Menü

Válogatott játékosok érkeztek Kecskemétre és a jövő szezonban minden hazai meccs ingyenes lesz – részletek a HÉP-KRC sajtótájékoztatójáról

Csütörtök délután a Messzi István Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatót a HÉP-Kecskeméti Röplabda Club, amely során bejelentették, kik alkotják majd a jövő szezonra készülő csapatot, illetve azt is, hogy a KRC minden hazai mérkőzése ingyenesen lesz látogatható. 

A vezetőedzői poszton nem történt változás, Dávid Zoltán marad Kecskeméten, a következő idényben is ő fogja dirigálni az együttest, és a KRC egyelőre nem keres másodedzőt. 

A játékoskeretben már nagyobb volt a jövés-menés. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy Pesti Marcell és Gacs Dániel eligazol a kék-fehérektől, előbbi azért, mert elveszítette a motivációját és külföldre akart menni, utóbbi azért, mert a munkáját részesítette előnyben a röplabdával szemben. Mindkettőjük ajánlatot kapott a kecskeméti klubtól, de a távozás mellett döntöttek. 

Mielőtt bejelentették volna az új játékosokat, Dávid Zoltán hangsúlyozta, fő célja a keret összeállításával kapcsolatban az volt, hogy ne változzon nagyon a csapatszerkezet, ám feladó poszton mindenféleképpen erősíteni akart.

Az érkezők: 

 • Kaszap Tamás, magyar válogatott feladó
 • Nagy József, magyar válogatott center
 • Gebhardt Norbert, magyar válogatott szélső ütő
 • Rebeka Aliakesi, fehérorosz center
 • Renan Salton, brazil feladó-átló

Az új játékosokkal kapcsolatban Dávid Zoltán elmondta, mind a három magyar játékost nagyon tiszteli. Feladó poszton rengeteget számíthat majd Kaszap Tamás rutinja és a játéka kulcsfontosságú lesz, Nagy József szintén sokat fog hozzátenni a gárdához, hiszen 34 éves kora ellenére az ország egyik legalázatosabb röplabdázója, aki az öltözőben is vezéregyénisége lehet a KRC-nek, illetve Gebhardt Norbert jelenléte is meghatározó lehet, aki szintén remekül passzol a vezetőedző elképzeléseihez.

A maradó játékosok: 

 • Deák Márk, liberó
 • Krupánszki Olivér, szélső ütő
 • Horváth Bálint, szélső ütő
 • Szabó Bence, feladó
 • Tüske Bence, liberó
 • Bogdán Bence, szélső ütő

Az említett tizenegy játékosnak van jelenleg élő szerződése a klubbal, hozzájuk még két fiatal csatlakozhat, így fog kialakulni a tizenhárom fős keret. Két másik ember kiléte még kérdéses, Dobos Péter, a fiatal center vállsérüléssel bajlódik, jövője kérdéses, illetve Osman Qepa sem döntötte még el családi okokra hivatkozva, hogy szándékozik-e visszatérni Kecskemétre, de a vezetőség egyikőjük előtt sem zárta be az ajtót.

Stopp Imre, a Kecskeméti Röplabda Kft.-t üzemeltető vállalkozás operatív vezetője így nyilatkozott a tervekről: „Az új menedzsment nem ért a röplabdához, de nem is ez a feladatunk. Nekünk a gazdasági stabilitást kell biztosítanunk. A 2019-2020-as szezont lezártuk, a 2020-2021-es idényre a stabil anyagi forrást megteremtettük. Mi a háttérben akarunk maradni, onnan próbáljuk sikeresen üzemeltetni ezt a sportszervezetet. Terveink között az szerepel, hogy előbb-utóbb, azaz 3-5 éven belül a tulajdonosi kör osztalékként pénzt vehessen ki a klubból, ami azt jelenti, hogy gazdaságilag sikeres a szervezet. Ez a siker csak a csapaton múlik, mi mindent megteszünk ezért.”

Stopp Imre azt is elárulta, nem titkolt céljuk az, hogy a csapat több szurkoló előtt vívhassa meg meccseit. Ehhez az első lépést megtették, méghozzá azt, hogy a következő bajnoki évtől minden hazai röplabdamérkőzésüket díjmentessé tették, így bárki ingyen szurkolhat majd a kecskeméti férfi röplabdázóknak.

A sajtótájékoztatón tiszteletét tette Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is, aki kiemelte, a város számára az a fő, hogy egy botránymentes röplabdacsapata legyen. Hangsúlyozta: „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján bárki nyerhet, de nekünk csak annyi a konkrét elvárásunk, hogy a pályán mindenki tegyen meg mindent a győzelemért. Volt már Kecskeméten olyan röplabda bajnokcsapatunk, ami után halom probléma, adósság maradt a nyakunkon. Természetesen nagyon örülnénk, ha a KRC minden meccsét megnyerné és újra bajnok lenne, de a városnak az a fő, hogy tisztességesen működő, botránymentes röplabdacsapatunk legyen.” 

Ehhez a gondolatmenethez Stopp Imre is csatlakozott, aki a vezetőség véleményét tolmácsolva azt mondta, a csapattal szemben annyi az elvárás, hogy mindenki a tudása legjavát nyújtsa, alázattal küzdjön a pályán. Dávid Zoltán erre így reagált: „Mindig azt vallom, ha már csinálunk valamit, azt 100%-kal tegyük. Az arany az, ami a legjobban fénylik, ezért dolgozunk. Habár a város részéről mindig hangsúlyozzák, nem fontos az eredmény, de nekem az. Mindenki azért kezd el alapozni, hogy a szezon végén döntőzhessen. Majd meglátjuk, hogy hány győzelmünk lesz a következő idényben, és hogy ez mire lesz elég.” 

A HÉP-KRC első mérkőzésének időpontja is megvan már. Krupánszki Olivérék szeptember 19-én, 17 órakor a Pénzügyőr gárdáját fogadják a 2020-21-es bajnoki évad első találkozóján. 

(Vizi Zalán)


KTE HUFBAU: Vereség az NBII-es Szeged elleni felkészülési találkozón


Kesport TV: Elkezdte a felkészülést a KTE LA – videós tartalom!


Sport és tánc: A Fantasy Dance Company vezetőjével, Darányi Attilával beszélgettünk


„Nincs más ebben a sportágban, aki elmondhatja magáról azt, amit én” – Boronkay Péter a rekordjáról és a vírus utáni helyzetről


Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


Rangos nemzetközi versenyt nyert meg a kecskeméti kerékpáros – interjúk


Szegedi edzőmeccsel zárja a hetet a KTE HUFBAU


Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja


Történelmi napokon van túl a Kecskeméti Spartacus Sportkör és elnöke, Ujhidy Tibor – interjú


,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával


Csúcsok az év első speciális dobó bajnokságán – Grosán Pál magyar bajnok


Válogatott játékossal erősített az SG Kecskemét Futsal csapata


Hanusz Boglárkának áldozatot kellett hoznia, ezért távozott Kecskemétről – interjú a kézilabdázóval


Augusztusban már hét bajnoki találkozó vár a KTE HUFBAU csapatára


Futóklub indul Boronkay Péterrel és Bálint Zoltánnal szerdán az Atlétikai Centrumban – interjú


A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic


Újabb két érkezővel erősített a KTE HUFBAU labdarúgócsapata


A KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna rangos strandkézilabda tornát nyert csapatával – interjú


Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk


,,Még több munkám lett a COVID-nak köszönhetően” – videóinterjú S. Juhász Tamással