Hétvégén Kecskeméten indul újra a rögbi szezon

Immár hét hónapja alussza téli/tavaszi álmát a honi rögbis társadalom. A bajnokság más sportágakhoz hasonlóan törlésre került, így 2019/20-as évben egyik osztályban sem hirdettek bajnokot 15-ös rögbiben. Azonban örömteli hír, hogy a nyári szezon játékában a 7-es, azaz olimpiai rögbiben elindul a bajnokság. A férfiaknál a Nemzeti 7’s bajnokság első tornájára június 27-én szombaton a Kecskeméti Atlétika Centrum rögbipályáján kerül sor, míg a második tornának július 11-én a budapesti Kincsem Parkban található Rugby Center ad majd otthont.

A bajnokságba rekordlétszámú csapat – 11 felnőtt férfi, valamint 4 U16 fiú – adta le nevezését. A KARC csapata mindkét korosztályban versenybe száll a bajnoki címért, a csoportküzdelmek alatt a felnőttek a Szegedi Gorillákon és a Debreceni Egyetemi Atlétikai és Rögbi Clubon keresztül vívhatják ki a középdöntő felső házba jutást, míg az U16-osok az Esztergom, a Nagykőrös és a Fehérvár ellen lépnek majd pályára.

A 2×7 perces küzdelmeknek köszönhetően összesen 28 mérkőzésre, látványos és pontgazdag akciókra van kilátás. A torna délelőtt 10 órától kezdődik a csoportmérkőzésekkel, délután 2 órától már a középdöntők zajlanak, míg a döntő 17.40-kor kezdődik majd.

Nemzeti 7’s Bajnokság 1. torna
Kecskemét, Atlétikai Centrum rögbi pálya
2020.június 27. 10 órától

Kapcsolódó cikkek

Hétvégén Kecskeméten indul újra a rögbi szezon

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.