Menü

Strandkézilabda tornát nyert a Füstös Attila által vezetett Szeszpászító csapat

Hétvégén háromnapos strandkézilabda tornát rendeztek Soltvadkerten, melyet a Szeszpászító csapata nyert meg. A gárda edzője Füstös Attila volt, aki játékosként is szívesen szerepet vállalt volna a sikerben, de kisebb sérülése miatt nem mert kockáztatni.

A csapat tagjai: Szücs Balázs, Csuzi Milán, Szuhányi Zoltán, Dávid Lajos, Bugyi Máté, Matócsi István, Aleksza Tamás, Ujhegyi Tamás, Vígh János. Edző: Füstös Attila

Füstös Attila nyilatkozott portálunknak a VII. KuPi Strandkézi Kupán elért sikerről:

„Egy nagyon jó barátom is tagja volt a csapatunknak, és ő invitált meg, hogy vegyek velük részt ezen a strandkézilabda eseményen. Sajnos kisebb sérüléssel bajlódok, amit még a koronavírus miatt félbeszakított kézilabdaszezon végén szedtem össze, ezért játékosként nem, de edzőként tudtam segíteni a többieket.”

„A csapatot kilenc játékos alkotta, köztük van olyan, aki kézilabdázott, és van olyan is, aki a mai napig űzi a sportágat, mint például a csapattársam, a KTE-Piroska Szörp nevelése, Csuzi Milán. A tornán a csoportunkat megnyerve jutottunk be a középdöntőbe, amit ilyen „kis” csapatként már óriási sikerként éltünk meg. Azért fogalmazok így, mert a kupán részt vettek olyan csapatok is, amelyeket első osztályú kézilabdázók alkottak, tehát nem mi számítottunk az esélyesnek. Úgy voltunk vele, a középdöntőben akármi is fog történni, mi már büszkék leszünk egymásra.”

A Szeszpászító brigádja a csoportkörben a Kiskőrösi Veteránokkal és a Vivieeen-nel, egy fiatal NB I-es kézilabdázókból álló csapattal, valamint a szerb Spartak és a Mighty Ducks csapataival mérkőzött meg. Innen a középdöntő következett, ott a Bad Boys-t legyőzve a „szeszesek” jutottak a döntőbe, ahol hihetetlen drámai csatában hódították el az aranyérmet.

„A finálét a Homokfutókkal játszottuk. Egy nagyon erős, rutinos csapatról van szó, amely minden ilyen tornán az élmezőnyben végez. Az első szettben taktikusan strandkézilabdáztunk, azt tudtuk játszani, amire készültünk, így a félidőre vezetéssel vonultunk. A második szettben többször dobtunk kapufát, balszerencsések voltunk a befejezéseknél, és végül döntetlennél ért véget a találkozó. Jöhetett a szétlövés, amelyben öt-öt lövés után sem született döntés, így hirtelen halálban dőlt el a kupa sorsa. Ezt azt jelenti, hogy addig lőnek a csapatok, ameddig valamelyik nem hibázik. Az ellenfél második, kétpontos lövését a kapusunk hárította, így nekünk elég volt egy sima, egypontos gólt dobnunk, ami be is ment, és így megnyertük a tornát” – mesélte a csapat büszke edzője. 

A VII. KuPi Strandkézi Kupán húsz férfi és tizenhat női csapat indult. A verseny célja strandkézilabdázás népszerűsítése, a térség kézilabdázóinak és az érdeklődőknek kiegészítő mozgás biztosítása az átmeneti időszakban, illetve a karanténos helyzet miatt elmaradt megmérettetések pótlása volt. 

„Az, hogy megnyertük a kupát, részben a szerencsének, de nagyban annak is köszönhető, hogy fantasztikus csapatszellem jellemzett minket és soha nem adtuk fel, egymásért küzdöttek a srácok végig” – zárta gondolatait Füstös Attila. 

(Vizi Zalán)


Kesport TV: Elkezdte a felkészülést a KTE LA – videós tartalom!


Sport és tánc: A Fantasy Dance Company vezetőjével, Darányi Attilával beszélgettünk


„Nincs más ebben a sportágban, aki elmondhatja magáról azt, amit én” – Boronkay Péter a rekordjáról és a vírus utáni helyzetről


Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


Rangos nemzetközi versenyt nyert meg a kecskeméti kerékpáros – interjúk


Szegedi edzőmeccsel zárja a hetet a KTE HUFBAU


Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja


Történelmi napokon van túl a Kecskeméti Spartacus Sportkör és elnöke, Ujhidy Tibor – interjú


,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával


Csúcsok az év első speciális dobó bajnokságán – Grosán Pál magyar bajnok


Válogatott játékossal erősített az SG Kecskemét Futsal csapata


Hanusz Boglárkának áldozatot kellett hoznia, ezért távozott Kecskemétről – interjú a kézilabdázóval


Augusztusban már hét bajnoki találkozó vár a KTE HUFBAU csapatára


Futóklub indul Boronkay Péterrel és Bálint Zoltánnal szerdán az Atlétikai Centrumban – interjú


A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic


Újabb két érkezővel erősített a KTE HUFBAU labdarúgócsapata


A KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna rangos strandkézilabda tornát nyert csapatával – interjú


Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk


,,Még több munkám lett a COVID-nak köszönhetően” – videóinterjú S. Juhász Tamással


KTE LA: Indul a felkészülés, kialakult az edzői stáb