Menü

„A KNKSE vezetősége részéről kétéves célokról esett szó, amiben szerepelt az első osztályba jutás” – interjú az új igazolással, Nyakó Rozáliával

Nemrégiben hivatalosan is bejelentette végleges keretét a 2020/21-es bajnoki szezonra a GBB ZRT Kecskeméti NKSE. A csapat egyik új igazolásával, a mezőtúri születésű Nyakó Rozáliával készítettünk interjút:

Túrkevén kezdtél el kézilabdázni, de ekkor még atletizáltál is. Végül mi döntött a labdás sportág mellett?

A szolnoki atlétika edzőm, Ecseki Tibi bácsi nem egyszer tanácsolta, hogy választanom kell a kettő közül. Ezt én sokáig húztam, mivel imádtam, és a mai napig imádom is mind a két sportot. A meccseken szerzett sérülések hátráltattak az atlétikában, hiszen bokagéppel nem okozott különösebb gondot a kézilabda, atlétikánál viszont annál inkább. Az eredményeim stagnáltak az atlétika pályán, a kézi meccseken azonban egyre eredményesebb lettem. Lehetőségek adódtak más csapatoknál, magasabb osztályban, több lehetőség látszódott a kézilabdában. Keserédes helyzet volt az életemben, hiszen szerettem volna kipróbálni magam magasabb osztályban, de sajnáltam feladni az atlétikát. Végül nem bántam meg, bebizonyosodott, hogy jó döntést hoztam, viszont mai napig érzékenyen tud érinteni a téma.

Füzesabonyból érkezel Kecskemétre, viszont több csapatnál is megfordultál már. Hogyan értékelnéd az elmúlt éveidet, és különösképp az előző csonkaszezont?

Sok évi otthoni játék után az orosházi váltás eleinte nehéz volt. Szerencsére olyan edzők kezében voltam, akik láttak bennem fantáziát a technikai elmaradások ellenére is. Eger volt az a hely, ami a legmeghatározóbb volt számomra minden tekintetben, rengeteget fejlődtem, tanultam ott. A Füzesabonyban töltött idő alatt pedig viaszakaptam azt, ami néha kicsit elveszni látszott a korábbi években. Rengeteg bizalmat kaptam mindenkitől, amiért nagyon hálás vagyok. Egyébként is elégedetlen tudok lenni, de emiatt a szezon miatt teljesen. Az előző idényben szerzett első helyünk után az idei nagyon nem volt rendben, szerettük volna kijavítani ezt, de sajnos erre már nem volt lehetőségünk a járvány miatt. Mindig van feljebb, mindig lehetne jobb. Azonban egy ponton elégedett vagyok, ahonnan indultam, ahova jutottam és ahová most tartok.

Nemrég államvizsgáztál le Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen rekreáció szervező szakon. Mennyire volt nehéz összeegyeztetni a tanulmányaidat a sporttal, illetve mostantól a kézilabda lesz a fő számodra, vagy a tanulmányaidat hasznosítva vannak más terveid is?

Voltak olyan félévek, amik kiváltképp nehezek voltak. Az egyetem nappali tagozaton, a kézilabda és az edzői feladatok egyszerre néha már soknak bizonyultak, ugyanis még utánpótlás edzőként is tevékenykedtem mellette. Kapkodás jellemezte a hétköznapokat és gyakran nem jutott elég idő a pihenésre. Emiatt a hároméves képzés hosszabbra húzódott, mint terveztem. Jelenleg úgy, hogy elköteleztem magam Kecskemétre, csak a kézilabdával tervezek foglalkozni. Szeretnék remek szezont zárni a KNKSE színeiben, csak erre fogok koncentrálni.

Miért döntöttél úgy, hogy igent mondasz a GBB ZRT KNKSE hívására?

Szerettem volna újra NB I/B-ben játszani, azonban kissé nehéz kiszakadni a megszokottból, hiszen nem csak a csapat, de az Eger-Füzesabony környék is nagyon hozzám nőtt, rengeteg ismerőst, barátot szereztem az elmúlt években. Szeretek egy kitűzött célért dolgozni, és Kecskeméten komoly tervek vannak, aminek a részese akarok lenni. Veress Zsuzsanna elnök jobbkor nem is kereshetett volna meg, hiszen időszerű volt a váltás számomra. Minden tekintetben remek lehetőséget vázolt fel elém, és néhány nap után lelkesen válaszoltam igennel neki. Minden adott Kecskeméten, hogy fejlődjek, remek szakemberekkel fogunk dolgozni. Ez egy nagyszerű lehetőség nekem minden téren, amit vétek lett volna kihagynom. Emellett lehetőségem lesz Kecskeméten is arra, amivel eddig is foglalkoztam, miszerint továbbra  is foglalkozhatok a gyerekekkel utánpótlásedzőként, ennek kifejezetten örülök, mert nagyon hálás feladatról van szó.

Milyen érzésekkel várod a Varga József vezetőedzővel való közös munkát, és milyen csapatcélokat fogalmazott meg a vezetőség?

Boldog vagyok, hogy ilyen remek edzőm lesz, nagyon várom a közös munkát. Azon leszek, hogy megfeleljek a vezetőedzőnek, hogy be tudjon illeszteni a játékba. A vezetőség részéről kétéves célokról esett szó, amiben szerepelt az első osztályba jutás, de a megújult csapatunkkal az első szezonunkban szerintem nagyszerű lenne, ha a top ötben végeznénk.

Milyen saját, egyéni célokkal vágsz neki a 2020/21-es idénynek?

Hasznos tagja szeretnék lenni a csapatnak, és minden erőmmel azon leszek a meccseken és az edzéseken, hogy kihozzam magamból a maximumot.

(Vizi Zalán | Fotó: Kakuk Dániel)


Kesport TV: Elkezdte a felkészülést a KTE LA – videós tartalom!


Sport és tánc: A Fantasy Dance Company vezetőjével, Darányi Attilával beszélgettünk


„Nincs más ebben a sportágban, aki elmondhatja magáról azt, amit én” – Boronkay Péter a rekordjáról és a vírus utáni helyzetről


Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói


Rangos nemzetközi versenyt nyert meg a kecskeméti kerékpáros – interjúk


Szegedi edzőmeccsel zárja a hetet a KTE HUFBAU


Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja


Történelmi napokon van túl a Kecskeméti Spartacus Sportkör és elnöke, Ujhidy Tibor – interjú


,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával


Csúcsok az év első speciális dobó bajnokságán – Grosán Pál magyar bajnok


Válogatott játékossal erősített az SG Kecskemét Futsal csapata


Hanusz Boglárkának áldozatot kellett hoznia, ezért távozott Kecskemétről – interjú a kézilabdázóval


Augusztusban már hét bajnoki találkozó vár a KTE HUFBAU csapatára


Futóklub indul Boronkay Péterrel és Bálint Zoltánnal szerdán az Atlétikai Centrumban – interjú


A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic


Újabb két érkezővel erősített a KTE HUFBAU labdarúgócsapata


A KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna rangos strandkézilabda tornát nyert csapatával – interjú


Tóth Ákos: Két támadót még mindenképpen igazolni szeretnénk


,,Még több munkám lett a COVID-nak köszönhetően” – videóinterjú S. Juhász Tamással


KTE LA: Indul a felkészülés, kialakult az edzői stáb