A HÉP-Kecskeméti Röplabda Club nemrégiben hivatalosan jelentette be, hogy az egyik legtehetségesebb játékosa, Pesti Marcell elhagyja a klubot és a továbbiakban máshol fog játszani. A feladó átló poszton bevethető játékos mindössze 20 éves, mégis csapatában évek óta kulcsszerepet töltött be.

Pesti Marcell most elérkezettnek látta az időt, hogy külföldre igazoljon, erről a kesport.hu-nak adott interjújában beszélt:

„A 2019/20-as szezon nagyon nehezen indult, és ekkor tudatosult bennem, hogy váltanom kell és váltani is akarok – mondta Pesti. Kecskeméten már nem sok tényező van, ami motiválna. 20 éves vagyok, az előző az ötödik szezonom volt a felnőtt csapatban, és úgy érzem, ez már sok volt számomra. Mindig ugyanazokkal az emberekkel, ugyanabban a csarnokban ugyanazokért a célokért küzdeni egy idő után nehéz feladattá válik, így vesztettem el a motivációmat.” 

„Most azt gondolom, mennem kellett és késznek érzem magam az új kalandra. Több csapat is megkeresett, belföldi és külföldi ajánlataim is voltak, kaptam visszatérő és új ajánlatokat is. Végül Szlovénia és az OK Hoce csapata mellett döntöttem. Ez a gárda egy erős bajnokságban szerepel és a középmezőnybe tartozik, ám a klub elöljárói a jövő csapatát építik, hogy fiatal játékosokkal komolyabb célokért harcolhassanak. Várom már a következő idényt, mert egy teljesen új környezet, új impulzusok és célok, valamint ismeretlen emberek fognak rám várni. Az volt az álmom, hogy külföldre igazoljak, ezzel a lehetőséggel élnem kellett, így ez most valóra fog válni. Az egyéni célom az lesz, hogy az egyik legjobb pontszerző legyek a szlovén bajnokságban és a kupasorozatban.”

A kiváló röplabdázó júliusban fog először kiutazni Szlovéniába, ekkor fog beszélni a vezetőséggel a vele szemben felállított elvárásokról, míg a költözésére augusztus elején kerül sor, ugyanis a felkészülést a hónap közepén kezdi meg az együttes.  

Pesti Marcell azt mondta, Kecskeméten ugyan elvesztette a motivációját, mégis örökké hálával fog visszagondolni az elmúlt időszakra, mert a KRC-ben érett röplabdázóvá vált. A balkezes játékos értékelte az előző szezonok teljesítményeit, illetve köszönetet mondott edzőinek és családjának:

„Tavaly Magyar Kupát nyertünk, idén kupadöntőt veszítettünk, s rengeteg tapasztalatot szereztem az elmúlt évadokból. Megtanultam, ha nem dolgozol rendesen, teljes erőbedobással, akkor nem nyerheted meg a kupát. Ezentúl mindig azon leszek, és azért fogok dolgozni, hogy a kupagyőzelem és a bajnoki arany megszerzésének boldogságát minél többször érezzem.”

„Nagyon sok mindent köszönhetek Kecskemét városának. Öt évet játszhattam a magyar élvonalban, és bár megannyi jó dolog mellett sok rossz is történt, összességében nagyon sokat fejlődtem mind röplabdatudásban, mind emberileg. A hírös városban nőttem fel, s rengeteg törődést és odafigyelést kaptam. Minden edzőmnek hálás vagyok, de külön kiemelném Nagy Pétert, aki kisgyerek korom óta nevelt és mindenben segített, illetve Karagics Mátyást, akitől úgyszintén rengeteg esélyt kaptam a bizonyításra és mindenben számíthattam rá. A szurkolók is mindig mellettem álltak, nekik is mindent köszönök. Végezetül rettentően hálás vagyok a családomnak is, mindenben és mindig támogatnak, és tudom, hogy ez a jövőben is így lesz, rájuk is mindig számíthatok!” 

(Vizi Zalán)

Vélemény, hozzászólás?