Menü

KTE-Duna Aszfalt: Plézer Gábor is távozott, aki Zalaegerszegen szeretne stabil élvonalbeli játékossá válni – interjú

Újabb távozót jelentett be a napokban a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata. Molnár Dániel és Révész Ádám után Plézer Gábor is elhagyja Kecskemétet, és székhelyét Zalaegerszegre teszi át.

A fiatal tehetség háromszor lépett pályára a KTE felnőtt csapatában, ezeken a találkozókon összesen két pontot szerzett, míg az utánpótláscsapatokban alapember volt. Az NB I/B. Zöld csoportjában 25 alkalommal játszott, 12,4 pontot átlagolt, egyéni csúcsa 23 pont volt az Újpest ellen, de a Kecskemét U20-as gárdájában is rendre fontos szerepet kapott, s csapata egyik, ha nem a legjobbja volt.

Plézer Gáborral két éves szerződést kötött a ZTE KK.

A szerződésem a koronavírus járvány miatt lett felbontva március végén – mondta Plézer a kesport.hu-nak. Ezután kaptam egy szimpatikus ajánlatot Zalaegerszegről és végül a váltás mellett döntöttem. Úgy gondolom, nagyon hasznos két évet töltöttem el a KTE-ben, a fejlődésem szempontjából rendkívül fontos állomáshely volt az életemben Kecskemét. Rengeteget tanultam az itteni edzőktől, és a B csoportban való játéklehetőség is hasznos volt. A várost is megkedveltem, jól éreztem magam ebben az időszakban.”

Plézer Gábor úgy érzi, Kecskeméten érettebb játékos vált belőle.

Talán mentalitásban és koncentrációban fejlődtem a legtöbbet, Kecskeméten érettebb játékos lettem, amiért hálás vagyok az edzőimnek. Az U20-as bajnokságban, valamint a B csoportos ligában nyújtott teljesítményemmel meg vagyok elégedve, ám sajnálom, hogy felnőtt szinten nem volt lehetőségem megmutatni magam. Az biztos, hogy mindig próbáltam kihozni magamból a maximumot.”

A jövő szezontól életbe lép az első osztályban az úgynevezett fiatal-szabály, mely szerint a mérkőzések első félidejében minden csapatban legalább egy U23-as korosztályú, vagy annál fiatalabb játékosnak a pályán kell lennie. Plézer Gábor 1999-ben született, így megfelel ennek a kritériumnak, ám szeretné, ha nem csak emiatt a szabály miatt érdemelné ki azt, hogy több játéklehetőséghez jusson az NB I/A-ban, mint amennyit Kecskeméten kapott.

Szeretném kihozni magamból és a következő szezonból a legtöbbet. Fő célom az, hogy stabil NB I/A csoportos játékossá váljak, illetve el akarom érni azt, hogy ne csak a fiatal-szabály miatt kerüljek pályára. Zalaegerszegen egyénileg főleg védekezésben, valamint agresszivitásban szeretnék előre lépni, illetve minél több játékpercet kiharcolni magamnak.”

A 20 éves játékos Kecskeméten a Neumann János Egyetemen folytatta tanulmányait, ám átigazolása miatt iskolát kell váltania.

Szerettem Kecskeméten egyetemista lenni, de erre a jövőben már nem lesz több lehetőségem. Szerencsére nem kell halasztanom a tanulmányaimat, ugyanis a Budapesti Gazdasági Egyetemnek kihelyezett kara van Zalaegerszegen, ahol ugyanazon a szakon tudok majd tanulni, mint eddig. Jelenleg négy félévet teljesítettem már, a maradék hármat Zalaegerszegen kívánom befejezni.”

(Vizi Zalán) (nyitókép: KTE Kosárlabda facebook)


Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


Rangos nemzetközi versenyt nyert meg a kecskeméti kerékpáros – interjúk


Szegedi edzőmeccsel zárja a hetet a KTE HUFBAU


Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja


Történelmi napokon van túl a Kecskeméti Spartacus Sportkör és elnöke, Ujhidy Tibor – interjú


,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával


Csúcsok az év első speciális dobó bajnokságán – Grosán Pál magyar bajnok


Válogatott játékossal erősített az SG Kecskemét Futsal csapata


Hanusz Boglárkának áldozatot kellett hoznia, ezért távozott Kecskemétről – interjú a kézilabdázóval


Augusztusban már hét bajnoki találkozó vár a KTE HUFBAU csapatára


Futóklub indul Boronkay Péterrel és Bálint Zoltánnal szerdán az Atlétikai Centrumban – interjú


A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic


Újabb két érkezővel erősített a KTE HUFBAU labdarúgócsapata


A KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna rangos strandkézilabda tornát nyert csapatával – interjú


Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk


,,Még több munkám lett a COVID-nak köszönhetően” – videóinterjú S. Juhász Tamással


KTE LA: Indul a felkészülés, kialakult az edzői stáb


Kisjuhász Petra: „Már régóta dédelgetett álmom volt, hogy visszatérjek Kecskemétre kézilabdázni”


Kesport Kávéház: Nagyinterjú Dr. Bozóky Imrével, az MLSZ egykori elnökével


Képgaléria: KTE HUFBAU – FTC II. 3-1