A HÉP-Kecskeméti RC bejelentette első ‘játékosmozgását’, Gacs Dániel a Kistext SE gárdájához igazolt. A kiváló center hosszú éveken keresztül volt a hírös városiak alapembere, legnagyobb sikere a tavalyi Magyar Kupa győzelem volt, de most a távozás mellett döntött.

A 24 éves játékos a kesport.hu-nak adott interjút az eligazolásának okairól, illetve további céljairól:

Miért döntöttél a távozás mellett?

Egyéves szerződésem volt a klubbal, így szabadon igazolható voltam. Először nem is gondolkoztam azon, hogy elhagyjam szülővárosomat, Kecskemétet, menet közben azonban több ajánlatot kaptam különböző csapatoktól, így a Kistext SE-től is. A döntésemben szerepet játszott az, hogy a röplabda a következő szezontól más szerepet fog betölteni az életemben, mint ez idáig. Eddig főállásként űztem a sportágat és a köztes időt igyekeztem mindig hasznosan, más, kisebb munkákkal kitölteni, de most ez a sorrend felcserélődik. Ezentúl nem a röplabda fogja kitölteni a napom nagyrészét, viszont erről többet egyelőre nem szeretnék mondani.

Hogy érezted magad Kecskeméten, illetve mi fog a legjobban hiányozni?

Mindig nagyon jól éreztem magam Kecskeméten. Igyekeztem valamennyi csapattársammal jó kapcsolatot ápolni, ha közülük mégis ki kéne emelnem valakit, hogy kivel kötöttem a legjobb barátságot, akkor Pesti Marcellre esne a választásom. A legjobban talán a terem, a Messzi István Sportcsarnok fog hiányozni. Úgy gondolom, az ország röplabdaklubjai közül a KRC-nek van a legjobb otthona, pályája. Emellett természetesen maga a csapat és a nagyszerű közösség fog hiányozni.

Hogyan értékelnéd a Kecskeméten töltött időszakodat?

Sok éven át voltam a hírös városi csapat tagja, így nehéz átfogóan értékelni az egészet, de az biztos, hogy a legjobb a tavalyi szezon volt. A 2019-es kupagyőzelem a Pénzügyőr ellen és az azt megelőzően vívott párharc a döntőbe jutásért a kaposváriak ellen fantasztikus volt, mindig  szívesen emlékezni fogok erre az időszakra. Egyénileg és csapatszinten is talán az volt a legjobb évem, évünk. Azonban az idei Magyar Kupa döntőbe jutást is érdemes megemlíteni, mert a Fino Kaposvár ellen aranyszettben megnyert meccs nagyon emlékezetes volt, nem csak számomra, de szerintem minden röplabdaszerető számára. Ezen felül a többi szezonnak is megvoltak a maga szépségei, összességében nagyon kellemes emlékeket fogok magammal vinni Kecskemétről.

Miért pont a Kistext csapatát választottad és milyen célokkal vágsz majd neki az elkövetkezendő idénynek?

Mint említettem, ezentúl más szerepet fog betölteni az életemben a röplabda – a következő szezonban legalább is biztosan – és a Kistext együttesével megfeleltünk egymás elvárásainak. Mikor megkerestek a fővárosi klubtól, azt mondták, hogy húzóemberként fognak rám számítani. Erre minden erőmmel törekedni is fogok, maximálisan eleget akarok tenni ennek az elvárásnak. A Kistext célja a következő szezonban az Extraligába jutás lesz.

(Vizi Zalán) (fotók: KRC facebook, Utánpótlás Akadémia Kistext SE facebook, kesport.hu/archív)

Vélemény, hozzászólás?