Menü

KTE-Duna Aszfalt: Orgona Gergő Veszprémben folytatja karrierjét – interjú

Néhány napja újabb távozót jelentett be a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata. A fiatal tehetség, Orgona Gergő a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatában folytatja karrierjét, szerződése egy évre szól. 

A pandémiás helyzet miatt félbeszakított szezonban Orgona 24 mérkőzésen lépett pályára a KTE-Duna Aszfalt NB I/B. Zöld-csoportjában szereplő utánpótlásgárdájában. Ezeken a találkozókon 23,4 percet és 5,7 pontot átlagolt. Legeredményesebb meccse a Bonyhád ellen volt, ahol 14 pontot szórt.  Emellett folyamatos résztvevője volt a KTE U20-as együttesének is, ahol szintén egyértelműen alapembernek számított. 

A 20. életévében járó játékos Szentesről származik, és mikor Kecskemétre érkezett kosarazni, családja is követte őt a hírös városba. Elmondása alapján nem csak ő, de családja is jól érezte magát itt:

„Őszintén elmondhatom, hogy mind én, mind a családom nagyon jól érezte magát Kecskeméten! Megszerettük a várost és a klubot egyaránt, de a Dunántúlra a többiek már nem tartanak velem, ugyanis szeretném megtapasztalni, milyen egyedül, önállóan élni. A csapatban mindig jó volt a hangulat, a családias, profi légkör is biztosan közrejátszott abban, hogy jól szerepelt a gárda. Úgy gondolom, jól be tudtam illeszkedi, mindenki befogadott, de ami a legfontosabb, hogy rengeteget tudtam fejlődni a KTE-nél. Ezúton szeretném megköszönni a közös munkát minden edzőmnek, akivel ezalatt a három év alatt dolgoztam, mert nélkülük nem tudtam volna ennyit előrelépni. Az edzőimtől mindig megkaptam az elegendő lehetőséget a fejlődéshez. Bár a saját teljesítményemmel sosem lehetek teljesen megelégedve, hiszen mindig jobb és jobb szeretnék lenni, mégis abszolút pozitívan gondolok vissza a kecskeméti éveimre, mert magamhoz képest sokat haladtam előre a ranglétrán.”

A kesport.hu kérdésére Orgona Gergő azt is elárulta, hogy miért döntött a távozás mellett, illetve miért a Veszprémet választotta:

„Úgy éreztem, ez a váltás most kell ahhoz, hogy még egy szintet tudjak fejlődni a játékomban. A Veszprémet nagyon jól szervezett csapatnak tartom, kiváló szakmai stáb dolgozik ott. Nagyon fontos szerepet játszott a döntésemben az is, hogy a kosárlabda mellett tanulni is tudjak. Egész életemben sajnos nem tudok majd kosarazni, ezért a tanulás mindig is fontos szempont volt számomra. Veszprémben ezzel kapcsolatban minden adott volt, egyetemi tanulmányaimat gazdaság és menedzsment szakon fogom folytatni. Szintén komoly tényezőt jelentett az, hogy az NB I/B. Zöld-csoportjához képest – ahol a KTE U23-as csapatában eddig játszottam – Veszprémben egy erősebb bajnokságban tudok majd kosárlabdázni, hétről-hétre bizonyítani.”

„Az egyéni célom az lesz, hogy minél többet fejlődjek a következő évadban, illetve, hogy a csapatunk minél sikeresebben szerepeljen. A vezetőséggel folytatott beszélgetésemből kiderült, a veszprémiek a fiatalabb játékosoknak akarnak teret biztosítani a fejlődéshez, bízom benne, hogy ezt a bizalmat meg fogom tudni hálálni” – zárta gondolatait a kosaras.  

„Egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez a lehetőség Gergő számára óriási előrelépést jelent a karrierjét illetően – mondta a játékos FIBA licenszes ügynöke, Fábián János. Mikor Veszprémből hazafelé tartottunk, a kocsiban értékeltük azt az “utat”, ami őt Szentesről egészen idáig vezette. Nem árulok el azzal titkot, ha azt mondom, hogy ez a bizonyos út számos nehézséggel és lemondással volt kikövezve. Félreértés ne essék, éppen ezek a “kövek” kellettek ahhoz, hogy ott tartson Orgi, ahol tart, hiszen tudjuk: “teher alatt nő a pálma”. A család, a barátok és az edzők mellett kiemelt köszönetet érdemel a KTE-Duna Aszfalt szakmai stábja és vezetősége, akik profi munkájuk mellett mindvégig segítették és támogatták Gergőt! A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém megkeresése óriási lökést adott Gergő hivatásos kosárlabdázói életpályájába vetett hitének, hiszen egy olyan csapat szavazott neki bizalmat, akinek profi sportszakmai tevékenysége vitathatatlan, vezetőségének elhivatottsága és lelkiismeretessége magasszintű. Orgi már nagyon várja a közös munkát az új csapatával, ám addig sem áll le az önálló felkészüléssel!”

(Vizi Zalán | nyitókép: Center Sport Group menedzsment iroda)