Létszámbővítés lesz az NBIII-ban

Az MLSZ hivatalosan is bejelentette, hogy elfogadta a következő szezon versenykiírásait, így hamarosan hivatalosan is eldől, hogy milyen formában indulnak útjára a bajnokságok. Az MLSZ közleményéből az már kiderül, hogy az NBIII-ban biztosan lesz létszámbővítés, NBI-es tartalékokkal is bővülni fog a mezőny. A feljutás és a kiesés rendjéről a versenykiírásból tudhatunk majd meg konkrétumokat, míg a csoportbeosztás várhatóan a nevezési határidőt követően – július 3. (péntek), 12:00 – készül el.

A MLSZ közleménye:

Az elmúlt hónapokban Magyarországon kialakult helyzet és a bajnokság későbbi lezárása miatt valamennyi labdarúgó-bajnokság esetében a nevezési határidő 2020. július 3., 12.00 órára módosul, az MLSZ elnökségének keddi döntését követően.

Ezzel párhuzamosan módosulnak a versenykiírások nevezési rendjei is. A szövetség elfogadta a jövő idényre vonatkozó részletes versenykiírásokat, indulhat az új labdarúgó idény a Merkantil Bank Liga küzdelmeivel, augusztus 2-án. Az OTP Bank Liga augusztus 15-én, a futsalbajnokság és a Simple Női Liga várhatóan augusztus végén rajtolhat – összhangban a nemzetközi versenynaptárral.

A járványhelyzet következtében a legtöbb bajnokság több vagy kevesebb tavaszi forduló elhagyásával került lezárásra, zárótáblázat megállapítása mellett. Erre tekintettel a 2020-2021-es férfi NB III-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak: Az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben (3×20 csapat). A 37 bennmaradó együttes mellett a 13 megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I-es tartalékcsapat azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatok esetében a sportszervezet maximum 4 fő 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethet.

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!