Csütörtök délután a Messzi István Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatót a HÉP-Kecskeméti Röplabda Club, amely során bejelentették, kik alkotják majd a jövő szezonra készülő csapatot, illetve azt is, hogy a KRC minden hazai mérkőzése ingyenesen lesz látogatható. 

A vezetőedzői poszton nem történt változás, Dávid Zoltán marad Kecskeméten, a következő idényben is ő fogja dirigálni az együttest, és a KRC egyelőre nem keres másodedzőt. 

A játékoskeretben már nagyobb volt a jövés-menés. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy Pesti Marcell és Gacs Dániel eligazol a kék-fehérektől, előbbi azért, mert elveszítette a motivációját és külföldre akart menni, utóbbi azért, mert a munkáját részesítette előnyben a röplabdával szemben. Mindkettőjük ajánlatot kapott a kecskeméti klubtól, de a távozás mellett döntöttek. 

Mielőtt bejelentették volna az új játékosokat, Dávid Zoltán hangsúlyozta, fő célja a keret összeállításával kapcsolatban az volt, hogy ne változzon nagyon a csapatszerkezet, ám feladó poszton mindenféleképpen erősíteni akart.

Az érkezők: 

Az új játékosokkal kapcsolatban Dávid Zoltán elmondta, mind a három magyar játékost nagyon tiszteli. Feladó poszton rengeteget számíthat majd Kaszap Tamás rutinja és a játéka kulcsfontosságú lesz, Nagy József szintén sokat fog hozzátenni a gárdához, hiszen 34 éves kora ellenére az ország egyik legalázatosabb röplabdázója, aki az öltözőben is vezéregyénisége lehet a KRC-nek, illetve Gebhardt Norbert jelenléte is meghatározó lehet, aki szintén remekül passzol a vezetőedző elképzeléseihez.

A maradó játékosok: 

Az említett tizenegy játékosnak van jelenleg élő szerződése a klubbal, hozzájuk még két fiatal csatlakozhat, így fog kialakulni a tizenhárom fős keret. Két másik ember kiléte még kérdéses, Dobos Péter, a fiatal center vállsérüléssel bajlódik, jövője kérdéses, illetve Osman Qepa sem döntötte még el családi okokra hivatkozva, hogy szándékozik-e visszatérni Kecskemétre, de a vezetőség egyikőjük előtt sem zárta be az ajtót.

Stopp Imre, a Kecskeméti Röplabda Kft.-t üzemeltető vállalkozás operatív vezetője így nyilatkozott a tervekről: „Az új menedzsment nem ért a röplabdához, de nem is ez a feladatunk. Nekünk a gazdasági stabilitást kell biztosítanunk. A 2019-2020-as szezont lezártuk, a 2020-2021-es idényre a stabil anyagi forrást megteremtettük. Mi a háttérben akarunk maradni, onnan próbáljuk sikeresen üzemeltetni ezt a sportszervezetet. Terveink között az szerepel, hogy előbb-utóbb, azaz 3-5 éven belül a tulajdonosi kör osztalékként pénzt vehessen ki a klubból, ami azt jelenti, hogy gazdaságilag sikeres a szervezet. Ez a siker csak a csapaton múlik, mi mindent megteszünk ezért.”

Stopp Imre azt is elárulta, nem titkolt céljuk az, hogy a csapat több szurkoló előtt vívhassa meg meccseit. Ehhez az első lépést megtették, méghozzá azt, hogy a következő bajnoki évtől minden hazai röplabdamérkőzésüket díjmentessé tették, így bárki ingyen szurkolhat majd a kecskeméti férfi röplabdázóknak.

A sajtótájékoztatón tiszteletét tette Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is, aki kiemelte, a város számára az a fő, hogy egy botránymentes röplabdacsapata legyen. Hangsúlyozta: „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján bárki nyerhet, de nekünk csak annyi a konkrét elvárásunk, hogy a pályán mindenki tegyen meg mindent a győzelemért. Volt már Kecskeméten olyan röplabda bajnokcsapatunk, ami után halom probléma, adósság maradt a nyakunkon. Természetesen nagyon örülnénk, ha a KRC minden meccsét megnyerné és újra bajnok lenne, de a városnak az a fő, hogy tisztességesen működő, botránymentes röplabdacsapatunk legyen.” 

Ehhez a gondolatmenethez Stopp Imre is csatlakozott, aki a vezetőség véleményét tolmácsolva azt mondta, a csapattal szemben annyi az elvárás, hogy mindenki a tudása legjavát nyújtsa, alázattal küzdjön a pályán. Dávid Zoltán erre így reagált: „Mindig azt vallom, ha már csinálunk valamit, azt 100%-kal tegyük. Az arany az, ami a legjobban fénylik, ezért dolgozunk. Habár a város részéről mindig hangsúlyozzák, nem fontos az eredmény, de nekem az. Mindenki azért kezd el alapozni, hogy a szezon végén döntőzhessen. Majd meglátjuk, hogy hány győzelmünk lesz a következő idényben, és hogy ez mire lesz elég.” 

A HÉP-KRC első mérkőzésének időpontja is megvan már. Krupánszki Olivérék szeptember 19-én, 17 órakor a Pénzügyőr gárdáját fogadják a 2020-21-es bajnoki évad első találkozóján. 

(Vizi Zalán)

Vélemény, hozzászólás?