A Kecskemétre visszatérő Jámbor-Herceg Réka nagyon várja már, hogy ismét hazai közönség előtt kézilabdázzon – interjú

A GBB ZRT Kecskeméti NKSE nemrégiben hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő idényre megvan a végleges kerete, és hét új játékos igazolt a hírös városba. 

Az érkezők között szerepel az átlövő és irányító poszton bevethető Jámbor-Herceg Réka is, aki visszatérőnek számít, hiszen két évvel ezelőtt még a piros-fehéreket erősítette, azóta megfordult a Ceglédnél és az Inárcsnál. A 27 éves játékossal készítettünk interjút a döntésének okáról, az elmúlt időszakról és a következő szezon céljairól:

Két évvel ezelőtt játszottál utoljára Kecskeméten, és a következő idénytől ismét a hírös városiakat erősítheted. Mikor keresett meg téged a klub vezetősége és mennyire volt számodra egyszerű, vagy éppenséggel nehéz döntés az, hogy visszaigazolj? 

Ahogy márciusban az MKSZ befejezettnek nyilvánította a bajnokságot, rá pár héttel megkeresett a KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna. Először meglepetésként ért a megkeresés, de utána minden amellett szólt, hogy hazajöjjek, így könnyen és gyorsan megszületett a megegyezés. Örömmel vettem azt, hogy rám gondoltak, jó érzés lesz visszatérni.

Az elmúlt két esztendőt a Ceglédnél és az Inárcsnál töltötted az NB II-ben, gólkirálynői címet is szereztél. Hogyan értékelnéd ezt a két szezont?

Nekem nagyon jót tett az elmúlt két év ennél a két csapatnál az NB II-ben. Sokat köszönhetek a Ceglédnek és az Inárcsnak, mert újra magamra találtam a játék szempontjából. Sajnálom, hogy az idei szezonnak ilyen hirtelen lett vége – a koronavírus miatt – mert éppen kezdtünk belejönni a játékba, de ezen már nem tudunk változtatni. 

Személy szerint te hogy élted meg a vírus miatti leállást?

Nagyon nem tett jót a leállás. Remekül éreztem magam a pályán, jól ment a játék, mindenki kiváló ritmusban volt, de ezt meccseken már nem tudtuk megmutatni a szezon végén, mert azt lefújták. Amikor hirtelen vége lett a bajnokságnak, akkor még edzettem pár hétig, majd a nyár elején egy kicsit pihentem, míg most már a felkészülési edzéstervemmel haladok nap, mint nap. 

Varga Józseffel, a KNKSE vezetőedzőjével már dolgoztál együtt. Hogyan várod a közös munkát?

Dolgoztam már vele fél évet Hódmezővásárhelyen az NB I/B-ben, illetve két évvel ezelőtt, amikor még Kecskeméten játszottam, akkor elkezdtem a felkészülést a Varga József által irányított csapatban. Jól ismerem és tisztelem a munkáját, így nagy meglepetés már nem fog érni. Várom már, hogy két hét múlva találkozzon a csapat és megkezdjük együtt a munkát. 

Az új versenykiírás szerint a 2020-2021. évi NB I/B felnőtt bajnoki osztályokból a 10-12. helyen végzett csapatok kiesnek az NB II. osztályba, a 8. és a 9. helyen végzett csapatok osztályozó mérkőzést játszanak az NBI/B osztályban maradásért. Az idei csonkaszezont a KNKSE a 9. helyen zárta, és Varga József úgy fogalmazott, nehéz év elé néz az együttes. Mik lesznek a csapatcélok?

Konkrét célkitűzés még nincsen, de mindenképp a hetedik helyig bezárólag kell végeznünk az új versenylebonyolítás miatt. Úgy gondolom, a célokat egyelőre nem is lehet felállítani, mert a versenytársainkat nem ismerjük, nem tudjuk, hogy a többi csapat mennyire erősödik vagy gyengül, illetve a kecskeméti klub is egy nagyon új brigád lesz, sok játékos érkezett, szóval még el kell telnie kis időnek, hogy lássuk a realitást, és meg lehessen fogalmazni a célokat, terveket.

A vezetőség milyen elvárásokat állított fel veled szemben, illetve mik lesznek az egyéni céljaid a következő idényben?

Veress Zsuzsannával való beszélgetésem után leültem a vezetőedzővel, Varga Józseffel is beszélni, és azt mondta, hogy a belső posztokon számít rám. Minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam majd a bizalmat. Számomra kihívás lesz a két NB II-ben töltött idény után újra az NB I/B-ben kézilabdázni, s minden edzésen és meccsen arra fogok törekedni, hogy a maximumot nyújtsam. Külön öröm, hogy újra ténylegesen a hazai közönség előtt, hétről-hétre Kecskeméten és a KNKSE színeiben léphetek majd pályára. 

(Vizi Zalán | fotó: Bús Csaba – PN)

Kapcsolódó cikkek

A Kecskemétre visszatérő Jámbor-Herceg Réka nagyon várja már, hogy ismét hazai közönség előtt kézilabdázzon – interjú

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.