető játékos a kesport.hu-nak beszélt a távozásának okairól, illetve céljairól:

Az az igazság, hogy nagyon szerettem volna Kecskeméten maradni, de végül úgy tűnt, hogy a KTE-nek, valamint nekem is jobb, ha Kaposvárra igazolok – kezdte Révész Ádám. Kaposváron nincs magasposzton U23-as játékos, és ez nekem nagyon fontos, mert az új szabály nagyon megnehezíti a feladatomat.”

Révész az új fiatal-szabályra utalt, mely szerint a következő szezontól kezdve az első félidőben legalább egy U23-as magyar játékosnak mindig a pályán kell lennie minden csapatban. Kecskeméten Révész posztján – Kemal Karahodzic mögött, vagy akár a kezdőben – az első választás a saját nevelésű és évről-évre egyre nagyobb szerepet kapó Kucsera Dániel lehet, aki teljes mértékben megfelel a kritériumoknak.

Örülök, hogy Kaposváron játszhatok majd, de Kecskeméten nagyon megszerettem mindenkit, a szurkolókat és a csapattársaimat is, úgyhogy az egyik szemem sír, a másik nevet – folytatta a 25 éves center. Nehéz lenne kiemelni bárkit is, hogy kivel kötöttem a legjobb barátságot, hiszen szerintem mindenkivel nagyon jó volt a kapcsolatom a csapatban. Chester Lewis-szal most a szünetben is többször találkoztunk, sokat beszélünk, de nem csak ő fog hiányozni, hanem az összes játékos. A meccsek és edzések előtti pingpong-partik miatt különösen nagy hiányérzet lesz bennem. Nagyszerűen éreztem magam a hírös városban, és ha lesz lehetőségem, akkor bármikor szívesen térnék vissza.”

Révész Ádám 21 mérkőzésen lépett pályára a KTE-Duna Aszfalt színeiben, és 2,5 lepattanót, illetve 2,6 pontot átlagolt a koronavírus miatt idő előtt félbeszakított szezonban.

Azt gondolom, hogy hullámzó szezonunk volt. Voltak óriási győzelmeink, ám voltak gyengébb időszakaink is, de összességében nem lehetünk elégedetlenek. Ami a saját teljesítményemet illeti, ezzel kapcsolatban is hasonlóan vagyok. Lehettek volna jobb számaim is, azonban úgy gondolom, hogy amiért rám esett a választása a KTE-Duna Aszfalt vezetőségének, azt a feladatot elvégeztem, s mindezt inkább több, mint kevesebb sikerrel teljesítettem.”

Természetesen szeretném kihozni magamból a maximumot Kaposváron a következő évadban, de csak akkor leszek elégedett, ha a csapat is jól szerepel. Ha egy klubnak sikeres szezonja van, akkor minden játékosa jól teljesít, ha azonban gyengélkedik a gárda, akkor senki sem lehet igazán elégedett. Hogy mi lehet a KKK célja, arról még korai beszélni, de azt hiszem, a play-out biztos elkerülése lehet az elsődleges kiinduló cél. Ha evés közben megjön az étvágy, akkor a rájátszás elérésével nagyon boldogok lehetnénk, de a hosszútávú tervekkel kapcsolatban még nem érdemes morfondírozni, mert egyelőre még légiósunk sincs. A kaposvári játékoskeret véglegesítése még a jövő kérdése.”

(Vizi Zalán)


Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


Rangos nemzetközi versenyt nyert meg a kecskeméti kerékpáros – interjúk


Szegedi edzőmeccsel zárja a hetet a KTE HUFBAU


Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja


Történelmi napokon van túl a Kecskeméti Spartacus Sportkör és elnöke, Ujhidy Tibor – interjú


,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával


Csúcsok az év első speciális dobó bajnokságán – Grosán Pál magyar bajnok


Válogatott játékossal erősített az SG Kecskemét Futsal csapata


Hanusz Boglárkának áldozatot kellett hoznia, ezért távozott Kecskemétről – interjú a kézilabdázóval


Augusztusban már hét bajnoki találkozó vár a KTE HUFBAU csapatára


Futóklub indul Boronkay Péterrel és Bálint Zoltánnal szerdán az Atlétikai Centrumban – interjú


A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic


Újabb két érkezővel erősített a KTE HUFBAU labdarúgócsapata


A KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna rangos strandkézilabda tornát nyert csapatával – interjú


Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk


,,Még több munkám lett a COVID-nak köszönhetően” – videóinterjú S. Juhász Tamással


KTE LA: Indul a felkészülés, kialakult az edzői stáb


Kisjuhász Petra: „Már régóta dédelgetett álmom volt, hogy visszatérjek Kecskemétre kézilabdázni”


Kesport Kávéház: Nagyinterjú Dr. Bozóky Imrével, az MLSZ egykori elnökével


Képgaléria: KTE HUFBAU – FTC II. 3-1